lody - 12901 przepisów (strona:696/861)

Pożywny koktajl śliwkowo-bananowy 167

blogu. Dodam tylko, że bardzo dojrzałe banany kroję i trzymam w woreczkach w zamrażalniku. W ten sposób mam doskonałą lodową bazę do wszystkich koktajli i nie trzeba już dodawać lodu w kostkach. Składniki: 1 banan 4 suszone śliwki 2 łyżki płatków owsianych mała garść migdałów szklanka mleka roślinnego (sojowe, owsiane, migdałowe… ) Po prostu:  wszystkie składniki wrzucamy do blendera

Roślinna - blog wegański
Kolejny hummus 115

mojego męża i siostry był za kwaśny, więc w przepisie zmniejszyłam ilość soku z cytryny. 400 g ugotowanej ciecierzycy sok z połowy cytryny 1 duży ząbek czosnku 4 kostki lodu

Polska Zupa
Smoothie melon z bananem: Kwietniowe wyzwanie blogerek i blogerek 178

owoców - zmiksowany i mocno schłodzony. Składniki: 1/2 melona 1 mały banan lub 1/2 większego 3 łyżki jogurtu typu greckiego 1/3 szklanki mleka 1 łyżka syropu klonowego lub miodu kostki lodu Wszystkie składniki umieszczamy w robocie kuchennym i dokładnie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji i pijemy :) Takie to proste :) Zapraszam do obejrzenia czekoladowych koszyczków z marcowego wyzwania , pizzy z patelni

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Kompot truskawkowo-rabarbarowy 167

blogu macie pewnie po dziurki w nosie. Ale co zrobić, skoro to wyjątkowo wiosenno-letnie połączenie? :) Dziś zapraszam na kompot rabarbarowo - truskawkowy Trochę kwaśny, trochę słodki. Schłodzony, podany z lodem smakuje wybornie! Składniki: 500 g rabarbaru 500 g truskawek 1,5 litra wody 3 łyżki cukru sok wyciśnięty z 1 cytryny Do garnka wlewamy wodę, dodajemy umyte truskawki i umyty

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Koktajl Zielono Mi... 560

limonki Przygotowanie: Najpierw miksujemy zielone składniki (szpinak i pietruszkę) z sokiem jabłkowym, aż do uzyskania zielonego płynu. A następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie miksujemy. Podajemy z kilkoma kostkami lodu

Smakowity Blog Kulinarny
Spaghetti ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 260

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. 3. Na rozgrzaną patelnię przekładamy pomidory i cebulę. Smażymy do zarumienienia, po czym dodajemy zamrożony szpinak. Trzymamy na ogniu do momentu aż lód stopnieje, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty. 4. Na patelnię wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy jeszcze około 5 minut, aż całość zgęstnieje. Dodajemy makaron, mieszamy

Szefowa kuchni
Wiosenna sałatka z wędzoną piersią kaczki, truskawkami i jajkami przepiórczymi w koszulkach 179

wody z octem winnym. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i wbijamy partiami jajka, najlepiej po 3 sztuki. Gotujemy około 30 sekund, a następnie hartujemy w wodzie z lodem. Na talerzu układamy umytą sałatę, plastry wędzonej piersi kaczki, jajka przepiórcze w koszulkach i cząstki truskawek. Całość skrapiamy kremem balsamicznym i podajemy z chrupiącym pieczywem

Smakowity Blog Kulinarny
Śliwka i jabłko 121

duże śliwki szklanka mleka 3 łyżki jogurtu naturalnego Sposób przygotowania Owoce pokroić na małe kawałki dać do blendera. Przelać mleko, dodać jogurt, wszystko wymieszać razem. W upalne dni dodać lodu dla ochłody, smacznego

pink envelope
Z arbuzem i truskawkami 157

truskawek 100 g arbuza Sposób przygotowania Truskawki umyć, odciąć ogonki, arbuza pokroić na mniejsze kawałki, pozbyć się pestek, wrzucić do blendera i wymieszać na gładką masę. Dodatkowo dodać lodu. Smacznego!  I to co znalazłam na ogrodzie

pink envelope
Melon i grejpfrut 217

zaznaczyły swoje ślady na kafelkach. Pokombinowałam trochę i resztę koktajlu zamroziłam, co pewien czas mieszając widelcem by powstało coś na obraz sorbetu :) Składniki melon grejpfrut garść czereśni Dodatkowo kostki lodu Sposób przygotowania Z owoców usunąć pestki, pokroić na mniejsze kawałki, dać do blendera i zmiksować na gładką masę - koktajl gotowy. Połówki po melonie posłużyły mi za miseczki, świetna sprawa, jeśli

pink envelope
Koktajl bananowo - śliwkowy 129

Banany pokroić na mniejsze kawałki. Śliwki umyć i usunąć ze środka pestki. Pokroić je na mniejsze kawałki. Owoce umieścić w blenderze, dodać maślanki, wszystko razem zmiksować. Dać kilka kostek lodu. Smacznego

pink envelope
Na orzeźwienie - koktajl truskawkowy z melonem 187

duży melon 2 banany 1 szklanka truskawek 2 szklanki kefiru Sposób przygotowania Owoce pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w blenderze. Zalać kefirem i zmiksować. Dodatkowo można dodać kilka kostek lodu. Smacznego

pink envelope
Ananas i mango 209

Sposób przygotowania Owoce pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do blendera. Wlać wodę, dodać sok z cytryny i wszystko razem zmiksować. W gorące dni można dodatkowo zmiksować z kilkoma kostkami lodu

pink envelope
Czekoladowe tulipany z nutką chilli 185

filiżankach zamrażam wodę. Czekolady (jedną gorzką i jedną białą) dzielę na kostki i rozpuszczam każdą z osobna na kąpieli wodnej. Na ciemną czekoladę wlewam czekoladę białą (nie mieszam). Zamrożony lód zawijam w foliowy woreczek. Boki zanurzam w rozpuszczonej czekoladzie, tak aby powstały płatki tulipana. Czekam chwilę, aż czekolada stwardnieje i delikatnie zdejmuję czekoladowego tulipana. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno

Tradycyjna kuchnia Kasi
Dlaczego lubimy Jamie'go? 210

szklarnią. Ponieważ wysokie temperatury dają się wszystkim we znaki (w końcu lato!!!) do makaronu polecam arbuzowy napój. Ćwiartkę średniego, dojrzałego arbuza miksujemy z kilkoma listkami mięty pieprzowej i kostkami lodu. Natychmiastowe orzeźwienie gwarantowane

les mirabelles