lekkiego i niezwykle aromatycznego. Składniki: Woda mocno gazowana cukier trzcinowy w kostkach zielony ogórek Zielony Bols Bazylia Sposób przygotowania: Ogórka kroimy w plasterki i zamrażamy(doskonale zastąpi kostki lodu). Do szklaneczki wkładamy ogórka,kostki cukru i odrobinę zielonego Bolsa.Całość dekorujemy świeżymi listkami bazylii. Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytszklanki wody mineralnej 1/2 pęczka natki pietruszki sok z 1/2 cytryny Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładki sok. Najlepiej smakuje schłodzone lub podane z kostkami lodu
Mango Papajaefekt...pyszny. pół świeżego ananasa 2 kiwi 1 szklanka wody mineralnej gazowanej Kiwi i ananasa obrać, wykroić z ananasa twardy pień, pokroić. Do owoców dodać wodę, ewentualnie kostki lodu. Zblenderować. Smacznego
Humanistka w kuchnibułką tartą. Ciasto przekładamy do keksówki i znów czekamy aż urośnie i wypełni nam całą keksówkę. Piekarnik nastawiamy na 220C. Wkładamy wyrośnięte ciasto oraz na jakimś naczyniu 20 kostek lodu. Parująca woda przyczyni się do tego, że skórka chleba będzie chrupiąca. Temperaturę obniżamy do 210C i pieczemy 30-40 minut. Po upieczeniu wyjmujemy chleb z piekarnik i z keksówki
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/pestki. Razem z imbirem umieścić w dzbanku z wodą. Dodać syrop malinowy i miód oraz ostudzoną herbatę. Całość dokładnie wymieszać. Wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Podawać z lodem lub bez, zależnie od preferencji
W poszukiwaniu inspiracjiłyżeczka miodu - 1 łyżka wody - sól Wszystko dokładnie wymieszaj. Polej przygotowaną sałatkę tuż przed podaniem i wymieszaj! DO PICIA PROPONUJĘ DRINK BEZALKOHOLOWY ;-) - 200 ml wody brzozowej - plaster pomarańczy - kostka lodu - 2 plastry limonki SMACZNEGO! KTO WPADA NA OBIAD? ;-) PIĘKNEGO DNIA I DUŻO SŁONECZKA! BUŹKA, ZAPRASZAM NA FACEBOOKA SMYKWKUCHNI
SMYKWKUCHNIbanana + białko idealnie się komponują ! Składniki: -> 1 zamrożony banan -> Sok z 1/3 limonki + skórka -.> 200g gęstego kefiru naturalnego -> 150g sera białego -> 3 kostki lodu Wykonanie: Banana wkładamy dzień wcześniej na noc do zamrażarki. Następnego dnia wyjmujemy i kroimy na drobniejsze kawałki, dodajemy kefir i przy użycia blendera dokładnie ze sobą łączymy. Do tak powstałej
Jedz zdrowo żyj zdrowo!barwa Spiritza z Aperolem są nieodłącznym fragmentem włoskiego wspomnienia. Aby przyrządzić wybornego Spritza w szklance należy wymieszać: 60 ml Prosecco 40 ml Aperolu wody sodowa plasterek pomarańczy lub cytryny lód
Bon Ton ItaliaJeśli planujecie imprezę dla dzieci, warto przygotować kilka kolorów żelków. Kolor żółty uzyskacie dzięki sokowi jabłkowemu i dosypanej odrobinie kurkumy. Rozlewam do silikonowych foremek na lód. Wstawiam do lodówki do stężenia. Gotowe. Do żelków można użyć każdego innego soku, lub mieszanki soków. Jeśli chodzi o konsystencję, to myślę, że to kwestia indywidualna i każdy
IzaGotujeudekorować je dowolnymi owocami – ja przybrałam smoothie jagodami goji oraz karambolą. W ciepłe dni warto zamrozić jagody i banany przed zmiksowaniem – dadzą ten sam efekt co kostki lodu, bez rozrzedzania napoju. Post Fioletowe smoothie z jagodami, bananami i kakao pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuwymagają obierania. Obcinamy tylko zdrewniałe końcówki. Wystarczy wygiąć szparaga i końcówka sama powinna się odłamać. Tak przygotowane szparagi dajemy do lodówki do schłodzenia lub zalewamy wodą z kostkami lodu. Przygotowanie salsy: Czosnek i pomidorki grillujemy do uzyskania brązowego koloru. Do miseczki przekładamy cebulę, wyciśnięte przez praskę pomidorki i czosnek. Dodajemy sok z cytryny, ketchup, papryczkę chili, 1 łyżkę oleju
Moniki SmakołykiUżywać do ciast, jako konfiturę... i jakie kto ma pomysły i jak kto lubi tę lekką goryczkę, która potrafi uzależnić ;) *Miąższ dokładnie wycisnąć i przelać do torebki na kostki lodu. Włożyć do zamrażarki. Używać do zakwaszania potraw. zastawa
królestwo garównajdłuższy kraj na świecie. Rozciąga się z północy na południe na przestrzeni 4300 km, obejmując prawie wszystkie strefy klimatyczne. Na północy znajduje się najsuchsza pustynia świata – Atakama, na południu lód skuwa Ziemię Ognistą, z której blisko do Antarktydy. Linia brzegowa to prawie 6500 kilometrów. Średnia rozpiętość równoleżnikowa wynosi około 200 kilometrów. Dzięki takiemu położeniu, spotykamy tu wszystkie strefy klimatyczne
królestwo garówotrzymamy bardzo gęsty płyn. Po ostudzeniu powinniśmy otrzymać bardzo gęstą „galaretę”. Można ja pokroić na kawałki, zawinąć w folię i schować do zamrażarki. Ja przelałam do torebek na kostki lodu i zamroziłam. Demi-glace jest podstawą do tworzenia sosów. Tak otrzymany demi-glace można przechowywać 2-3 miesiące w lodówce. zastawa
królestwo garów