lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:100/284)

Angel food cake czyli poWeekendowe Lakocie odc.75 350

łyżeczka octu winnego szczypta soli 130 g drobnego cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego (pominęłam) 60 g mąki pszennej 50 g wiórków kokosowych cukier puder i woda by sporządzić lukier wiórki kokosowe do posypania Białka umieszczamy w misie miksera z kamieniem winnym. Ubijamy na wysokich obrotach na niezbyt sztywną pianę.  Stopniowo, na 3 razy, wsypujemy(...)ciasto szpatułką. Pieczemy w temperaturze 180 st. C przez 25-30 minut (do suchego patyczka).  Ciasto studzimy w foremce, wyjmujemy dopiero, gdy całkiem ostygnie. Z cukru pudru i odrobiny wody przygotowujemy gęsty lukier. Polewamy nim ciasto i posypujemy po wierzchu wiórkami lub płatkami kokosa

Dzieje kuchennej Wiewióry
Najlepsze pierniczki 240

początkujących oraz tych, którzy poszukują sprawdzonego i niezawodnego przepisu na te świąteczne ciasteczka :) Składniki: 300g mąki pszennej 100g mąki żytniej 2 jajka 1 łyżka przyprawy korzennej do piernika 130g cukru pudru 100g roztopionego masła 100g płynnego miodu 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody     Wszystkie składniki połączyć i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce(...)niezawodny lukier do ozdabiania pierniczków. Składniki: 1 małe białko 1 szklanka cukru pudru Składniki utrzeć drewnianą pałką na jednolitą masę. Może się zdarzyć, że lukier będzie wodnisty - należy wtedy dodać więcej cukru pudru :) Przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy i dekorować :) Niewykorzystany można przechowywać w lodówce do 4 dni lub zamrozić. Dekorujemy dopiero całkowicie wystudzone pierniczki!  Gotowe przechowujemy

Chocolate Muffin Blog
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #3 Ciasto ucierane z owocami lata i kruszonką 487

jest to normalne i nie należy się tym przejmować. Dzisiejsze ciasto miało być ozdobione borówkowym lukrem, ale jak widzicie na zdjęciu z lukru wyszła raczej polewa. A przyczyna jest prosta: za dużo soku i za mało cukru pudru, którego po prostu mi brakło. Polecam serdecznie Składniki na blaszkę 20×20 cm: Kruszonka : – 30 g zimnego masła(...)wrzątku – 4 łyżki cukru pudru Borówki zalewamy wrzątkiem i rozgniatamy je widelcem. Następnie musimy przesiać je przez gęste sito, tak aby uzyskać sam płyn. Dodajemy cukier puder i mieszamy dokładnie. Gdyby lukier (a ma być gęsty) był za rzadki należy dodać do niego więcej cukru pudru. Ozdabiamy ciasto. Z foremki wykroiłam 12 porcji.Jedna to około 300 kcal Ciasto idealne

Relaxtime
Pyszne drożdżowe bułeczki 170

białego sera - ok. 2-3 łyżki cukru - jajko - trzy łyżki rodzynek lub skórka pomarańczowa Wykonanie W czasie gdy ciasto rośnie przygotowujemy nadzienie mieszając wszystkie jego składniki. lukier:    - 2/3 szklanki cukru pudru - 2- 3 łyżki soku z cytryny Wykonanie Wymieszać na gładką masę, w razie potrzeby dodać nieco więcej soku z cytryny. Lukier powinien spływać powoli z łyżeczki. Wykonanie

