jogurtem i miodem i miksujemy na gładką masę. Dodajemy przyprawy i podajemy od razu. Takie mango lassi będzie dość gęste. Jeżeli chcemy nieco rzadsze to można dodać garść kostek lodu. I rozrzedzi i schłodzi. A teraz garść uwag: prawdziwe mango lassi robi się z azjatyckich odmian mango. Te dostępne u nas są z Ameryki Południowej. Różnią się
Marder&Marder Manufacturecytryny pokrojonej w plasterki, a z drugiej połówki wyciskamy sok. I dorzucamy czubatą łyżkę brązowego trzcinowego cukru. I zalewamy mocno schłodzoną gazowaną wodą. A w szklance podajemy z kostkami lodu. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacturemoje nalewki zyskają głębię smaku dzięki temu filtrowi. Poza tym na kubkach i filiżankach nie tworzy się uporczywy brązowy osad po herbacie, a wszystko smakuje zupełnie inaczej. A kostki lodu są teraz przezroczyste zamiast mleczne. Nie mam na to zdjęć, ale możecie mi wierzyć. Podsumowanie Zatem czy warto kupić taki filtr? Na to pytanie musicie odpowiedzieć sobie sami, mam nadzieję
Marder&Marder Manufacturestudzimy go do temperatury pokojowej i łączymy z nalewem bazyliowo-limonkowym. Napój jest gotowy do kosztowania, choć gdy się przegryzie nieco dłużej, jest jeszcze smaczniejszy. Najlepszy podawany zimny, jak lód
Kuchenna KontrrewolucyaJeśli nie zużyjemy syropu szybko, lepiej zapasteryzować go przez kilka minut. Świetnie nadaje się do mohito, jak i innych drinków, a także herbat, czy po prostu wody mineralnej z lodem
Kuchenna Kontrrewolucyamieszamy. Cytrynę bardzo dokładnie myjemy, wyciskamy z niej sok i dodajemy do miętowej herbatki. Mieszamy i wstawiamy do lodówki, żeby się schłodziła, lub podajemy od razu z kostkami lodu
Kulinarne przygody Gatitybiałą czekoladę, przykrywamy i pozostawiamy na 5 minut. Po tym czasie mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy do ostygnięcia. 2. Przygotowujemy foremkę do pralinek lub silikonową foremkę do kostek lodu i mały pędzelek (może być kuchenny lub taki do malowania). W kąpieli wodnej * rozpuszczamy mleczną czekoladę, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Przy pomocy pędzelka dokładnie smarujemy czekoladą ścianki i dno foremki
My Culinary Artswoje :) Od kilku dni cieszę się zatem z własnego gniazdka wraz z wszystkimi przyjemnościami i problemami. Wielkie sprzątanie, urządzanie się oraz awaria lodówki, która moje kanapki zamieniła w kostki lodu ;) Do tego egzaminy w szkole, praca i wieczny brak czasu. Jednak za to więcej domowych obiadów i większe pole do popisu w kuchni :) Jako, że zbliżają się walentynki i zapewne
My simple kitchendzbanka wlewamy wodę z cukrem, wodę mineralną, sok z cytryny, stratą skórkę z cytryny. Wstawiamy do lodówki, żeby porządnie schłodzić lemoniadę. Przed podaniem do dzbanka można dodać kostki lodu i listki melisy
Kulinarne przygody Gatityodrobiną rumu;) Składniki: 200 ml syropu z kwiatów czarnego bzu ( przepis ) 1 litr wody mineralnej 1 cytryna pokrojona w plastry 1 limonka pokrojona w plastry listki mięty kostki lodu Przygotowanie: W dużym dzbanku mieszamy wszystkie składniki i gotowe
Smakowity Blog KulinarnySmaki lata. Bardzo orzeźwiające połączenie. Świetny koktajl na upalne dni. Można dodać do blendera parę kostek lodu, a można też arbuz i truskawki lekko zmrozić przed zmiksowaniem - koktajlu nie trzeba będzie chłodzić, można podawać zaraz po zrobieniu. składniki 400 g miąższu arbuza, bez pestek ok 300 g truskawek sok z 1 grapefruita kilka listków mięty łyżka syropu
Stare Garywyciskamy sok z połowy cytryny oraz dokładamy kwiatki bzu oberwane z gałązek. Całość miksujemy na gładko. Dosładzamy wg gustu cukrem, syropem z agawy lub miodem. Serwujemy zmieszany z kruszonym lodem
Pyry na GazJajka ugotować na twardo i odstawić. Kostki rosołowe rozpuścić w jednej litrze przegotowanej wody, dodać wino wymieszane ze śmietaną i posolić. Dodać posiekany koperek ze starty ogórkiem, kilka kostek lodu i wstawić na chwilę do zamrażalnika. Następnie rozlać na talerze i podawać z ugotowanym jajkiem
Tradycyjna Kuchniamałych buteleczkach ze słomką.Z dodatkowej porcji arbuza za pomocą noża robimy małe kosteczki, które wkładamy do zamrażalnika. Posłużą nam one jako kostki lodu do koktajlu podawanego w szklankach.Efekt murowany
Z Majeczką w kuchniSkładniki: pęczek szparagów zielonych cieniutkie plasterki wędzonego boczku Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki i gotujemy ok 5 min w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy, hartujemy je w wodzie z lodem. Następnie delikatnie osuszamy i owijamy boczkiem. Następnie układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej ze stron do momentu zrumienia boczku. pęczek zielonych szparagów plastry boczku wędzonego (jeden plaster boczku
Malinowe Pocałunki