największą gęstość. Następnie kilka łodyżek rabarbaru należy wrzucić do sokowirówki, a uzyskany sok (100 ml) połączyć z czystą wódką (50 ml). Kończymy drinka poprzez uzupełnienie szklanki wodą z kruszonym lodem . No i słomeczka. Brakuje tylko dla ozdoby pociętej na długie, wąskie paski łodygi rabarbaru, który można byłoby schrupać. źródło: seriouseats.com & rhubarb-recipes.com źródło: wordpress.com & eiswuerfel.cc Pijąc napój ma się
Right Behind The Kitchenmożna polać sosem albo ułożyć na wierzchu jakiegoś produktu. Jeśli chcielibyśmy zachować jajko na później, np. do sałatki, wówczas zaraz po ugotowaniu należy je włożyć do zimnej wody z lodem. Sprawimy, że proces ścinania białka i żółtka zatrzyma się. Krok 4 - jeść! Na koniec jakieś dodatki w postaci gęstego sosu chrzanowego, ciepłej bagietki, chrupiący boczek i kiełki soczewicy z pomidorkami
Right Behind The Kitchenfurmanek z zapasami. Ale tym czym mogą, dzielą się i sprzedają chętnie. Idziemy w najbardziej interesujące mnie miejsce - sklep rybny. Niesamowity widok - jakiś pan jakiejś pani wnosi skrzynki wyłożone lodem, na których spoczywają świeżutkie ryby, rybeńki. Co się dalej dzieje z nimi? Jakaś pani ma kilka jakichś pań w tym "zakładzie" i robią wspólnie między innymi jakieś sałatki rybne. Miodzio
Right Behind The Kitchenstojąco można zamknąć drzwiczki za sobą. Dodatkowo latem należy zabrać okulary przeciwsłoneczne, nakrycie głowy i filtry do opalania, nóż do filetowania (opcjonalnie), porządną reklamówkę z biedry albo pojemnik z lodem na złowione ryby... Minus wśród plusów Wypływając rano na morze było dość chłodno, jednak w lipcu słońce na morzu dało o sobie znać! Mnie było po południu masakrycznie gorąco
Right Behind The Kitchenwliczają to do rachunku – pół euro za osobę : ) Być w Hiszpanii i nie napić się sangrii to grzech. Pomimo tego, że byliśmy tam zimą, napój ten podawany jest z lodem. Skoro jesteśmy nad morzem to co jemy – owoce morza. Na pierwszy ogień poszły smażone nad żarem sardynki posypane grubą solą morską (ryby te można jeść w całości). Rybki te smaży
Right Behind The KitchenKolejne klasyczne danie w naszej kuchni to dorsz smażony w panierce. Najczęściej kupujemy dorsza, bo nie jest nasączony wodą i lodem jak inne ryby, prawie nie ma ości, mięso ma kruche i grube,czasem nieco suche, ale nam to wcale nie przeszkadza. Często z dorsza robię kotlety rybne , dzisiaj dorsz smażony. Zachęcam! 2 filety z dorsza 2 jajka sól
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanierumu, soku z ananasa i śmietanki kokosowej. Serwowany w szklance typu hurricane na krótkiej nóżce. Składniki: 90 ml soku ananasowego, 30 ml jasnego rumu, 30 ml śmietanki kokosowej, kruszony lód, po plastrze cytryny i ananasa do przybrania. Przygotowanie: Wymieszać składniki, serwować w szklance lub wydrążonym ananasie. Trynidad de Cuba
SzczyptaSmaQlimonki) i wedle uznania wlewamy alkohol do pełna lub dodajemy jeszcze wody aby drink był słabszy. Nalewamy do wysokich szklanek i ozdabiamy plasterkiem limonki. W lecie możemy podawać z lodem a obecnie wystarczy schłodzić napoje przed podaniem. Drink a'la mohito
Pyza i Surówkazimnej wodzie. Jabłko obieramy bardzo cienko i kroimy na mniejsze kawałki. Banana obieramy i również kroimy. Składniki wrzucamy do blendera, zalewamy wodą i miksujemy. Podajemy solo lub z kostkami lodu
W poszukiwaniu inspiracjisoli i cukru. Powinna być nieco twardsza – al dente. Aby pozostała jędrna i nie straciła koloru, zaraz po ugotowaniu można ją wrzucić lub przelać wodą z lodem. Tak więc ugotowałam ją i pokroiłam na mniejsze części. Dodałam sporo świeżego koperku i cztery starte ząbki czosnku. Wymieszałam z majonezem z odrobiną jogurtu. Dodałam sól i pieprz i szybciutko
potrawyregionalnemacie, to wystarczy wymieszać 150 g mąki pszennej ze 100 ml zimnej,wręcz lodowatej wody (może też być woda gazowana) i dodać szczyptę soli. Można dodać do ciasta kostki lodu. Ciasto ma być lekko lejące się, nie gęste. Cudownie kruche i cieniutkie jak mgiełka. Rybę smażyłam w głębokim oleju, rozgrzanym do temperatury 160-180 stopni.Należy uważać aby kawałki
potrawyregionalnewysuszyć za pomocą ręczników papierowych. Kolej na przygotowanie ciasta. Do miseczki wsypałam mąki:kukurydzianą i pszenną. Wlałam bardzo lodowata wodę. Można do niej dodać kostki lodu. Szybko wymieszałam.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Maczałam w nim kawałki ryby. Wrzucałam kawałki na bardzo rozgrzany olej. Smażyłam aż ciasto się pięknie zarumieniło. Po usmażeniu rybę przekładałam
potrawyregionalnewódkę, odstawić na chwilę aby ciastka wpiły masę czekoladową. Krem kukułkowy: Mleko zagotować, wrzucić cukierki i odstawić na chwilę. Następnie zmiksować za pomocą blendera lub końcówki do kruszenia lodu. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać zmiksowane cukierki i żelatynę. Krem podzielić na połowę. Składanie ciasta: Na dolny biszkopt wyłożyć połowę kremu kukułkowego
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamleko, cukier i czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu do połączenia składników. Nie dopuścić do zagotowania. Dodać wiórki i dokładnie zmiksować. Naczynie z kremem wstawić do zimnej kąpieli wodnej z lodem i miksować do całkowitego przestudzenia. Do zimnej masy dodać śmietankę dalej miksować kilka minut. Na sam koniec wsypać mleko w proszku i wlać likier i jeszcze
Maślane ciasteczkojogurt naturalny 300 ml 1 szkl mleka 1 szkl malin 4 łyżki cukru kostki lodu Włozyć wszystkie sładniki do kubka blendera i dobrze zmiksować Z tej proporcji wyjdzie 3 szklaneczki Udekorować listkiem mięty i maliną. Do picia podać słomki
Gotowanie jest łatwe