lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:99/284)

Pączki wiedeńskie 3069

pączkami delikatnie przenosimy na rozgrzany olej,  zsuwamy z papieru. Odchodzi bez problemu. Smażymy na rozgrzanym oleju, przez kilka minut z każdej strony, aż do delikatnego zrumienia. Lukier: 200 gram cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 3-4 łyżki wrzącej wody Cukier puder utrzeć z wodą i sokiem. Pączki maczamy w lukrze i odkładamy do przeschnięcia. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Norweskie bułeczki skoleboller 126

cukrem waniliowym, dodać mąkę i wymieszać, a następnie wlać do mleka i zagotować. Gotując stale mieszać. Ugotowana masa powinna mieć konsystencję budyniu. Odstawić do lekkiego schłodzenia. Lukier  1 szklanka cukru pudru 4 łyżki mleka wiórki kokosowe Cukier puder utrzeć z mlekiem. Po wystudzeniu bułek polać je lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. norweskie bułeczki

O kuchni z uczuciem
Pączki hiszpańskie 174

dodatkiem soku z cytryny. Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła 250 ml wody 4 jajka szczypta soli olej do smażenia (około 1 litra) Lukier: 200 g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 2-3 łyżki gorącej wody Przygotowanie: W garnku gotujemy wodę z masłem, gdy masło się roztopi, zmniejszamy ogień, i na wrzątek wsypujemy mąkę ze szczyptą(...)papierek i obracamy na drugą stronę. Smażymy do uzyskania złocisto-brązowego koloru z obu stron. Wyjmujemy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Cukier puder ucieramy z gorącą wodą i sokiem z cytryny. Lukrem smarujemy wystudzone gniazdka

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto cynamonowe z cukinią 82

nadmiaru wody) 380 g cukru 250 ml oleju 10-12 g cynamonu 600 g mąki pszennej 3 duże jajka (w temperaturze pokojowej) 15 g proszku do pieczenia Lukier: 150 g cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny Wykonanie: Startą na małych oczkach i odciśniętą cukinię umieszczamy w misce. Następnie dodajemy jajka, cukier oraz olej i krótko miksujemy. Mąkę przesiewamy(...)patyczka. Ciasto wyjmujemy i studzimy, po ok. 10-15 minutach wyjmujemy z formy, umieszczamy na kratce i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Do miseczki wsypujemy cukier puder, dodajemy sok z cytryny i mieszamy do otrzymania lukru o gładkiej konsystencji. Gotowym lukrem polewamy ciasto. Smacznego

MyCookBook.pl
Alkohol w formie stałej, czyli babka z ajerkoniakiem. I The Beatles 198

cukru 150 g miękkiego masła 4 jajka 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml ajerkoniaku 100 g ciemnej czekolady (70%) lukier: 125 g cukru pudru 2 łyżki ajerkoniaku 1 łyżka wrzątku dodatkowo: marcepanowe jajeczka Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.  Mąkę przesiać, wymieszać(...)przez 50-60 minut, do suchego patyczka. Przestudzić w formie 15-20 minut, wyłożyć na talerz. Zostawić do całkowitego ostudzenia. Cukier puder przesiać, wymieszać z ajerkoniakiem i wrzątkiem na gładki lukier. Polać babkę, udekorować jajeczkami. Smacznego! I tak, wiem; zanudzę Was tymi babkami. Ale nic nie poradzę na to, że tegoroczna Wielkanoc stoi u nas pod znakiem babki właśnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babka bzowo-jagodowa 138

kominem) 4 jajka 200 g cukru 510 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml oleju 250 ml cydru bzowo-jagodowego 175 g borówek amerykańskich lukier: 150 g cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny dodatkowo: 1 łyżka liofilizowanych jagód 1 łyżka suszonych kwiatów czarnego bzu Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać olej, cały(...)przez 60-70 minut, do suchego patyczka. Przestudzić w formie 15-20 minut, wyłożyć na talerz. Zostawić do całkowitego ostudzenia. Cukier puder przesiać, utrzeć z sokiem z cytryny na gładki lukier. Polać babkę. Wierzch udekorować liofilizowanymi jagodami i suszonymi kwiatami czarnego bzu. Smacznego! Po głowie chodzi mi zielony mazurek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pączki wiedeńskie 241

