Wielkanocna babka jogurtowa

Wielkanocna babka jogurtowa

Wielkanocna babka jogurtowa

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Z tej okazji (jak i bardzo wyczekiwanej już wiosny :)) postanowiłyśmy przygotować piękną, zieloną babkę z dodatkiem truskawek i jaj czekoladowych. Ciasto na bazie jogurtu jest fajną propozycją na świąteczny czas (i nie tylko ;)) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: Babka Czas przygotowania: 15 minut  + czas pieczenia 50 minut Składniki: Na babkę: 270g mąki pszennej pełnoziarnistej 100g mąki pszennej 200g jogurtu naturalnego 180g cukru  125... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.