lody - 12901 przepisów (strona:665/861)

Lemoniada cytrusowa z sokiem brzozowym. 195

pójść jego tropem i przygotować lemoniadę cytrusową, także na bazie soku brzozowego. Nie dosładzałam jej niczym, ponieważ chciałam, aby miała zdecydowany, kwaskowy smak. Najlepiej podawać mocno schłodzoną z kostkami lodu. Idealnie sprawdzi się w upalny letni dzień. Możecie dodać nieco miodu lub syropu trzcinowego, aby złagodzić kwasowość napoju. Proste i bardzo smaczne :) Składniki: 300 ml soku brzozowego sok z połowy

zadanie-gotowanie
Shot czekoladowy - mega zdrowy, wege, obłędnie pyszny :) 142

shoty): 1 mrożony banan 1/2 banana świeżego  2 świeże daktyle 1 miarka czekoladowego białka roślinnego (SunwarriorPolska Classic Plus) 200 ml mleka roślinnego (u mnie migdałowe) 2 kostki od lodu zamrożonego mleczka kokosowego (lub 2 łyżki mleczka nie mrożonego)  1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku maca (opcjonalnie)  Przygotowanie: Przełóż wszystkie składniki do blendera i miksuj do momentu uzyskania

Zdrowie na języku :P
LAWENDOWY DOM 214

słodkiej pomarańczy lub limonki i cytryny wygląda i smakuje pysznie.  POTRZEBUJEMY: 3 szklanki wody 4 łyżeczki kwiatów lawendy 1 słodką pomar ańczę 2,3 łyżki miodu lód     Kwiaty lawendy zalewam y 2 szklankami wrz ą tku i odstawiamy pod przykryciem na 15 minut. Studzimy i d odajemy pozostałą wodę + pokrojoną pomarańczę+ do sładzamy miodem i dodajemy

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ceviche z dorsza 225

morskich. Ryba musi być też porządnie wyczyszczona (żadnych ości! warto posłużyć się pensetą). Rybę do ceviche przechowujemy w bardzo chłodnym miejscu (oprócz tego, że w lodówce, warto użyć kostek lodu). Rybę marynujemy przynajmniej 10-20 minut, ale jeśli jest jej dużo lub używamy dużych kawałków może to zająć więcej czasu – dobrze jest sprawdzać na jakim etapie marynowania jest ryba

Pociąg Do Kuchni
KOKTAJL Z TRUSKAWEK 196

obieram i kroję na kawałki. Do blendera wlewam jogurt naturalny,dodaję owoce następnie dodaję płatki owsiane i miód. Wszystko blenduję. Przelewam do kubka. Wkładam do lodówki. Podaję z kostkami lodu albo bez. Taki koktajl jem zamiast śniadania albo kolacji.Smacznego

Gotowanie Patki
MANGO LASSI – tradycyjny indyjski napój jogurtowy z mango 309

kardamonu (+ szczypta do dekoracji) Sposób przygotowania: Mango kroimy w kawałki, uważając na pestkę. Miksujemy blenderem wraz z pozostałymi składnikami na gładką masę. Mocno schładzamy przed podaniem. Możemy podać z lodem. Kategoria: Krycha i Zdzichu na wakacjach Tagged: jogurt , kuchnia indyjska , mango

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Rogaliki drożdżowe 207

rzucanych w zastępstwie wody w Lany Poniedziałek. Każdy woła wokół o wiosnę. Ale jak mówi jedna z najmądrzejszych kobiet, jakie znam: "Wiosnę trzeba mieć w sobie. Dlaczego jest tyle lodu wokół? Bo nasze serca są lodowate. Zatem otwórzmy się na drugiego człowieka, otwórzmy się na miłość, rozgrzejmy nasze serca, to i Matka Natura odpuści zimę." A więc Kochani czas zakasać

Kuchnia smaków
Sambucus nigra L. - syrop z kwiatów 241

momentu zagotowania. Gotowe! Propozycja podania: Do kieliszka wkładamy plasterek cytryny i plasterek limonki, kilka listków mięty. To delikatnie dusimy łyżeczką, aby cytryna i mięta puściły soki. Dodajemy kilka kostek lodu. Dolewamy troszkę soku z czarnego bzu i wody mineralnej (najlepiej lekko gazowanej). Całość wieńczymy odrobiną Prosecco!* www.steak-company-berlin.de Dolce Vita! * białe włoskie wino musujące

Kuchnia smaków
Przetwór pomidorowy 3 w 1:) 157

makaronu - niech będzie. Angaż nr. 2: rozcieńczony - jako danie główne, czyli zupa pomidorowa z ryżem , żeby sobie życie urozmaicić;) Rola pierwszoplanowa w kuchni hiszpańskiej : gazpacho - na zimno z kostkami lodu i grzankami . Podaję Wam przepis na "Przetwór Pomidorowy" 3 w 1:) fot. Izabela Magdalena 4 kg pomidorów - sparzyć, obrać i pokroić w ćwiartki 1/2 szklanki oleju 1 kg cebuli - pokroić

Kuchnia smaków
Limo - limo - limonade! 183

pełnym rozkwicie. Limo - limo - limonada! Dobra ona. I to jak! A zatem robimy :) Oczywiście robiąc ten cudny napój możecie uwzględnić dwie jego wersje: - na ciepło - na zimno (z kostkami lodu) 2 łyżeczki cukru zalewamy gorącą wodą (1/4 szklanki) i rozpuszczamy.  Dolewamy 3/4 szklanki zimnej bądź gorącej wody.  Następnie dorzucić należy kilka półplasterków cytryny,  pomarańczy lub mandarynki

Kuchnia smaków
Koktajl arbuzowo-truskawkowy 172

obrać z pestek i umieścić w misie blendera. Truskawki umyć obrać z szypułek, banana obrać ze skórki, dodać do arbuza, wlać wodę i zmiksować. Podawać schłodzone lub z kostkami lodu

Passions hobbies life
Orzeźwiający koktajl truskawkowo-bazyliowy 196

umieszczamy w misie blendera. Wszystkie składniki intensywnie miksujemy. Jeżeli smak truskawek jest niewystarczająco słodki możemy dodać trochę cukru. Jogurt naturalny powinien być mocno schłodzony, aby nie musieć dodawać kostek lodu. Smacznego

ChilliJemy
Kompot z rabarbaru 172

pokrojony rabarbar do gotującej się wody. Gotować, aż będzie miękki. Dorzucić kilka listków mięty. Pod koniec gotowania dodać cukier do smaku. W upalne dni podawać z kostkami lodu. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Kolumbijska lemoniada kokosowa. 179

centrum kupiliśmy jeszcze w ogrodnictwie super-bio-eko-kompleksowo-zbalansowany nawóz do ziółek, co by nam tajskie bazylie nie padały (cdn.) ;) ;) Składniki: 250 ml mleczka kokosowego 100 g lodu sok z 3 limonek (6-8 łyżek) 40 g cukru trzcinowego (3-4 łyżki) 1 limonka pokrojona w plasterki Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w głębokim dzbanku i zmiksować mocnym blenderem. Plasterki

zadanie-gotowanie
Przepis na domową ricottę (Ricotta fatta in casa) 167

fascella. Pojemniczek z twarożkiem stawiamy na sicie, przykrywamy ściereczką i na 3 godziny odstawiamy do lodówki.  Po tym czasie ricotta jest gotowa. Ricotta może być przechowywana w lod ó wce do 4 dni.   Smacznego

La grande e la piccola cuoca