Placki są dobre zawsze i wszędzie :) Ich dyniowa wersja jest niezwykle delikatna, dosłownie rozpływa się w ustach. Najlepsze z dodatkiem dżemu śliwkowego , to opinia dorosłych
zadanie-gotowaniejeśli jest zbyt mokre i nie chce się uformować dosypujemy trochę mąki kokosowej). Rozkładamy ciasto na papierze do pieczenia, przykrywamy drugim kawałkiem papieru i wałkujemy, aby uzyskać dość cienki naleśnik. Po rozwałkowaniu kroimy je na kwadraciki, najłatwiej nożem do pizzy. Wkładamy na około 5-7 minut do piekarnika, aby zrobiły się złote. Trzeba uważać bo łatwo można je spalić. Jeśli
PaleoLifeskładniki. Mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodaję posiekaną czekoladę. Mieszam, żeby równomiernie rozprowadzić ją w cieście. Za pomocą małej chochli, jakiej używam do odmierzania ciasta na jeden naleśnik, odmierzam ciasto do foremek, silikonowych i papilotek papierowych. Porcja daje 18 sporych muffinek. Na koniec na każdej umieszczam kilka malin. Wędrują teraz do rozgrzanego piekarnika. Jeśli jak ja, musicie piec
I tu będę miała takie tePowoli w lasach kończą się kurki. Nie lubią chłodnych poranków i wieczorów późnego wrześniowego lata. Jeszcze tydzień lub dwa i będziemy musieli poczekać do następnego
Posadzone i zjedzonePrzepis autorski (mój). Placuszki są pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Kuszą swoją delikatnością i śmietankowym smakiem. Przeważnie znikają bezpośrednio po usmażeniu, ale na zimno
Di gotujeManna gości u mnie bardzo rzadko. Nawet nie wiem skąd jej opakowanie znalazło się w mojej kuchni. Szukając inspiracji, jak ją wykorzystać, trafiłam na kanał na
Kasia SarnaDrożdżowe racuchy RACUCHY Z JABŁKAMI (siostry Anieli z Anielskiej Kuchni ) Składniki: 50 dag maki 1 szkl. mleka 4 łyżki cukru 2 jaja 2
Aromatyczne PodróżePlacek po węgiersku z gulaszem Chrupiące placki ziemniaczane z ostrym mięsnym gulaszem to zdecydowanie uczta dla zmysłów, ale i spora dawka kalorii , ale czego nie robi
Aromatyczne PodróżeMoja gofrownica kupiona okazyjnie za 29 zł jako towar powystawowy, upiekła nam najlepsze gofry na świecie! Dopóki nie spróbowałam gofrów drożdżowych, nie sądziłam, że mogą one
Posadzone i zjedzoneW tym roku czas świąteczno-noworoczny jest wyjątkowo obfity w wolne dni. Bez większego problemu możemy sobie pozwolić na późniejsze, niespieszne śniadanie, zjedzone w towarzystwie wszystkich
Posadzone i zjedzoneDzisiaj szybkie mini pizze z ciasta na chlebki naan. Kładziemy na nie co lubimy. Można je również zabrać do szkoły lub pracy :) Mini pizze z chlebków
Posadzone i zjedzoneNastała moda na kuchnie regionalne. Coraz chętniej gotujemy potrawy, które były obecne na naszych stołach od wielu pokoleń. Prezentujemy je z dumą zagranicznym gościom, podkreślamy, że
Posadzone i zjedzoneJuż wczoraj miałam szczerą chęć napisać kilka słów, ale uniemożliwiła mi to sterta prania, które należało wreszcie wyprasować, bo nie mamy już w czym chodzić... :) Nadmiar
Posadzone i zjedzoneNietypowe placki, które można zjeść na śniadanie, obiad lub kolację :) Pysznie smakują z ziołowym sosem z koperkiem, pietruszką i szczypiorkiem. Nareszcie wiosennej zieleniny jest pod dostatkiem
Posadzone i zjedzoneTe kotleciki są przez nas bardzo lubiane i jak mam ochotę na bezmięsny obiad, robię je na zmianę z kotlecikami z marchewki i kotlecikami z jajek
Posadzone i zjedzone