niezwykle szybkie, a równie pyszne jak te klasyczne. Chociaż sama nie wiem, która receptura jest oryginalna :) Wystarczy zmiksować wszystkie składniki i wylać na rozgrzaną patelnię. Otrzymamy omlet wielkości dużego naleśnika, czyli mnóstwo miejsca na ulubione nadzienie! Składniki: 2 jajka 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka dowolnych mielonych orzechów Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować
Chocolate Muffin BlogQuesadillas to nic innego jak dwa placki tortilli (lub jeden złożony na pół) wypełnione, jak w tym przypadku, chili con carne z roztopionym serem. Farszem może
Be Fit Be Strongmiała odpowiednią konsystencję, dodać posiekany szpinak. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Nie ma konieczności smarowania jej tłuszczem, ponieważ znajduję się on w cieście. Usmażonego i lekko przestudzonego naleśnika smarować serkiem Almette, wyłożyć kilka plastrów łososia, zwinąć w rulon i gotowe. Smacznego
zadanie-gotowaniepizzy. Wszelkie zamienniki dozwolone. No i najważniejszy składnik tego tygodnia - jajko! "Posadzone" na szczycie ;) Pizza ma swoje święto 9 lutego. W tym roku zbiegło się ono z dniem naleśnika , dlatego celebrację odłożyłam w czasie i to prawie o miesiąc. Składniki: Ciasto 500 g mąki 1 i 1/2 szkl. ciepłej wody 30 g świeżych drożdży 1 i 1/2 łyżeczki soli
zadanie-gotowanieChyba każdy z nas lubi tortille. Nie ważne, czy w postaci zawiniętych ruloników nadzianych mięsem lub warzywami, czy w postaci meksykańskiej quesadillas. Są łatwo dostępne i
Be Fit Be Stronghttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pomysł autorski (mój). Placki ziemniaczane, czyli najprostsza potrawa z ziemniaków - znana chyba dla każdego. Poniżej przedstawiam urozmaiconą wersję, która nie tylko
Di gotujeLeniwe z twarogie m w zupełnie nowym wydaniu i iście wiosennym kolorze, który zawdzięczamy... marchewce. Te pyszne i pożywne kluski można potraktować jako samodzielne danie obiadowe
Kraina Miodem Płynącahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis spisałam (dawno temu) z internetu i źródła nie pamiętam. "Langosz (węg. lángos, słow. lángoš)- specjalność charakterystyczna dla kuchni węgierskiej (i
Di gotujeTakie placuszki są pych, można je podawać w dowolny sposób. Super smakują z poduszonymi owocami, bitą śmietaną, dżemem lub tylko posypane cukrem pudrem. Białka ze szczyptą
Kuchnia PokoleńPrzepis niby banalny, ale smak to petarda!! Boczek dzięki słodyczy miodu zmienia całkowicie smak. Jest słodki i chrupiący. Smak jak zza dalekiej wody, spróbujcie
Czarnawisienkahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Basine pichcenie . Swoją wersję wzbogaciłam o dodanie jabłka. Placuszki są rewelacyjne i idealnie nadają się na
Di gotujeNiedziela... czas odpoczynku. Często bywa tak, że w ten właśnie dzień ogarnia mnie poranne rozluźnienie, dlatego szukam sposobu na pyszne, ale i szybkie śniadanie. Dziś zapraszam
Słodkie okruszkiskładniki łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na patelnie bez tłuszczu wlewamy jedna nabierkę ciasta i rozprowadzamy po całej powierzchni. Po chwili przewracamy na drugą stronę. Następnie smarujemy całego naleśnika powidłami i zwijamy. Smacznego
Magia jedzenia.Pasta z kiszonej kapusty? Brzmi dziwnie ale smakuję rewelacyjnie. Na kanapce, w naleśniku, w paszteciku. Bardzo ważnym elementem w przygotowaniu pasty jest dokładne wyciśnięcie kapusty z kwasu, ma być sucha, zmielona na gładką masę. Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 250 g pieczarek ząbek czosnku łyżeczka majeranku sól, pieprz ziołowy olej do smażenia Sposób przygotowania
pieprzny smaczekhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak przygotowany omlet jest puszysty, delikatny i bardzo sycący. Można go podawać z ulubionymi dodatkami. Idealnie nadaję się
Di gotuje