zakręć i przechowuj w chłodnym miejscu do czasu, aż będzie potrzebny. Aby przygotować napój rabarbarowy, wymieszaj 1 część syropu z 3 częściami zimnej wody gazowanej lub niegazowanej. Uzupełnij kostkami lodu i plasterkami cytryny. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwanasiona z wanilii. Dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia, wyłączamy gaz i odstawiamy na chwilkę. Powstałą miksturą napełniamy strzykawkę, a następnie wężyki i wkładamy je do lodowatej wody z lodem na ok 3 min. Po tym czasie pustą strzykawką wypełnioną powietrzem wypychamy zawartość wężyków na zewnątrz. Truskawki myjemy, przebieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny
Malinowe Pocałunkimiąższu/korzenia ani pianki. 4. Zmieszać napar z pokrzywy oraz mięty z sokami bardzo dokładnie i przelać do pucharków bądź szklanek. 5. W gorące dni można podawać z kostkami lodu Smacznego :) Zobacz także: Przepis bierze udział w akcji
KreatywnePinywlewamy sok z cytryny, mieszamy i całość przecedzamy przez sitko/gazę. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku cukrem lub dodajemy wody gazowanej. Chłodzimy w lodówce i podajemy z lodem
Malinowe Pocałunkiusunięciu mięsa i warzyw można go jednak bez obaw przechowywać przez kilka, a nawet kilkanaście dni w zamkniętym słoiku w lodówce. Teoretycznie możemy również wypełnić nim woreczki do lodu i schować w zamrażalniku. W efekcie otrzymamy... mrożoną kostkę bulionową domowej roboty. Zaletą tej metody jest możliwość przechowywania naszego bulionu nawet przez wiele tygodni. Opcjonalnym dodatkiem nadającym naszemu bulionowi bardzo ciekawe
Kulinarna Pokusalekki, pyszny i wspaniale chłodzi i orzeźwia. Można go jeść, i jeść, i jeść... Wprost idealny w letnie dni na ochłodę. Do tego ostudzona mięta z cytryną i kostkami lodu, słońce i pełen relaks
Jedzeniomaniaminut do zrumienienia skórki. Od razu po upieczeniu przekładamy do innego naczynia, aby odsączyć z wytopionego tłuszczu. Rady: Pozostały po pieczeniu tłuszcz można wykorzystać! Np. przelewając do foremek na lód, lub małych plastikowych pojemniczków - po zamrożeniu będziemy mieć domowe, naturalne kostki rosołowe! W pojemniczkach możemy zamrozić jako bazę do zup. Możemy również na nim przygotować sos pieczeniowy: Dolewamy trochę wody
Kolorowy Przepisowniksezon truskawkowy sprzyja temu znakomicie. Spróbujcie różnych kombinacji truskawek z innymi owocami, u mnie króluje połączenie z pomarańczą i winogronem. Dla większego orzeźwienia można całość zmiksować z kostkami lodu
Milion Smakównaczyniu. Następnie dodajemy sok z cytryny i znowu mieszamy. Na końcu wkładamy lemoniadę do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem dodajemy plasterki pomarańczy, możemy dodać listków mięty i kostki lodu. Smacznego! ***** First, we thoroughly mix the sugar with water in a vessel. Then, we add the lemon juice and mix again. At the end, we put lemonade in the fridge
Projekty ze smakiemgadżetem obowiązkowym. Wystarczy umieścić owoce, warzywa lub zioła w pojemniku, nacisnąć przycisk i ... gotowe. Urządzenie ma innowacyjne ostrze przypominające kształtem ósemkę, bez spiczastych zakończeń. Nadaje się ono do kruszenia lodu - bardzo przydatna funkcja, gdy chcemy przygotować smoothie lub slush. Podstawa spełnia także funkcję pokrywy. Oznacza to, że gotowy dip można przechowywać w lodówce lub wziąć ze sobą
Bon Appetit Małgorzatycytryny 1 łyżka Ziarna słonecznika 1 łyżka Czarnuszka 1/2 łyżeczki Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy, aż do uzyskania jednolitego płynu. W upalne dni proponuję do szklanki dodać lód. Smoothie gotowe! Smacznego! Dieta 1200 kcal krok po kroku + Przepisy. Klik. Leczniczy syrop z mniszka prosty przepis. Klik. Dietetyczna sałatka w sam raz na grilla! Klik. Dieta 1200 kcal przykładowy
IzaGotujecukrem, wanilią/aromatem orzechowym i agarem. Doprowadzamy do wrzenia, wyłączamy gaz i odstawiamy na chwilkę. Powstałą miksturą napełniamy strzykawkę, a następnie wężyki i wkładamy je do lodowatej wody z lodem na ok 3 min. Po tym czasie pustą strzykawką wypełnioną powietrzem wypychamy zawartość wężyków na zewnątrz. Co i jak mniej więcej pokazuje na filmie. Przepraszam za jakość, ale w jednym
Malinowe Pocałunkisię też pieczone warzywa korzeniowe dodane do sosu! Do obiadu zjedliśmy fenkuł z pomarańczą i rukolą. Fenkuł pokroiliśmy cieniutko na mandolinie, wrzuciliśmy do miski z zimną wodą i kostkami lodu na minimum 2 godziny - dzięki temu jest pysznie chrupiący i traci na swojej anyżkowatości ;) Pomysł na takie postępowanie z fenkułem poznaliśmy na warsztatach w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO
Plate of Joyczekolady z odrobiną likieru malinowego z malinami. Składniki: 175 ml wody 2 g agaru 85 g gorzkiej czekolady Goplana 60% 15 ml likieru malinowego maliny Wykonanie: Przygotowujemy miskę z lodem i woda. Wężyki, minimum dwie duże strzykawki. Zimne 175 ml wody mieszamy z agarem i doprowadzamy do wrzenia. Wyłączamy gaz, dodajemy posiekaną czekoladę i likier. Całość mieszamy do rozpuszczenia
Malinowe Pocałunkisezonu) Kefir Cukier puder(ilość wg.uznania) Laska wanilii Sposób przygotowania: 1.Ze świeżych truskawek:Miksujemy umyte truskawki,dodajemy kefir,cukier puder i środek z laski wanili.Schładzamy lub dodajemy kostki lodu. 2.Z mrożonych truskawek:postępujemy jak ze świeżymi,tylko nie schładzamy.Pamiętajmy jednak,że mrożone truskawki dadzą nam więcej wody i najczęściej będą kwaśniejsze. Smacznego
Wielki apetyt