składniki na placuszki: 300 g sera białego tłustego lub półtłustego 2 żółtka z świeżych jaj, najlepiej wiejskiech 3 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka cukru
Domowy Smak JedzeniaJakiś czas temu na naszym blogu gościł przepis na placki z cukinii ale tym razem mamy dla Was nieco inną wersję :) To
Kuchenne WariacjeNie cieszy mnie fakt, że lato dobiega końca, ale wszechobecna dynia skutecznie potrafi poprawić mi nastrój. To jeden z tych składników za które uwielbiam jesień i
Mienta blograno nie ma się ochoty na tryskanie humorem i empatią. Jedno jest pewne, ja tam jeszcze wrócę, ja muszę tam wrócić bo być w Wetlinie i nie zjeść naleśnika w "Chacie wędrowca" to grzech, niestety nie mieliśmy czasu aż tak dużo a chata czynna dopiero od 13.00 :-(((( Tak czy inaczej do zobaczenia na szczycie
pieprzny smaczekPyszny obiad z tego wyszedł, czułam się jak w Manekinie. Z tą różnicą, że sama musiałam wszystko zrobić ja to lubię, a jeszcze jak smakuje to
Kuchnia PokoleńTakie placuszki są idealną alternatywą dla zwykłych racuszków i jednocześnie doskonałym sposobem na wykorzystanie zbędnych białek. Smakują rewelacyjnie - jak delikatna, kokosowa pianka. Możecie je podawać z
Di gotujePoniżej przypominam przepisy, które widniały na starym blogu, a po przeprowadzce przepadły w czeluściach internetu. Kliknij, aby zobaczyć pokaz slajdów. Placuszki serowe, 4 sztuki 100 g
Kucharzyca(Przepis autorski (mój). Taki mój wymysł, który okazał się rewelacją. Placuszki smakują przepysznie i na pewno każdemu przypadną o gustu. Pamiętajcie tylko, aby krówki
Di gotujeNo i wakacyjny wyjazd dobiegł końca... szkoda, bo to był pierwszy wyjazd od dawna kiedy naprawdę odpoczęłam :-) a dodam, że byliśmy na tych wakacjach z dziećmi
Czary - gary w kuchniDo tej potrawy użyłam całych ziaren kakao, dlatego najpierw poświęcę im kilka zdań. W przeszłości służyły one Majom i Aztekom jako "pieniądze", a w
Kasia SarnaKwiaty robinii akacjowej to jedne z moich ulubionych. Są chrupiące i mają groszkowo-orzechowy posmak, co sprawia, że nawet jedzone prosto z drzewa są przepyszne :) Nadają
Kasia SarnaKwiaty bzu uważam za rarytas, ponieważ okres, w którym możemy je pozyskać, jest bardzo krótki. Później pozostaje jedynie korzystanie z przetworów np. dżemu z truskawek i
Kasia SarnaPrzepis, który prezentuję poniżej, nawiązuje do kuchni arabskiej, a znalazłam go na stronie celtnet.org.uk Czerwona soczewica jest chyba moją ulubiona bazą na wszelkiego rodzaju kotlety oraz
Kasia SarnaJuż Wam przedstawiałam różne sposoby na krokiety/roladki z chleba tostowego. Na końcu postu, dla przypomnienia - podałam przykładowe propozycje - tych wytrawnych i na słodko. Ostatnio miałam możliwość
Di gotujeKwiaty cukinii jeszcze są w moim ogrodzie i chętnie je jemy. Dzisiaj ciasto naleśnikowe wzbogaciłam ziołami - też oczywiście z przydomowego ogródka. Polecam! Składniki : * 12 kwiatów
Magiczne Życie Marty