prawie każdego dnia ma tam miejsce jakiś wypadek. Pojechałam dalej. Zjeżdżając na obwodnicę sama prawie spotkałam się twarzą w twarz z barierką. Przy 8 stopniach Celsjusza jezdnia była skuta lodem.. Jadąc 45km/h wpadłam w poślizg i ledwo udało mi się uniknąć bliskiego starcia z barierką. Do teraz czuję przerażenie i jutro już zmieniam opony na zimowe, Wam też radzę
Be Fit Be Strongdodatkiem syropów owocowych, z dymem ziół... . Potem za barem stanęliśmy my, dając popis kreatywności i słowiańskiej fantazji. Mój drink składał się oczywiście z pisco, do którego oprócz obowiązkowego lodu z syropu kokosowego, soku z limonki oraz syropu z chili. Wyszedł pyszny i nie było to tylko moje zdanie. Może zostanę barmanką ;) Spróbowaliśmy również kilku butelek „czystego” pisco. Bardziej smakowały
królestwo garówobrać i pokroić w cieniutkie plasterki, tak przygotowana kalarepa ląduje na gorącej patelni, tam zostanie podsmażona, następnie przygotujcie sobie miskę z zimną wodą (dobrze jak będzie w niej jeszcze lód). Kalarepę podsmażamy około 5-10 min, musi być lekko chrupiąca ale miękka. Gdy uznacie, że stopień twardości wam odpowiada wrzućcie ją do lodowatej wody. Tak przygotowaną kalarepę kładziemy na talerzu
Kuba Gotujekruchego spodu. Składniki: ciasto: 235 g mąki pszennej 2 łyżki świeżo startego parmezanu 1 łyżka świeżych listków rozmarynu sól morska pieprz 125 g chłodnego masła 3 łyżki wody z lodem nadzienie: 150 g koziego sera 3 łyżki posiekanej bazylii bazylia do dekoracji pieprz 3 - 4 pomidory oliwa sól morska Wykonanie: Przygotować ciasto: Za pomocą robota kuchennego wymieszać mąkę, parmezan, rozmaryn
Mama GotujeSkłada się on z białego rumu oraz limonki ale można również użyć brązowego rumu. Na zdrowie! Składniki: 40 ml białego rumu około 150 ml coca coli kilka cząstek limonki lód Sposób wykonania: Na początek do szklanki wyciskamy kilka cząstek limonki następnie dodajemy około 40 ml białego rumu całość dopełniamy Coca Colą i dekorujemy cząstką cytryny Przepis Wideo: Drink Cuba Libre
Drinkologiapastę pamiętam z kanapek, które jadałam w poprzedniej firmie. Jest wyrazista w smaku i idealna na jesień, gdy rzodkwi pod dostatkiem. Składniki : wędzona makrela biała rzodkiew, np. odmiany Sopel Lodu 3-4 łyżki dobrej oliwy Makrelę obrać ze skóry, usunąć wszystkie ości i rozdrobnić widelcem. Jeśli chcecie zrobić tej pasty trochę tylko, polecam wykorzystanie mięsa przy ogonie, a nie przy
Weekendy w domu i ogrodzieciemnych winogron to naprawdę kilka chwil pracy, dzięki której mamy potem pyszny sok do napojów, czasami mrożę go w foremkach do lodu i wychodzi fajny taki bajer na domowych imprezkach :) Jak widać ma mocny kolor, co czasami wykorzystuję jako naturalny produkt barwiący w deserach :) No to co? Robimy? Ja właśnie skończyłam, przepis piszę na szybko, bo pracy mam jeszcze
Blondynka Gotujeobrać i pokroić w cieniutkie plasterki, tak przygotowana kalarepa ląduje na gorącej patelni, tam zostanie podsmażona, następnie przygotujcie sobie miskę z zimną wodą (dobrze jak będzie w niej jeszcze lód). Kalarepę podsmażamy około 5-10 min, musi być lekko chrupiąca ale miękka. Gdy uznacie, że stopień twardości wam odpowiada wrzućcie ją do lodowatej wody. Tak przygotowaną kalarepę kładziemy na talerzu
Kuba Gotujefooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Wszystkie składniki na sos pomidorowy blendujemy. Jeśli części sosu nie zużyjemy, warto go zamrozić w pojemniczkach na lód – następnym razem wystarczy odmrozić 3-4 kostki. Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem. Rozkładamy chlebki pita. Smarujemy sosem pomidorowym (lub pesto lub śmietaną). Rozkładamy warzywa i wędlinę (jeśli używamy
Poezja smakuwsypujemy sól, cukier i dodajemy masło, jednak szparagi wsadzamy do wrzątku na 10 min max. Pod koniec tego czasu warto przygotować sobie miskę z zimną wodą a nawet i lodem, bo trzeba zahartować nasze szparagi w takiej właśnie wodzie. W trakcie gdy woda na szparagi się grzeje, my zajmiemy się mięsem, idąc za ciosem, nasza salsa powinna być lekko przestygnięta
Kuba Gotujemnie i 12 do rozdania. Paczka przyszła genialnie zapakowana. Została odebrana przez domownika i natychmiast umieszczona w lodówce, celem wyrównania temperatury. Nie zdążyłam zrobić zdjęcia opakowaniu zbiorczemu, gdyż suchy lód dostał się do środka kartonu, i trzeba było mleczne kanapki przełożyć do pojemnika na żywność.Ale to nie problem. Byłam drugą osobą w domu, która spróbowała Mlecznej Kanapki Monte
Z Kuchni Do Kuchnizamrażarce. Uwagi: Krówki wyciągamy z zamrażarki tuż przed konsumpcją i w ilości do jednorazowego spożycia. Lepiej kroić porcje wielkości „na jeden kęs”. Eksperymentalnie – krówki lodowe można wrzucić zamiast kostek lodu do likieru Baileys . Krówki lodowe, to mój pomysł autorski. Powstał przez przypadek, jak to zwykle bywa. Chciałam kilka krówek mieć „na wczoraj”, więc włożyłam je do zamrażarki, aby szybciej zastygły
mojewypiekiinietylkodyni i gotować owsiankę przez jeszcze chwilę, aż osiągnie ona naszą ulubioną konsystencję. Dosłodzić, dodać cynamon do smaku. Owsianka dyniowa jest gotowa, smacznego :) *używałam zamrożonego w kostkach do lodu
tost z dżememulubione smaki koktajli? ;) Składniki: 200 ml mleka roślinnego (lub krowiego) 1 banan 1 miarka białka ryżowego czekoladowego Sunwarrior Protein Classic 1 czubata łyżka gęstego mleczka koksowego 2 kostki lodu Przygotowanie: Banan obierz ze skórki i wraz z pozostałymi składnikami przełóż do miksera. Miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji
Zdrowie na języku :P