blogu. Dodam tylko, że bardzo dojrzałe banany kroję i trzymam w woreczkach w zamrażalniku. W ten sposób mam doskonałą lodową bazę do wszystkich koktajli i nie trzeba już dodawać lodu w kostkach. Składniki: 1 banan 4 suszone śliwki 2 łyżki płatków owsianych mała garść migdałów szklanka mleka roślinnego (sojowe, owsiane, migdałowe… ) Po prostu: wszystkie składniki wrzucamy do blendera
Roślinna - blog wegańskimojego męża i siostry był za kwaśny, więc w przepisie zmniejszyłam ilość soku z cytryny. 400 g ugotowanej ciecierzycy sok z połowy cytryny 1 duży ząbek czosnku 4 kostki lodu
Polska Zupaowoców - zmiksowany i mocno schłodzony. Składniki: 1/2 melona 1 mały banan lub 1/2 większego 3 łyżki jogurtu typu greckiego 1/3 szklanki mleka 1 łyżka syropu klonowego lub miodu kostki lodu Wszystkie składniki umieszczamy w robocie kuchennym i dokładnie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji i pijemy :) Takie to proste :) Zapraszam do obejrzenia czekoladowych koszyczków z marcowego wyzwania , pizzy z patelni
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!blogu macie pewnie po dziurki w nosie. Ale co zrobić, skoro to wyjątkowo wiosenno-letnie połączenie? :) Dziś zapraszam na kompot rabarbarowo - truskawkowy Trochę kwaśny, trochę słodki. Schłodzony, podany z lodem smakuje wybornie! Składniki: 500 g rabarbaru 500 g truskawek 1,5 litra wody 3 łyżki cukru sok wyciśnięty z 1 cytryny Do garnka wlewamy wodę, dodajemy umyte truskawki i umyty
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!limonki Przygotowanie: Najpierw miksujemy zielone składniki (szpinak i pietruszkę) z sokiem jabłkowym, aż do uzyskania zielonego płynu. A następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie miksujemy. Podajemy z kilkoma kostkami lodu
Smakowity Blog KulinarnyMakaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. 3. Na rozgrzaną patelnię przekładamy pomidory i cebulę. Smażymy do zarumienienia, po czym dodajemy zamrożony szpinak. Trzymamy na ogniu do momentu aż lód stopnieje, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty. 4. Na patelnię wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy jeszcze około 5 minut, aż całość zgęstnieje. Dodajemy makaron, mieszamy
Szefowa kuchniwody z octem winnym. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i wbijamy partiami jajka, najlepiej po 3 sztuki. Gotujemy około 30 sekund, a następnie hartujemy w wodzie z lodem. Na talerzu układamy umytą sałatę, plastry wędzonej piersi kaczki, jajka przepiórcze w koszulkach i cząstki truskawek. Całość skrapiamy kremem balsamicznym i podajemy z chrupiącym pieczywem
Smakowity Blog Kulinarnyduże śliwki szklanka mleka 3 łyżki jogurtu naturalnego Sposób przygotowania Owoce pokroić na małe kawałki dać do blendera. Przelać mleko, dodać jogurt, wszystko wymieszać razem. W upalne dni dodać lodu dla ochłody, smacznego
pink envelopetruskawek 100 g arbuza Sposób przygotowania Truskawki umyć, odciąć ogonki, arbuza pokroić na mniejsze kawałki, pozbyć się pestek, wrzucić do blendera i wymieszać na gładką masę. Dodatkowo dodać lodu. Smacznego! I to co znalazłam na ogrodzie
pink envelopezaznaczyły swoje ślady na kafelkach. Pokombinowałam trochę i resztę koktajlu zamroziłam, co pewien czas mieszając widelcem by powstało coś na obraz sorbetu :) Składniki melon grejpfrut garść czereśni Dodatkowo kostki lodu Sposób przygotowania Z owoców usunąć pestki, pokroić na mniejsze kawałki, dać do blendera i zmiksować na gładką masę - koktajl gotowy. Połówki po melonie posłużyły mi za miseczki, świetna sprawa, jeśli
pink envelopeBanany pokroić na mniejsze kawałki. Śliwki umyć i usunąć ze środka pestki. Pokroić je na mniejsze kawałki. Owoce umieścić w blenderze, dodać maślanki, wszystko razem zmiksować. Dać kilka kostek lodu. Smacznego
pink envelopeduży melon 2 banany 1 szklanka truskawek 2 szklanki kefiru Sposób przygotowania Owoce pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w blenderze. Zalać kefirem i zmiksować. Dodatkowo można dodać kilka kostek lodu. Smacznego
pink envelopeSposób przygotowania Owoce pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do blendera. Wlać wodę, dodać sok z cytryny i wszystko razem zmiksować. W gorące dni można dodatkowo zmiksować z kilkoma kostkami lodu
pink envelopefiliżankach zamrażam wodę. Czekolady (jedną gorzką i jedną białą) dzielę na kostki i rozpuszczam każdą z osobna na kąpieli wodnej. Na ciemną czekoladę wlewam czekoladę białą (nie mieszam). Zamrożony lód zawijam w foliowy woreczek. Boki zanurzam w rozpuszczonej czekoladzie, tak aby powstały płatki tulipana. Czekam chwilę, aż czekolada stwardnieje i delikatnie zdejmuję czekoladowego tulipana. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno
Tradycyjna kuchnia Kasiszklarnią. Ponieważ wysokie temperatury dają się wszystkim we znaki (w końcu lato!!!) do makaronu polecam arbuzowy napój. Ćwiartkę średniego, dojrzałego arbuza miksujemy z kilkoma listkami mięty pieprzowej i kostkami lodu. Natychmiastowe orzeźwienie gwarantowane
les mirabelles