Cudownie proste i smaczne. Smakują idealnie zarówno na wytrawnie, np. z łososiem, jak i na słodko z konfiturą lub owocami. Po dodaniu kakao robią się cudownie
KucharzycaPropozycja na śniadanie, ale także na podwieczorek to Pancake. Oczywiście to nie są pierwsze tego typu placuszki, które robiłam, ale te są nieco inne, bo bez
Kuchnia co dniaNiedzielny poranek to zawsze czas kiedy jest trochę więcej czasu i można przygotować jakieś pyszne, bardziej wyszukane śniadanie. Dzisiaj zdecydowałam się na wytrawne placki, które we
BullioPo odsmażeniu: Z waflami tortowymi kiedyś eksperymentowałam na różne sposoby. Było już mięso mielone, pieczarki - przeróżne wersje wytrawne. Szkoda, że wtedy nie robiłam zdjęć... Jednak nic
Di gotujeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u Gosi16.00 16.00 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso
W garach u GosiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiPASTY ORZECHOWE Te ekologiczne pasty są bajecznie pyszne! Składy są proste i krótkie, a głównymi składnikami są syrop ryżowy, wybrane orzechy i konkretne dodatki. Idealne na kanapkę, naleśnika, do owsianki, wypieku czy wyjadania prosto ze słoiczka :) Mają zwartą konsystencję niczym gęsty krem - cudo :) Składniki PASTY Z MIGDAŁÓW : syrop ryżowy, woda, migdały (22%), inulina, substancja zagęszczająca (pektyna) Składniki PASTY
Zdrowie na języku :PBez wątpienia tosty francuskie to nasze ulubione weekendowe śniadania. A po całym tygodniu jedzenia lekkich owsianek, smakują jeszcze lepiej ;) Nadziewane pomarańczami pachną nieziemsko. Na zewnątrz przyrumienione
Mienta blogBurrito to jedno z bardziej znanych meksykańskich dań. Technicznie sprowadza się do zawinięcia w tortillę jakiegoś rodzaju nadzienia, zwykle zawierającego mięso i warzywa. Istnieje jednak bardzo
Kulinarna Pokusapieczywa: – orkiszowe bułki drożdżowe z mixem ziaren – ryżowy chleb bezglutenowy na zakwasie ryżowym – socca z mąki z ciecierzycy (forma pieczywa bez zakwasu i drożdży, która przypomina naleśnik) – chleb żytni figami i orzechami na zakwasie żytnim oraz dwa smarowidła: – pastę z fasoli z czosnkiem i majerankiem – masło kokosowe z miodem, świeżym tymiankiem i sezamem Dziękujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszne, rozgrzewające, za sprawą imbiru, placuszki z gruszką, idealne na leniwe, jesienne śniadanie. Puszyste, ale lekkie, oprószone cukrem pudrem smakują wybornie Z dodatkiem oleju rzepakowego, na
Domowa cukiernia EwyIle to już placuszków dyniowych było na blogu…? Nic nie poradzę, że wychodzą mi takie smaczne :) Tym razem puszyste, delikatne, pachnące rozgrzewającymi, jesiennymi przyprawami. Posmakują
Mienta blogprzykrycia gołąbków z wierzchu. Na każdy przygotowany liść od strony łodygi, położyć mięso z ryżem w ilości pozwalającej na zawinięcie go w liściu. Liść z farszem zwijać podobnie jak naleśnika w krokietach, na kształt koperty. Gołąbki wkładać do garnka warstwami, ciasno jeden obok drugiego, wrzucić ziele angielskie, listek laurowy i koper. Gołąbki zalać bulionem lub wodą do całkowitego ich pokrycia
Kuchcik gotuje