lody - 12901 przepisów (strona:682/861)

Nalewka miętowa, miętówka 207

nalewki miętowej. Jej kolor Was zachwyci, a smak powali. Miętówka ma piękny, intensywny zielony kolor, orzeźwiający, miętowy smak i zapach. Proponuję ją pić w towarzystwie wody mineralnej i lodu. Świetnie się sprawdzi w upalne dni, idealnie zgasi Wasze pragnienia.  Zimą natomiast można wykorzystać nalewkę do wypieków i deserów. Zdjęcia gotowej nalewki wkleję , gdy nalewka odstoi swoje. Została mi buteleczka

na moim stole...
Sorbert z rabarbaru 160

się ochłodzi, dodajemy sok z cytryny i miksujemy na gładką masę, przekładamy do pojemnika w którym będziemy zamrażać i wkładamy do zamrażalnika. Aby sorbet nie był zbitą bryłą lodu, co godzinę wyciągamy i miksujemy. Czynność powtarzamy póki sorbet całkowicie nie zamarznie - potrwa to ok 5-6 godzin

Jadło i czytadło
Zielony zastrzyk energii 213

pietruszki (same liście) 2 łodygi selera naciowego mała garść liści szpinaku baby 1 kiwi sok z 1 limonki 3 pełne łyżeczki płynnego miodu 1/2 szklanki lodowatej wody kilka kostek lodu CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki na koktajl umieścić w misie blendera (owoce i warzywa należy najpierw umyć i obrać) i miksować, aż do uzyskania jednolitej

My Culinary Art
Warsztaty Tefal Cuisine Companion 211

Filozofia Smaku Przygotowanie większości dań było czystą przyjemnością. Ja powędrowałam do grupy deserowej i mogę powiedzieć, że było jeszcze słodko :)   Tefal Cuisine Companion kręcił kremy jak szalony, miażdżył lód do sorbetu razem z truskawkami, a my nie mogliśmy się wszyscy nadziwić jak cicho mu to wychodzi. Filmik, który w genialny sposób podsumowuje kilkugodzinne warsztaty można obejrzeć tutaj: /* Style Definitions

bistro mama
Gazpacho andaluz 146

usuwamy zdrewniałe fragmenty. Papryki oczyszczamy z ziaren i również kroimy. Warzywa, wodę, ocet oraz przyprawy umieszczamy w kielichu miksera i miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji (możemy wrzucić kilka kostek lodu). Gotową zupę wsadzamy do lodówki i chłodzimy przez ok 2 h (oczywiście można dłużej

Szybko Tanio Smacznie
Koktajl z czerwonych owoców 240

składniki umieszczamy w naczyniu, zalewamy je mlekiem roślinnym, ja wykorzystałam ryżowe i blendujemy na gładką masę :) Gotowy koktajl przelewany do szklanki i pijemy :) Możecie dodatkowo schłodzić napój dodając kostki lodu. Smacznego! Zachęcam Was do wypróbowania innych podobnych przepisów: Koktajl ze szpinaku z owocami Słoneczny koktajl z owoców tropikalnych Koktajl mango, brzoskwinia, banan na bazie jogurtu i wody kokosowej Super zdrowy

Taste Of My Day
Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów 200

sitko dokładnie (gęstą część można jeszcze raz odcedzić). Dosolić do smaku oraz dopieprzyć. Schłodzić mocno w lodówce – jeśli nie macie na to czasu, gazpacho można podawać z kostkami lodu. Podawać można albo z małym kleksem kwaśnej śmietany posypane płatkami migdałów i pozostałymi pokrojonymi oliwkami. Gazpacho można też podawać posypane drobno pokrojonymi pozostałymi warzywami (papryka, ogórek, awokado), płatkami migdałów

Pociąg Do Kuchni
Zielony sok odchudzający i oczyszczający: Pietruszka, szpinak, spirulina i chilli. Prosty i szybki przepis jak szybko wrócić do 674

Tutaj. Pietruszkę, całe jabłko (razem z gniazdem nasiennym), szpinak i chilli wrzucić do wyciskarki, zmieszać ze sproszkowaną Spiruliną i zmieloną babką płesznik.   Pić codziennie, latem uzupełnić kostkami lodu.   Przed wprowadzeniem diety warto przejść kurację oczyszczającą organizm.   Kuracja warzywno-owocowa trwa minimum 14 dni, przygotowuje organizm do diety a także oczyszcza go ze wszelkich zanieczyszczeń i złogów

IzaGotuje
Koktajl zielony na słodko lub wytrawnie 185

limonki,  woda gazowana lub nie - 2 szklanki,  kiwi,  pół łyżeczki kurkumy szczypta soli - jeśli na wytrawnie lub    2 łyżeczki miodu akacjowego.   kostki lodu Blendyjemy  składniki na gładko

AZgotuj!
Chłodnik z botwinki 185

Łodygi kroimy na kawałki zawijamy w folię i dokładamy do piekarnika z buraczkami na 30 minut. Wyjmujemy z piekarnika upieczone buraczki oraz łodygi botwinki. Buraczki hartujemy w wodzie z lodem. Kroimy liście botwinki, zalewamy niewielką ilością wrzątku (ok. 125 ml), wyciskamy sok z ½ cytryny – mieszamy i gotujemy ok. 10 minut. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy liście botwinki wystygną dodajemy buraczki - część

mojewypiekiinietylko
Cytrynowe ciasteczka Sansy 183

jestem na etapie czytania "Pieśni Lodu i Ognia" i oglądania "Gry o tron". Przepis na te maleństwa (Lemon dimples, na Moje Wypieki) znalazłam już dawno, ale kiedy zobaczyłam go ostatnio od razu przyszła mi na myśl Sansa Stark i jej ulubione ciasteczka cytrynowe. Czy zasmakowałyby Lady Sansie? Zrobcie i oceńcie sami :) Składniki: 180g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru padru

Cakes By Kejt
Koktajl bananowo - miętowy 164

mniejsze kawałki, miętę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Banany i miętę umieścić w wysokim naczyniu, zalać mlekiem, zblendować na gładko. Można całość dosłodzić miodem (nie dosładzałam) i/lub dodać lodu dla schłodzenia całości

Cakes By Kejt
Antyoksydanty z borówek i malin z siemieniem lnianym 165

młode:) Składniki: maliny borówka amerykańska cukier trzcinowy do smaku po dwie łyżeczki mielonego siemienia lnianego na porcję listki melisy Składniki blendujemy. Można schłodzić lub dodać kruszony lód

AZgotuj!
Herbata ice tea z hibiskusa i mięty "Powiew Maroka" 167

stopni. ja już się chłodzę herbatką ice tea z hibiskusa i marokańskiej mięty, Garść hibiskusa garść mięty najlepiej marokańskiej  kostki lodu syrop klonowy lub miód cytryna woda źródlana

AZgotuj!
Koktajl odprężający z płatkami owsianymi 138

bawiłam się w obieranie białych skórek. Dodaj pokrojoną brzoskwinię, wsyp płatki owsiane. Zmiksuj. Udekoruj listkami melisy. Jeśli to podwieczorek  dodaj kostki lodu

AZgotuj!