lody - 12901 przepisów (strona:690/861)

Mango lassi 124

jogurtem i miodem i miksujemy na gładką masę. Dodajemy przyprawy i podajemy od razu. Takie mango lassi będzie dość gęste. Jeżeli chcemy nieco rzadsze to można dodać garść kostek lodu. I rozrzedzi i schłodzi. A teraz garść uwag: prawdziwe mango lassi robi się z azjatyckich odmian mango. Te dostępne u nas są z Ameryki Południowej. Różnią się

Marder&Marder Manufacture
Orzeźwiająca miętowo-cytrynowa woda na lato 138

cytryny pokrojonej w plasterki, a z drugiej połówki wyciskamy sok. I dorzucamy czubatą łyżkę brązowego trzcinowego cukru. I zalewamy mocno schłodzoną gazowaną wodą. A w szklance podajemy z kostkami lodu. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis

Marder&Marder Manufacture
Filtr do wody Puricom Stella - test 158

moje nalewki zyskają głębię smaku dzięki temu filtrowi. Poza tym na kubkach i filiżankach nie tworzy się uporczywy brązowy osad po herbacie, a wszystko smakuje zupełnie inaczej. A kostki lodu są teraz przezroczyste zamiast mleczne. Nie mam na to zdjęć, ale możecie mi wierzyć. Podsumowanie Zatem czy warto kupić taki filtr? Na to pytanie musicie odpowiedzieć sobie sami, mam nadzieję

Marder&Marder Manufacture
Likier bazyliowo-limonkowy 192

studzimy go do temperatury pokojowej i łączymy z nalewem bazyliowo-limonkowym. Napój jest gotowy do kosztowania, choć gdy się przegryzie nieco dłużej, jest jeszcze smaczniejszy. Najlepszy podawany zimny, jak lód

Kuchenna Kontrrewolucya
Syrop z mięty 191

Jeśli nie zużyjemy syropu szybko, lepiej zapasteryzować go przez kilka minut. Świetnie nadaje się do mohito, jak i innych drinków, a także herbat, czy po prostu wody mineralnej z lodem

Kuchenna Kontrrewolucya
Lemoniada miętowa 182

mieszamy. Cytrynę bardzo dokładnie myjemy, wyciskamy z niej sok i dodajemy do miętowej herbatki. Mieszamy i wstawiamy do lodówki, żeby się schłodziła, lub podajemy od razu z kostkami lodu

Kulinarne przygody Gatity
Pralinki z truskawkowym nadzieniem 243

białą czekoladę, przykrywamy i pozostawiamy na 5 minut. Po tym czasie mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do ostygnięcia.  2. Przygotowujemy foremkę do pralinek lub silikonową foremkę do kostek lodu i mały pędzelek (może być kuchenny lub taki do malowania). W kąpieli wodnej * rozpuszczamy mleczną czekoladę, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Przy pomocy pędzelka dokładnie smarujemy czekoladą ścianki i dno foremki

My Culinary Art
Kawa orzechowa 219

swoje :) Od kilku dni cieszę się zatem z własnego gniazdka wraz z wszystkimi przyjemnościami i problemami. Wielkie sprzątanie, urządzanie się oraz awaria lodówki, która moje kanapki zamieniła w kostki lodu ;) Do tego egzaminy w szkole, praca i wieczny brak czasu. Jednak za to więcej domowych obiadów i większe pole do popisu w kuchni :) Jako, że zbliżają się walentynki i zapewne

My simple kitchen
Najprostsza lemoniada 181

dzbanka wlewamy wodę  z cukrem, wodę mineralną, sok z cytryny, stratą skórkę z cytryny. Wstawiamy do lodówki, żeby porządnie schłodzić lemoniadę. Przed podaniem do dzbanka można dodać kostki lodu i listki melisy

Kulinarne przygody Gatity
Lemoniada z kwiatów czarnego bzu 164

odrobiną rumu;) Składniki: 200 ml syropu z kwiatów czarnego bzu ( przepis ) 1 litr wody mineralnej 1 cytryna pokrojona w plastry 1 limonka pokrojona w plastry listki mięty kostki lodu Przygotowanie: W dużym dzbanku mieszamy wszystkie składniki i gotowe

Smakowity Blog Kulinarny
Koktajl arbuzowo truskawkowy 593

Smaki lata. Bardzo orzeźwiające połączenie. Świetny koktajl na upalne dni. Można dodać do blendera parę kostek lodu, a można też arbuz i truskawki lekko zmrozić przed zmiksowaniem - koktajlu nie trzeba będzie chłodzić, można podawać zaraz po zrobieniu. składniki 400 g  miąższu arbuza, bez pestek ok 300 g truskawek sok z 1 grapefruita kilka listków mięty łyżka syropu

Stare Gary
Koktajl truskawkowy z kwiatami bzu 189

wyciskamy sok z połowy cytryny oraz dokładamy kwiatki bzu oberwane z gałązek. Całość miksujemy na gładko. Dosładzamy wg gustu cukrem, syropem z agawy lub miodem. Serwujemy zmieszany z kruszonym lodem

Pyry na Gaz
Wykwintny chłodnik 133

Jajka ugotować na twardo i odstawić. Kostki rosołowe rozpuścić w jednej litrze przegotowanej wody, dodać wino wymieszane ze śmietaną i posolić. Dodać posiekany koperek ze starty ogórkiem, kilka kostek lodu i wstawić na chwilę do zamrażalnika. Następnie rozlać na talerze i podawać z ugotowanym jajkiem

Tradycyjna Kuchnia
KOKTAJL- RZEŚKO OD RANA 211

małych buteleczkach ze słomką.Z dodatkowej porcji arbuza za pomocą noża robimy małe kosteczki, które wkładamy do zamrażalnika. Posłużą nam one jako kostki lodu do koktajlu podawanego w szklankach.Efekt murowany

Z Majeczką w kuchni
Szparagi w boczku 240

Składniki: pęczek szparagów zielonych  cieniutkie plasterki wędzonego boczku Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki i gotujemy ok 5 min w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy, hartujemy je w wodzie z lodem. Następnie delikatnie osuszamy i owijamy boczkiem. Następnie układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej ze stron do momentu zrumienia boczku. pęczek zielonych szparagów plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku

Malinowe Pocałunki