masę. Dodajemy miód (jeśli ktoś lubi bardziej słodkie można dać więcej) i kefir, ponownie miksujemy chwilę. Można wstawić do lodówki do ochłodzenia lub pić od razu np. z kostkami lodu. Życzę smacznego
Kulinarne życieprzygotowaną herbatę odstawiamy do ostygnięcia. Do chłodnej herbaty wyciskamy sok z dwóch pomarańczy i 1/2 cytryny, dodajemy kilka plasterków cytryny i pomarańczy do herbaty. Przed podaniem wrzucamy kostki lodu i przyozdabiamy plasterkami pomarańczy i cytryny. Życzę smacznego
Kulinarne życiePrzygotowanie: Wszystkie zimne owoce kroimy w kostkę i każdy osobno miksujemy. Przelewamy do szklanek w kolejności, truskawki, ananas, arbuz i melon. Koktajl nie wymaga słodzenia. Można podawać z kostkami lodu. Życzę smacznego
Kulinarne życieSkładniki (na 1 porcje) - 100 g kostek lodu, - 5 truskawek (ok. 100g), - 100 g ananasa bez skórki, - 100 g melona bez skórki, Sposób przygotowania 1. Miksujemy wszystkie składniki. Koktajl jest bogaty w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu, - witaminę C, która jest antyoksydantem (działa przeciwnowotworowo), - bromelinę, która przyspiesza spalanie tłuszczów, - flawonoidy, które działają przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach20ml). Sposób przygotowania 1. Miksujemy wszystkie składniki, przelewamy do plastykowego pojemnika i chłodzimy w lodówce (w czasie chłodzenia kilka razy wyciągamy sorbet i miksujemy, żeby nie powstawały kryształki lodu). Sorbet jest bogaty w: - witaminę C, która działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji : Porcja waży: ok. 100 g Energia: 32,7 kcal Białko
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachurodziny Wiktorii - KRAINA LODU 6-te urodziny Karola - Angry Birds
Atlas Smakówbakaliami Ciasteczka migdałowe z nutellą Trufle czekoladowe z koniakiem i żurawiną Trufle figowe z pistacjami Trufle migdałowo śliwkowe WZ-ka Sernik kajmakowy z truflowym kremem Ciasto Frozen; kraina lodu Piernik staropolski z kremem cytrynowym i powidłami Tort mocno czekoladowy Bursztynowa szarlotka Domowe masło orzechowe Pomarańczowe muffiny z czekoladą i kremem cynamonowym Żurawinowe ciastka w słoiku Sernik z białą czekoladą Makowiec
My Culinary Artfilety) sól i pieprz cytrynowy 1 łyżka oleju Przygotowanie: Morszczuk był mrożony, ale każdy filet zapakowano w osobną torebkę, więc wody w jego składzie, a co za tym idzie lodu nie było w zasadzie wcale. Morszczuka wykładamy na ręcznik papierowy, zostawiamy aż odtaje i odsączy z nadmiaru wody, która utrudnia obróbkę termiczną. Posypujemy rybę solą i pieprzem np. cytrynowym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzupę na obiad, i została mi z niej „woda” , to redukuję jeszcze o połowę, dodatkowo blenduję, jeżeli jakieś resztki warzyw się zaplątały i zamrażam w woreczkach do lodu, pojemnikach, a nawet w sylikonowych foremkach do babeczek. Potem wkładam do pudełka i przechowuję w zamrażalniku. Ostatnio między innymi zrobiłam takie kostki z resztki zupy cebulowej. Składniki na około
greenscarfpoczątku... Na szczęście powieści z radia dają radę. Za obecny stan rzeczy winię pogodę i pracę. Tą pierwszą z oczywistych względów: na zmianę deszcz ze śniegiem, plucha, a jednocześnie lód na drogach. Szaro, buro i ponuro. I choć dzień jest już dłuższy od tego najkrótszego w roku o niemal godzinę, świat nadal spowijają ciemności przez większość doby. Absolutny brak motywacji
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSzybki, pożywny, bardzo aromatyczny napój na bazie jogurtu z moim ulubionym mango. Doskonale zaspokoi pragnienie w ciepłe dni z kostkami lodu lub rozgrzeje w zimę z odrobiną chili. Polecam, popróbujcie. Napój jogurtowy mięta - mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezawsze świeże powietrze. Za pomocą cyrkulacji zimnego powietrza nowoczesna technologia NoFrost Plus usuwa wilgoć z komory zamrażarki i chłodziarki, zapobiegając w ten sposób osadzaniu się szronu na produktach i lodu na wewnętrznych ścianach urządzenia. Koniec z rozmrażaniem:) Płyta indukcyjna Simplicity Płyty indukcyjne są dwukrotnie szybsze niż płyty gazowe, co czyni je bardziej ekonomicznymi i bezpieczniejszymi. Działanie pola indukcyjnego polega
karmelowychleba (można do keksówki), oprószyłam po wierzchu mąką i odstawiłam na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wstawiłam formę do piekarnika nagrzanego do 230 stopni. Na dno piekarnika wsypałam szklankę kostek lodu. Po 10 minutach zmniejszyłam temperaturę do 210 stopni i piekłam jeszcze ok. 30-40 minut. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujeDzisiejsze ciasto czekoladowe to ostatnio mój zdecydowany faworyt w tej kategorii, na przepis wpadłam wypróbowując różności na tort z Krainy Lodu (ale o tym w innym wpisie :)). Jest wilgotne, dość mocno zbite, ale przy tym miękkie i delikatne. I oczywiście – mocno czekoladowe :) Dzisiejszą wersję zrobiłam z orzechami włoskimi, do dekoracji maliny (nawet o tej porze roku można je dostać
CiastkozercyGoldwasser ) Wino musujące lub szampan – do dopełnienia kieliszka Wiórki ze skórki limonki ( pozyskane specjalnym skrobakiem do skórki cytrusów lub w inny sposób ) 1/3 plasterka limonki do dekoracji Kilka kostek lodu Wykonanie: Jest arcyproste – wlewamy składniki, delikatnie mieszamy, na wierzch kładziemy wiórki ze skórki limonki i ½ plasterka limonki do udekorowania. W piciu zalecam ostrożność. Szampan i likier to zdradzieckie połączenie! Autor
Smaki Ewy