pokrojone w drobną kostkę cebule, dusimy ok.10 minut, aż cebula będzie szklista i miękka, ale nie przypieczona. Grzyby odsączamy na sicie (wywar grzybowy można zamrozić w woreczkach do kostek lodu, przyda się jako bulion do zup, sosów grzybowych, itp.) i mielimy w maszynce do mięsa. Do cebuli dodajemy zmielone grzyby i dusimy całość ok.2-3 minuty, do odparowania nadmiaru płynów. Doprawiamy
Smaczne Zdrowerozrobi ć z cukrem. M ą k ę usypa ć na stolnicy, doda ć do niej wszystkie składniki. Wyrobi ć na gładkie ciasto. Wstawi ć na godzin ę do lod ó wki. Na stolnicy rozwałkowa ć ciasto w prostok ą ty, na ś rodku ka ż dego z nich u ł o ż y ć powidło wymieszane
Lawendowe Nieboposiadamy mikrofalówki idziemy na piechotę i wrzucamy szpinak do garnka. Rozmrażamy go na małym ogniu co jakiś czas mieszając i rozdrabniając. Kiedy szpinak będzie już bez dodatku lodu przyprawiamy go solą wedle uznania i wyciskamy do niego czosnek. Wszystko razem łączymy i odstawiamy na jakiś czas na bok by zająć się serem, który trzemy na tarce na dużych oczkach. Zakładając
W Moim Magicznym Domugrono powiększa się, a nasza Blondynkowa "rodzina" powiększa się i jest cieplej, bo im więcej ludzi w jednym miejscu tym cieplej, a w lato będzie więcej rąk do robienia lodu do chłodzących napojów :) Strasznie mi fajnie z Wami. Dziękuję, że jesteście i że ze mną już tyle wytrzymujecie :D Strasznie Was lubię i sercem jestem z Wami! Wesołych Świąt Kochani
Blondynka Gotujegwarancją sukcesu. Składniki: 200 g dobrej jakości czekolady, gorzkiej lub mlecznej Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie smarujemy nią silikonową foremkę do czekoladek (może być również taka do lodu) odstawiamy do lodówki by czekolada stężała. Robimy tak 3 razy, wtedy będziemy mieć pewność, że czekoladki nie popękają. Nadzienie z likierem kawowym (na 15 czekoladek): 5 łyżeczek kremowego serka kanapkowego
Cynamonowe szczęściePolecam domowy, prosty syrop malinowy - idealny do mrożonej kawy, herbaty, naleśników, ciast czy deserów. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldposzczególne elementy się łączą. Na koniec komin - to trochę jak składanie puzzli. W efekcie otrzymacie stan surowy domku:) Teraz trzeba go udekorować - namalować lukrem dachówki, ramy okienne, zrobić sople lodu, nawisy śniegu, udekorować posypkami i perełkami. Można też go nieco oprószyć cukrem pudrem. Na koniec wstawiamy do środka świeczuszkę, odpalamy - i jesteśmy gotowi na święta
Kulinarne Inspiracjewody lub mleka 2 łyżki otrąb Galaretka o smaku jagodowym Winiary 1 szkl. wrzątku Przygotowanie Zaczynamy od rozpuszczenia galaretki w szklance wrzątku. Po przestudzeniu przelewamy galaretkę do foremki na lód, wstawiamy do zamrażarki. Truskawki blendujemy z zimną wodą, dodajemy sok z jagód lub całe jagody oraz zmielone otręby, miksujemy i przelewamy do szklanek. Do każdej szklanki dodajemy po kilka zmrożonych
Kuchnia w szuwarachgłównym przyszła kolej na deser, na który bardzo czekałam. Tu jednak spotkało mnie rozczarowanie, ponieważ moja śliwka w czekoladzie, która okazała się deserem na zimno, miała bardzo duże kryształki lodu. Nie wiem, czy był to zamierzony efekt, jednak owa struktura psuła zdecydowanie całość wrażenia. Z ostatniego dania najbardziej smakowała mi posypka, która łączyła w sobie smak mocno śliwkowy z czekoladowym
Cakes By KejtPomysłów na rozgrzewające dania najlepiej szukać tam, gdzie zima raczy swoją obecnością przez niemal cały czas. W prowincji Skyrim nie brak miejsc skutych lodem i wypełnionych wysokimi śnieżnymi zaspami, więc pyszne, kaloryczne jedzenie jest jednym ze sposobów na regeneracyjny odpoczynek. Choć Elsweyr Fondue pochodzi z krainy Khajiitów, to jego receptura jest też znana mieszkańcom Skyrim. W końcu kto nie chciałby
Nerds Kitchenbanan 0,5 kg arbuza (wyciągnąć pestki i odciąć skórkę) Arbuza i banana pokroić na kawałki. Wrzucić do blendera i miksować. Ja dodałam jeszcze po zmiksowaniu 4 kostki lodu z racji tego że za oknem tak gorąco :). Smacznego
Moje-pitraszenierybami? Oczyma duszy było widziane, jak paczka wielkości XIX-wiecznego kufra podróżnego dobywa się z dostawczej furgonetki i ląduje na parkingu pod biurem, ryby rzucają się jeszcze oszołomione powietrzem, lód wysypuje się na chodnik, ludzie się gromadzą, ruch na ulicach ustaje, helikopter TVN-u krąży nad miastem… Na wszelki wypadek została zawiadomiona ochrona od wjazdu cargo, że jeden kurier
GRUBY WAŁEKpił – niech koniecznie spróbuje, a jeśli miał już tą okazję – niech sobie o niej przypomni. Polecam! Składniki: Żubrówka – 50 ml Sok jabłkowy – do smaku (tu ok. 100 ml) Lód Plasterek cytryny do dekoracji i smaku Wykonanie: Niezwykle proste. Wszystko mieszamy w szklance i gotowe. Przepis na żubrówkę : ½ l wódki 40%, 2 trawki Turówki leśnej, szczypta cukru ( ¼ łyżeczki
Smaki EwyBanany myjemy, obieramy i kroimy. Miksujemy z jogurtem do otrzymania jednolitej konsystencji. Doprawiamy chilli i papryką wedle uznania, ale koktajl musi być ostry. Przelewamy do szklanki z kilkoma kostkami lodu. Fot: Marta Piotrowska
Gotuj z RumcajsemNapój chodząco orzeźwiający 0,5 litra wody gałązka świeżej mięty 3 plasterki cytryny bez skórki, bo ona powoduje że będzie gorzki kilka kostek lodu
Kuchcikowoasi...Kawałek mnie