jednej z gazet. Przepis na 20 sztuk. Składniki: 200 g mąki pszennej Szczypta soli 100 g masła lub margaryny 250 ml wody 5 jajek Składniki na lukier : 1 szklanka cukru pudru 2-3 łyżki wody Dodatkowo olej do smażenia i papier do pieczenia Sposób wykonania pączków: Masło lub margarynę rozpuścić na małym ogniu razem z wodą dodać mąkę zmieszaną(...)papier i smażyć pączki już bez papieru do momentu aż się zarumienią. Gotowe pączki układać na wyłożonej ręcznikiem papierowym blaszce żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cukier puder rozpuścić na małym ogniu razem z wodą. Gotowy lukier nakładać pędzelkiem na wystudzone pączki. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto uniwersalne. Tym razem z morelami 140

cukru 250 ml jogurtu naturalnego 125 ml oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 pomarańczy dodatkowo: 200 g moreli 200 g truskawek lukier: 100 g cukru pudru 4 łyżki soku z pomarańczy Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i skórką pomarańczową. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać olej, cały czas miksując(...)morele pokroić na ćwiartki, usuwając pestki. Owoce ułożyć na cieście. Piec w 180 st. C. przez 50-60 minut, aż do suchego patyczka. Ostudzić. Cukier puder przesiać, utrzeć z sokiem z pomarańczy na głaski lukier. Polać ostudzone ciasto, odstawić do zastygnięcia. Smacznego! Wiem, że pod koniec sierpnia zdobycie smacznych truskawek graniczy z cudem. Spokojnie można użyć mrożonych, lub zastąpić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny ze śliwkami 176

wydrylowanych śliwek, pokrojonych na połówki 250g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 2 cukry waniliowe (16g) 2 jajka 100 ml oleju słonecznikowego 250g maślanki Lukier: 150 g cukru pudru 2-3 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy Nagrzałam piekarnik do 160° (piekłam z termoobiegiem, bez termoobiegu trzeba piec w temperaturze 180°). Składniki suche (mąkę, proszek, cukier zwykły(...)zmiksowałam, dodałam połówki śliwek, wymieszałam krótko i wypełniłam papilotki, ułożone w zagłębieniach blaszki, prawie do pełna (nie szkodzi, jak urosną większe). Piekłam 30 minut. Cukier puder wymieszałam z sokiem pomarańczowym. Lekko ostudzone muffinki dekorowałam lukrem

Kuchnia Prezydentowej
Bułeczki drożdżowe z serem 202

mleko do posmarowania ciasta masa serowa: 250 g sera białego twarogowego 1 żółtko 50 g masła 3 - 4 łyżki cukru pudru 1 - 2 łyżki cukru z wanilią lukier: 5 kopiastych łyżek cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka gorącej wody Przygotowanie:  Drożdże rozmieszać z łyżeczką cukru i mąki w 1/2 szklanki ciepłego mleka. Odstawić do podwojenia swojej(...)odrobiną mleka, tak szybko się nie przypiecze. Piec w nagrzanym do 190 stopni C 15 - 25 minut. Po upieczeniu studzić na kratce. Aby otrzymać bardziej słodkie bułeczki, polać je lukrem. W tym celu składniki lukru rozetrzeć łyżką na gładką masę

Kuchcik gotuje
Rogale "prawie" Marcińskie 158

200g orzechów włoskich 5 okrągłych biszkoptów 3/4 szkl cukru pudru 1 łyżka miodu 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej ok 3 łyżki gęstej śmietany kilka kropel aromatu migdałowego Lukier: 1 szkl cukru pudru 3-4 łyżki mleka Ponadto: jajko do posmarowania posiekane migdały do posypania Nadzienie: Mak przełożyć do garnka, zalać ok 1/2 szkl wody i dusić ok pół godziny(...)czasu aż cała woda wyparuje. Orzechy i migdały zalać wrzątkiem. Migdały obrać, orzechy odcedzić po 10 min. Orzechy, migdały i mak zmielić 2x w maszynce. Dodać cukier puder, miód, skórkę pomarańczową, pokruszone biszkopty i aromat migdałowy. Dodać tyle śmietany aby masa była nie za gęsta ani za rzadka. Ciasto: W dużej misce wymieszać suche składniki. Ciepłe mleko wymieszać z jajkiem