w mojej kuchni
Serduszkowe oponko-donuty / Heart-shaped donut 144

półtłustego twarogu 1,5 łyżeczki sody oczyszczinej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 2 łyżeczki octu 3 żółtka 200 g. kwaśnej śmietany 18% Lukier 1 szkl. cukru pudru 100 g. mrożonych czerwonych porzeczek 2 łyżeczki cukru Oraz ok. 750 ml. oleju do głębokiego smażenia cukrowe posypki serduszka, kuleczki, maczek itp. Mąkę wymieszaj z sodą, cukrem, cukrem z wanilią(...)się zagotują. Gotuj 2 minuty i przetrzyj przez sitko, aby pozbyć się skórek i pesteczek. Wystudź. Do wyższego naczynia (np. miseczki) wsyp cukier puder, dodaj sok z porzeczek i miksuj mikserem przez 2 minuty. Wystudzone serca udekoruj lukrem i ozdób posypkami. Zaczekaj, aż lukier zastygnie. Ingredients: (about 36 pieces) 350 grams of wheat flour + about 5 tablespoons for podsypowania

Delicious Place
Huesos de Santo, czyli rurki "kości świętego" 289

cukier puder do podsypania marcepanu Krem z żółtek 4 żółtka 100 g cukru 50 ml wody Lukier (ten krok pomijam, bo dla mnie deser i bez lukru jest niesamowicie słodki) 100 g cukru pudru 30 ml przegotowanej wody łyżka soku z cytryny W blenderze lub malakserze zmielić migdały na proszek. Zagotować wodę z cukrem. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia cukru. Gorący(...)zgęstnienia masy. Zajmie to ok. 15-20 minut. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego i nadziewać marcepanowe rurki z obu stron żółtkową masą. Przegotowaną wodę wymieszać z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. W lukrze obtaczać marcepanowe rurki, by nabrały szklistości. Odkładać do wyschnięcia. Rurki przechowywać w lodówce

Weekendy w domu i ogrodzie
Dyniowe babeczki na musie z dyni 172

dobrze :) Tak przygotowaną mieszankę wlewamy do papilotek i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-25 minut - do suchego patyczka. Polewamy lukrem i już! Lukier: 16 łyżek cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1/2 łyżki soku z cytryny Do gorącej wody wsypujemy po łyżce cukru pudru cały czas dokładnie mieszając. Po którejś z kolei łyżce nasza masa

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
śliwki z lukrem na drożdżówce... 176

minut do wyrośnięcia KRUSZONKA: 100 gram miękkiego masła, 100 gram cukru, 200 gram mąki - wyrobić palcami kruszonkę i posypać na ciasto - piec w 200C około 40 minut LUKIER: 3/4 szklanki cukru pudru rozetrzeć z 1 łyżką soku z cytryny i 1 łyżką gęstej śmietany - polać lukrem upieczone ciasto.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Cytrynowe ciasto z malinami, jagodami, kruszonką i lukrem malinowym. 187

szklanka malin 1 szklanka jagód Kruszonka: 3 łyżki masła 3 łyżki brązowego cukru, o grubych ziarnach 3 łyżki mąki 5 łyżek zmielonych orzechów włoskich Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 3 maliny sok z 1/2 cytryny Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy w rondelku, dodajemy masło i gotujemy, aż się rozpuści. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Pokruszone drożdże zasypujemy cukrem i łączymy z mlekiem(...)zimnego piekarnika i nastawiamy na 180 ° C. Będzie ono rosło wraz z temperaturą. Pieczemy 40-50 minut. Przechodzimy do przygotowania lukru. W miseczce rozgniatamy maliny i zalewamy je odrobiną soku z cytryny.  Mieszamy i dodajemy do cukru pudru. Ucieramy widelcem ( najlepiej robić to w szklance), dodając  pozostałą ilość soku z cytryny. Ucieramy jeszcze ok. 15-20 minut. Polewamy

