W sezonie truskawkowym nie można zapomnieć o zrobieniu knedli ziemniaczanych, polanych śmietanką z cukrem, zrumienioną na maśle bułka tartą czy stopionym masełkiem z cynamonem... O tym
Kraina Miodem Płynącaniego ok. 80 g drobno pociętej czekolady i delikatnie wymieszałam już łyżką. Piekę w foremkach silikonowych, są idealnie niekłopotliwe. Po prostu małą chochelką (taką, która odmierza wielkość jednego naleśnika) wlewam ciasto do foremek. Z tej porcji wychodzi 18 sztuk. Oczywiście, jeśli nie ma w domu silikonowych foremek, można ciasto upiec w papierowych lub tradycyjnie, smarując foremki tłuszczem i wysypując
I tu będę miała takie tehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Kiedy pierwszy raz je usmażyłam - usłyszałam: "Czemu zrobiłaś tak mało?". Potem moja mama stwierdziła, że na
Di gotujenależy rozrzedzić niewielką ilością wody. KROK 4 : Mocno rozgrzewamy teflonową patelnię i smarujemy niewielką ilością tłuszczu - u mnie jest to olej kokosowy. KROK 5 : Nakładamy porcjami placuszki. Na jeden naleśnik przypada ok. 1,5 łyżki ciasta. KROK 6 : Gdy na powierzchni zaczną pojawiać się bąbelki powietrza, układamy plasterki jabłka. KROK 7 : Przewracamy na drugą stronę i jeszcze chwilkę smażymy
Kuchnia Elliehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Placuszki wyszły tak pyszne, że za pierwszym razem, kiedy je smażyłam - musiałam biec po następne serki
Di gotujewersję z innymi owocami, np. jagodami lub truskawkami. Ja jednak pozostaję przy klasycznej wersji tego deseru :) Deser ten jest bardzo charakterystyczny w smaku. Trochę jak pudding, trochę jak gruby naleśnik. Jest raczej zbity i ciężki, mogłoby się wydawać, że trochę zakalcowaty. Bardzo smaczny i prosty do przygotowania. Najlepszy na ciepło, tuż po wyjęciu z piekarnika. Polecam
Nastoletnie Wypiekaniemożesz piec. Formowanie serduszek jest prostsze niż się wydaje. Najpierw podziel ciasto na pożądaną ilość porcji. Każdą rozwałkuj na cienki placek i posmaruj dżemem. Zwiń w rulon jak naleśnik. Złóż na pół i zlep końce. Przekręć tak, aby złożenie było równolegle do blatu. Przetnij do 2/3 w miejscu zgięcia. Rozłóż tak aby utworzyło się serce. Piecz prze 25 minut
greenscarfhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Uwielbiam pastę tahini, ponieważ dzięki niej można nadać chałwowego smaku (który uwielbiam) - pozornie prostym rzeczom
Di gotujeDodatkowo super będzie pasowała bita śmietana i jagody zmiażdżone z dodatkiem cukru. W wersji „light” czyli dietetycznej bez cukru pudru i śmietanki Jogurt zmiksować
Kuchnia PokoleńKolejny piątek i to błyskawiczny . Tym razem przygotowałam cukiniowe talarki w otoczce z bułki tartej i z dużą ilością parmezanu. Robi się je szybko i równie
Magiczne Życie Martyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Smak i struktura tych placuszków przerosła moje największe oczekiwania. Są zwarte i jednocześnie miękkie oraz
Di gotujeKochani! Zbliża się czas wakacji. Na zewnątrz robi się coraz cieplej. Generalnie mamy ochotę na coś lekko strawnego, najlepiej sałateczkę, koktajl lub naleśnika. Oby było mało pracy i fit. U nas tym razem padła propozycja wręcz odwrotna. Spragnione typowych staropolskich obiadów, ciepłych i niekoniecznie lekkich, ale pysznych, postanowiłyśmy zrobić kluski śląskie. A dokładnie postanowiła Agnieszka, a ja po niej nabrałam
Kuchnia smakówlewej do prawej - jak najciaśniej, uklepujemy lekko ;) Układamy na dużym, płaskim talerzu. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Po wyjęciu kroimy tortillowego naleśnika po skosie. Gotowe! www.kuchniasmakow.blogspot.com
Kuchnia smakówhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Frittata to rodzaj omletu z warzywami, który w zasadzie powinien być zapiekany w piekarniku. Danie to jest bardzo
Di gotujePlacki z białego sera, smażone na oleju na patelni. Podaję je z dodatkiem sosu np. truskawkowego lub świeżych owoców. Można również posypać cukrem pudrem. Serniczki są
Bullio