Bardzo mi miło, że ten placek/omlet cieszy się tak dużą popularnością na moim blogu śniadaniowym i że w 3/4 komentarzy jest prośba o przepis! :) Dlatego z
chili & sugarANANAS W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI przepis autorski // 1 porcja ~220g (6 plastrów) ananasa z puszki ~70g (pół szklanki) mąki pszennej razowej (lub innej) ~60g
chili & sugarZnacie pewnie te pyszne, cynamonowe drożdżówki? :) A gdyby tak odtworzyć ich smak w pancakes'ach? Nie musicie czekać aż ciasto wyrośnie. Nie musicie piec. Są pyszne
chili & sugarWczoraj dodałam przepis na brownie z piekarnika, a dziś zapraszam na wersję tego ciasta skrytą w plackach :) Te placki to śniadaniowa propozycja kierowana przede wszystkim dla
chili & sugarPANCAKES (PLACKI) Z JAGODAMI przepis autorski // 1 porcja, 8-9 placków ~70g mąki pszennej razowej ~100g jogurtu naturalnego ~jajko ~3/4 łyżeczki proszku do pieczenia ~łyżeczka stevii
chili & sugarTo już ostatni przepis z tym warzywem, który czekał na publikacje na blogu. Aczkolwiek mam nadzieję spróbować jeszcze kilku nowych przepisów z rabarbarem w roli głównej
chili & sugarprzepis :) Chyba, że macie jakiś pomysł... Fasola Pinto A to mi się akurat bardzo podoba. Takie gotowe danie w puszce. Mam już wstępny plan na to. Jakiegoś takiego meksykańskiego naleśnika wykręcę. Taco, burito, czy jak to tam się nazywa... Jak zwykle czekajcie na przepis :) Noooo, to już wszystko, sporo tego. Z głodu nie umrę :) Teraz tylko siedzieć i myśleć
Marder&Marder ManufactureMaster Chefów :) Risootta w trakcie robienia nie mieszamy! Ruszamy tylko patelnią w tył i przód (lub na boki), trochę tak jak byśmy się szykowali do przerzucenia na drugą stronę naleśnika. Risotto mieszamy dopiero na samym końcu, tak żeby zbyt wcześnie nie uwolnić skrobi. To właśnie skrobia uwolniona w odpowiednim momencie, czyli na pod sam koniec czyni z z ryżowego dania
Marder&Marder Manufacturepatelni-ja smażyłam na ceramicznej bez tłuszczu. Nadzienie: Płatki migdałowe uprażyć na złocisto na suchej patelni. Białą czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej.Lody pokroić w centymetrowe plastry. Każdy naleśnik smarować cienko roztopioną czekoladą posypać uprażonymi płatkami położyć plaster lodu i zwinąć w trójkąt.Posypać pokrojonymi owocami polać sosem czekoladowym i resztą płatków i podawać natychmiast po przyrządzeniu. Smacznego życzę
Wanilia i KardamonPlacki z mąki razowej. Z podanej porcji wychodzi około 15 małych placków. Są dość delikatne (ze względu na pianę z białek), dlatego trzeba bardzo ostrożnie przekręcać
BullioDzień dobry! Długi weekend sprzyjał wycieczkom rowerowym za miasto. Dzięki tym kilku wolnym dniom zebraliśmy wielki kosz kwiatów czarnego bzu, płatki róży (mocno różowe i bladoróżowe
Pora coś zjeśćsobie sprawę jak dużo mam nienoszonych rzeczy! żal mi oddać je za darmo, bo każdy grosz się liczy, marzy mi się wyprzedaż garażowa jak USA ;) Dziś zaserwowałam sobie dużego naleśnika zapiekanego z jabłkami, można też powiedzieć, że są to jakby jabłka w cieście naleśnikowym ;) placek uległ drobnemu uszkodzeniu podczas przekładania na talerz i nie wygląda perfekcyjnie ale na prawdę był
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćUwielbiam takie przekąski, szczególnie serwowane na ciepło. Postanowiłam, że wezmę udział w wypiekaniu na śniadanie i wspólnie z innymi blogerami przygotuję podpłomyki. Co prawda miały być
Magiczne Życie MartyTruskawkowy sezon czas start! U nas pierwsze polskie truskawki z pysznymi, puszystymi placuszkami - czyli american pancakes po polsku:) Placki i placuszki to niby typowe dania śniadaniowe
Kulinarne InspiracjeTo chyba jedne z moich ulubionych bezglutenowych placuszków na śniadanie. Mają delikatnie orzechowy posmak przeplatający się ze słodkim bananem. Na żywo ich zielony kolor jest bardziej
Mienta blog