DominikaDolci
Wielkanocna babka pomarańczowa 266

szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz i bułka tarta do formy lukier :                                                 2/3 szklanki cukru pudru łyżka soku z pomarańczy opcjonalnie łyżka wódki pomarańczowej PRZYGOTOWANIE W malakserze ucieramy jajka z cukrem pudrem(...)Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na 40-45 minut.   Po przestudzeniu i wyjęciu z foremki polewamy babkę lukrem. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Bułki drożdżowe z owocami kandyzowanymi 176

cytrynowy. Do miski wsypać 1 szklankę cukru pudru, wcisnąć sok z połowy cytryny i wymieszać. Dodać odrobinę gorącej wody i mieszać do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Jeśli lukier jest za rzadki dodać więcej cukru pudru a jak za gęsty to więcej wody.Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.plSmacznego Post Bułki drożdżowe z owocami kandyzowanymi pojawił się poraz pierwszy

UgotujmyTo.pl
Doughnats light 172

około 16 oponek - 3 szklanki mąki tortowej - 30 g świeżych drożdży - 2 żółtka - 3 łyżki cukru pudru - 80 g masła lub margaryny - 1 szklanka mleka - szczypta soli - cukier puder + woda (na lukier do dekoracji)+ barwnik - polewa czekoladowa (u mnie z rozpuszczonej mlecznej czekolady) - kolorowe, czekoladowe posypki Masło roztapiamy i studzimy. Przygotowujemy zaczyn – w ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże wraz z łyżeczką(...)mąki oraz łyżeczką cukru pudru. Odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Gdy zaczyn wyrośnie dodajemy żółtka, pozostały cukier puder oraz szczyptę soli. Mieszamy i na koniec dodajemy przesianą mąkę, a następnie rozpuszczone masło. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie, lśniące i sprężyste. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut, aż podwoi swoją objętość. Po tym czasie rozwałkowujemy

dom-agi.pl
Szybki, wilgotny piernik na powidłach 236

drobny biały cukier z przyprawą do piernika i taką mieszankę wsypujemy do formy. Potrząsając formą i przesypując cukier z miejsca na miejsce oklejamy cukrem całą formę i komin. Pozostały cukier który się nie przykleił – wysypujemy.   To ciasto jest bardzo gęste, trzeba je ostrożnie nakładać do formy po łyżce, pomagając sobie drugą, tak żeby nie ściągać cukru którym wysypaliśmy formę(...)puder przesiewamy do miseczki i dodajemy do niego tyle soku z cytryny i brandy, żeby nabrał konsystencji gęstej śmietany. Przekładamy lukier do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim piernik. Na jeszcze wilgotnym lukrze przyklejamy wybrane dekoracje. Pozostawiamy do zaschnięcia. SKŁADNIKI 100g mąki pszennej typ 500-550 100g mąki żytniej typ 720 150g miękkiego masła 82% tłuszczu 150g drobnego białego cukru

Karo in the Kitchen
sernik krakowski 321

prawdziwą wanilią 8 jajek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynek dodatkowo 1 żółtko do posmarowania kratki z ciasta wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Masło miksujemy z cukrem pudrem i cukrem z wanilią na puszystą masę. Dodajemy stopniowo żółtka, miksujemy. Dodajemy mąkę i miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy zmielony ser, miksujemy do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno(...)tworząc kratkę, którą smarujemy żółtkiem. Pieczemy w 170 st. C. przez ok. 50 – 60 min. Po upieczeniu pozostawiamy go w wyłączonym piekarniku, aż ostygnie. składniki na lukier: ok. 150 g cukru pudru ok. 4 łyżki soku z cytryny wykonanie: Cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny. Gotowym lukrem smarujemy wierzch sernika – kratkę z ciasta

Domowy Smak Jedzenia
Ekspresowe rogaliki z masą makową 244

wierzchołka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-25 min w 200 st. z termoobiegiem, lub 220 st bez termoobiegu. Wyjąć z piekarnika, polukrować. Lukier: pół szklanka cukru pudru sok wyciśnięty z połowy małej cytryny Składniki utrzeć grzbietem łyżki na gładką masę. Rogaliki polać lukrem. Smacznego! Ekspresowe rogaliki z masą makową Ekspresowe rogaliki z masą makową Ekspresowe rogaliki

moj przepis na