Smakołyki Asi
Sernik dla początkujących 126

laski wanilii 1/2 + 1 łyżka cukru pudru 2 jajka (najlepiej wiejskie) 1 spora łyżka śmietanki 36% sok z 1/2 cytryny otarta skórka z 1/3 cytryny lukier 4 łyżki cukru pudru + 2 łyżeczki soku z cytryny wierzch pokruszone ciasteczka / pokruszone pierniki / ozdoby cukrowe / świeży owoc   Wykonanie Twaróg mielimy dwukrotnie. Przekładamy do misy miksera i dodajemy cukier oraz ziarenka wanilii. Miksujemy(...)pieczemy go w tej temp. przez 15min. Po tym czasie zmniejszamy temp. do 160C i w niej pieczemy przez ok.35-45 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Przygotowujemy lukier: cukier ucieramy z sokiem z cytryny aż do powstania gładkiej masy lukrowej. Gotowym lukrem dekorujemy sernik. Wierzch obsypujemy pokruszonymi ciasteczkami (piernikami), cukrowymi ozdobami, świeżym owocem. Najlepiej sernik smakuje schłodzony   Artykuł

Raj dla Podniebienia
Pieczone pączki z ziemniakami 161

cytrynowy kilkanaście kropel 50 gr drożdży świeżych szczypta soli Ponadto: 2 białka do posmarowania podczas pieczenia 400 gr dżemu do nadziewania posypka cukrowa Lukier: skórka pomarańczowa 100 gr sok z 1 cytryny około 2 szklanki cukru pudru przesianego'; document.write(" "); Składniki na ok 52 małe pączki: 1 kg mąki pszenna (u mnie typ 650 z Lidla) 450 gr ugotowanych i przeciśniętych(...)drugiej półce od góry, grzałka góra-dół. około 15-20 min. Po upieczeniu lekko ostudzić. Polukrować, posypać skórką pomarańczową. Po upieczeniu zrobić lukier: Sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, bez grudek, posmarować każdy pączek cienką warstwą lukru za pomocą silikonowego pędzelka. Pączki robiłam wieczorem a jedzone były następnego dnia i były wyborne. Smacznego! Pieczone pączki

moj przepis na
Ciasto cytrynowe 2544

szkl wody 130 ml soku z cytryny 1 szkl cukru 120 g masła Pianka 0,5 l kremówki 30% 1 galaretka cytrynowa 1 szkl wody Lukier 4 łyżki soku z cytryny cukier puder Dodatkowo 1 galaretka cytrynowa herbatniki Przygotowanie:Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą soli. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując do momentu aż uzyskamy(...)lekkiego stężenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno miksując wlać tężejącą galaretkę. Galaretkę cytrynową przygotować wg przepisu na opakowaniu i pozostawić do lekkiego stężenia. Lukier: Do soku z cytryny dodawać stopniowo cukier puder i ucierać. Do momentu uzyskania średnio lejącego lukru. Warstwy ciasta: biszkopt masa budyniowo - cytrynowa, galaretka cytrynowa, pianka z śmietany i galaretki, herbatniki i na końcu lukier

Ala piecze i gotuje
Babka marmurkowa 104

masła • 250 g cukru pudru • 250 g mąki • 5 jajek • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 3 łyżki kakao • kilka kropli olejku pomarańczowego Wykonanie: • Masło utrzeć mikserem z cukrem pudrem, dodawać po jednym żółtku. • Ucierać aż masa zrobi się biała i puszysta. • Dodać mąkę przesianą z proszkiem, przemieszać. • Białka ubić na sztywną pianę(...)piekarniku do 160 st.C. • Sprawdzić patyczkiem, jeśli mokry to jeszcze dopiec 10 minut. • Dekorować według uzania. U mnie biały lukier i groszki czekoladowe. Lukier: • 1 szklanka cukru pudru • 2 łyżki soku z cytryny Ucierać, aż zrobi się gładki, gęsty lukier. Jeśli będzie za gęsty, dodać soku z cytryny. Babkę można również polać rozpuszczoną

To co kocham