warzywa już zmiękną, dodajemy śmietanę, dobrze mieszamy i po chwili ściągamy z ognia. Przygotowana porcja wystarczy na wiele obiadków dla niemowlaka , można ją zamrozić w dużych foremkach do lodu albo małych plastikowych kubeczkach (np. po jogurtach). Powszechnie podaje się, że dzieci mogą jeść śmietanę po pierwszych urodzinach, ale jest to bezpieczne i od dziesiątego miesiąca, o ile nie stwierdzono alergii
PaleoSMAKGotowy rosół można pić (np. szklanka-dwie dziennie), ale doskonale się też sprawdza jako podstawa samodzielnie gotowanych zup i sosów. Mocny wywar z kości można zamrozić w foremkach do lodu, tworząc swoje własne i bardzo zdrowe kostki rosołowe . Ja najczęściej gotuję rosół z kości wołowych (surowych albo pozostałościach po pieczeniu szpiku ), resztek ryb po gotowaniu ich na parze albo skrzydeł
PaleoSMAKSKŁADNIKI: 100 g kaszy jaglanej (ugotować, wtedy będzie to większa waga) 150 g tryskawek 200 g świeżego ananasa 1 kiwi garść kostek lodu 1 łyżka miodu malinowego 200-300 ml mleka PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj 1 min/ obr. 4 do 8 :), aż do uzyskania gładkiej konsystencji możliwej do wypicia zwłaszcza przez rurkę :) Spożywaj na świeżo
ClauditteMissCookingorzeszkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i pic 20-25 minut. Lekko przestudzić i delikatnie wyjąć z foremek. Można jeść zimne jak i letnie z dodatkiem gałki lodu lub bez. Są pycha
Kuchnia Pokoleńplasterki . Wodę przelewamy do dzbanka , dodajemy miód , mieszamy do całkowitego rozpuszczenia . Wrzucamy plasterki limonki i listki mięty . Lemoniadę wstawiamy na kilka naście minut do lodówki lub dodajemy kostki lodu , najlepiej smakuje schłodzona
Bajeczna Kuchniadrink również jest oparty na malibu i soku anansowym. Składniki: Malibu 25 ml Blue Curacao 25 ml Sok Ananasowy 25 ml Sposób wykonania: Na początek do shakera wypełnionego lodem nalewamy kieliszek malibu następnie jeden kieliszek blue curacao na sam koniec dodajemy kieliszek soku ananasowego wszystko razem mieszamy i nalewamy do kieliszków Przepis Wideo: Artykuł Shot Lake Water pochodzi z serwisu
Drinkologiakupić świeżą dziczyznę. Sarna ma pyszne i delikatne mięso, a świeża jest dużo lepsza niż głęboko mrożona, a taką kupiła nam kiedyś w Makro. Było w niej więcej lodu niż mięsa. Mama to pyszne mięso zrobiła nam na obiad. Składniki: 0,5 kg gulaszu z sarny 400 ml maślanki 15 dkg surowego boczku w plasterkach
Lili w kuchnischłodzoną herbatę przelewamy do wazy na poncz. Dodajemy goździki i pokrojone w plastry pomarańcze i cytryny. Pozostawiamy na około 4h w lodówce. Na koniec dodajemy mrożone truskawki - zamiast kostek lodu. Moja wersja ponczu jest słodka i delikatnie gazowana dzięki coca-coli. Nabiera wspaniałego aromatu pomarańczy i cytryn, które doskonale pasują do rumu. Smak i efekt jest rewelacyjny! Zachwycicie każdego obdarowanego
Kuchnia Pani Wiosnyzimnym mleku przez 24 godziny. Odsącz ręcznikiem papierowym. W rondlu zagotuj wodę, wrzuć do niej mięso i blanszuj przez 5 minut. Po tym czasie grasicę przełóż do lodu i przyciśnij miską z wodą. Po 10 minutach obierz z osierdzia. Na patelni rozpuść masło, grasicę obtocz w mące z dodatkiem pieprzu. Obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Przełóż
królestwo garówmieszamy razem i odstawiamy na ok 10 minut ( można dłużej) następnie przez dość rzadkie sitko wszystko przecedzamy i rozlewamy do szklanek. Na upały możecie pietruszkę i miętę zmiksować z lodem i miodem, Wtedy będą to zimne orzeźwiające drinki :) Smacznego
Niezły Młynekżeby masa całkowicie się rozpuściła. Dodajemy żelatynę, starannie wszystko razem mieszając do rozpuszczenia. Przelać do takiego pojemniczka, żeby było na wysokości tradycyjnego Ptasiego mleczka - ja przelałam do foremek na lód. Wstawić do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Rozpuścić czekoladę z masłem. Wyjąć zastygniętą masę, pokroić na kawałki wielkość Ptasiego mleczka . Obtaczamy w czekoladzie. ptasie mleczko jest bardzo ,,śliskie" więc obtoczenie
sierotka maRysia w kuchniwodą więc nic im się nie stało. Gotowałam je równiutko 2 minuty. Następnie moje ślicznotki przełożyłam do dużej miski do której nalałam lodowatej wody i wrzuciłam sporo kostek lodu aby szparagi się zahartowały. Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Na patelnię wrzucamy łyżkę masła i 2 łyżki oleju - na rozgrzany tłuszcz wrzucamy kurczaka oproszonego solą i pieprzem. Gdy kurczak nabierze
sierotka maRysia w kuchnigóra/dół. Eliza w swojej książce proponuje użyć piekarnika z funkcją pary ale jeżeli nie macie takiego (tak jak my ) to na dno piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne z lodem (który pow wpływem temperatury powinien parować ). Dzięki temu chleb będzie miał chrupiącą skórkę, a w środku będzie miękki i puszysty. Po włożeniu do piekarnika formy zmniejszamy temperaturę do 200 stopni
Kuchenne Wariacjełyżka soli kuchennej miałka 2 łyżka octu Wykonanie Wszystkie suche składniki mieszamy z 2 łyżkami octu., - konsystencja powinna przypominać mokry śnieg. Papkę nakładamy do foremki silikonowej na kostki lodu i odstawiamy do całkowitego wyschnięcia ,lub wsypujemy do pojemniczka i pozostawiamy w formie proszku
w mojej kuchniwyposażeniu baru :). Składniki: 50 ml rumu Havana Club A ñ ejo 3 a ñ os, 20 ml soku z limonki, garść malin, 1 łyżeczka cukru, pokruszony lód. Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę przy pomocy blendera. Przełożyć do schłodzonego kieliszka
SzczyptaSmaQ