podkreślają. Spróbujcie, a nie poczujecie się zawiedzeni. Składniki: Tequila (dowolna) – 60 ml Likier wiśniowy – 30 ml Sok z czerwonych grapefruitów – u mnie 100 ml, ale w zasadzie do smaku. Lód – jak zwykle sporo. Wykonanie: Wszystko razem mieszamy w wysokiej szklance – i gotowe. Bawcie się dobrze! Autor: Mirosław Górski
Smaki Ewykelnera takie, które nie jest zbyt wytrawne ( bo za bardzo kwaśnymi nie przepadam ). Nazwy wina nie zapisałam, więc nie polecę – ale było łagodne i smaczne. Podane w kubełku z lodem serwowane było z wielką celebracją. Po wnikliwym przestudiowaniu karty zdecydowaliśmy się na dania tradycyjnie Hiszpańskie. Zupy oczywiście różne. Mąż – rybną ( jak zawsze!) a ja tradycyjne gazpacho czyli pomidorowy chłodnik
Smaki Ewyuzależniona jest od słodkości owoców, bywają truskawki bardzo słodkie, a bywają również i takie bez smaku, "plastikowe" jak mawiają moi domownicy... Najlepiej użyć schłodzone wcześniej owoce, lub dodać kostki lodu. Składniki: - 600g odszypułkowanych truskawek (lub innych owoców) - 1l zimnej wody mineralnej - ok.3 łyżki ksylitolu lub miodu - sok wyciśnięty z cytryny (nie trzeba) Kilka truskawek odłożyć do dekoracji (3-4). Pozostałe
Smaczne Zdrowesałatki będziemy potrzebowali -duże pomidory malinowe -sól himalajska różowa -listki bazylii -ocet balsamiczny z Modeny Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i wrzucić na sekundę do wody z kostkami lodu. Pokroić w plastry, posolić. Skropić octem balsamicznym z Modeny. Podawać z bazylią. Doskonała w towarzystwie serów i szynki... Smacznego! Niektórzy nawet jedli ją ze śledziami! Podana na Porcelanie
Z Kuchni Do KuchniRewelacja na upalne dni - lemoniada!!! Smak cytrusów, bardzo delikatny posmak goryczki przytłumiony kostkami lodu... To jest to na ten skwar! Polecam! Składniki na 3 l lemoniady: 1 pomarańcza; 1 cytryna; 1 szklanka (250 ml) cukru pudru; 1 łyżeczka kwasku cytrynowego; 3 l zimnej, przegotowanej wody; Pomarańczę i cytrynę należy zamrozić w zamrażalniku przynajmniej 1 dzień przed przygotowaniem lemoniady. Dzięki zamrożeniu
In my kitchenpłesznik ( tutaj ). Arbuz i ogórek umyć, obrać i oczyścić. Pokroić w kostkę. Wszystkie składniki razem zblendować. Jeśli trzeba dodać jeszcze kilka kostek lodu. Pić na czczo i między posiłkami. Przeczytaj więcej o : Zielono mi czyli ODCHUDZANIE i OCZYSZCZANIE Mój Zestaw "NA ZDROWIE
IzaGotujestewia lub ksylitol ;) 1 butelka wody mineralnej ( może być gazowana ale będzie się pienić :) ) Cytryny, pomarańcze i miętę i miód zblendować. Dolać wodę. Zamieszać. Podawać schłodzone lub z lodem. Szczerze polecam
Jemy PijemyAnanasa, jabłko oraz gruszkę obrać ze skórki, a następnie pokroić w drobną kostkę. Dodać sok z cytryny, posiekaną pietruszkę i wodę. Całość dokładnie zmiksować. Podawać z kostkami lodu. Smacznego
Fit-aminatygodniu, robimy nalewkę, a na weekend cytrynówka jest już gotowa. Nalewka wychodzi pyszna także na spirystusie – jest wtedy trochę mocniejsza i podajemy ją wtedy schłodzoną wraz z kostkami lodu. My nie przepadamy za mocnymi alkoholami, a przyznam, że cytrynówka zeszła od razu – jest wyjątkowo aromatyczna, smaczna i delikatna. Nalewka z cytryn – cytrynówka: 6 dużych cytryn – najlepiej
Poezja smakuOczyszcza i chłodzi 😄 1/2 ananasa 🍍 2 Pomarańcze 1 Grejpfrut Wszystko zbledowac można dolać wody lub Kruszonego lodu
Anioły w kuchnicytryn Aloes umyć, obciąć delikatnie kolce, przeciąć wzdłuż i wydrążyć miąższ. Przełożyć do blendera. Dodać sok z cytryn, wodę i miód. Zmiksować. Można wypić z lodem :) Można go przechowywać około tygodnia w lodówce w ciemnej butelce. PRZEPYSZNY
Jemy Pijemysmaku Pomidory obieramy ze skórek oraz z gniazd nasiennych. Kroimy w mniejsze cząstki. Do blendera wrzucamy pomidory, cebulę, bazylię, przyprawy oraz ostropest. Blendujemy. Nalewamy do szklanek, dodajemy kostki lodu. Gotowe
Bon Appetit Małgorzatyrazie gdyby było za gęste dolać więcej ciepłej wody. Na końcu przecedzić przez sitko. Sposób przyrządzenia koktajlu jest banalnie prosty - zblendować truskawki z mlekiem. Do koktajlu można dodać kostki lodu
Kuchenne innowacjeprzepis Wykonanie: Borówki myjemy. Banana obieramy ze skórki. Owoce, cukier i troszkę mleka wrzucamy do blendera i miksujemy. Pod koniec miksowania dolewamy resztę mleka. Gotowy koktajl podajemy z kostkami lodu. Koktajl borówkowo-bananowy - przepis Mniammm
Pyza i SurówkaDziś na Lubelszczyźnie podobno ma być chłodniejszy dzień- do 32 stopni :P Pozdrawiam Was serdecznie! Nie dajcie się upałom! PS. Kolarze podobno chłodzą się wkładając za koszulkę pończochę napełnioną lodem- może to zadziała? :P Składniki: żółty melon banan dwie garście malin sok z połowy cytryny Melona obieramy i pozbywamy się pestek, kroimy na mniejsze części. Dorzucamy obranego banana
Czerwona Porzeczka