lody - 12901 przepisów (strona:669/861)

Sałatka brokułowa z kukurydzą i groszkiem 182

Brokuły dzielimy na małe różyczki, gotujemy w osolonej wodzie, aż będą al dente. Aby zachowały ładny, żywy, zielony kolor, odcedzone przelewamy zimną wodą lub umieszczamy w wodzie z kostkami lodu. Odcedzamy i przekładamy do miski. Obrane ze skorupek jajka kroimy w kostkę i przekładamy do miski z brokułami. Groszek i kukurydzę, bez zalewy oraz posiekaną cebulę  dodajemy do pozostałych

Moja smaczna kuchnia
FITaqua oznacza zdrowe życie dzięki czystej i zdrowej wodzie 197

Odkręcając jeden kurek możemy napić się oczyszczonej i mineralizowanej wody. Odkręcając drugi mamy do dyspozycji oczyszczoną wodę demineralizowaną, która idealnie nadaje się do żelazek, spryskiwaczy czy też przygotowania kostek lodu. Na czym polega proces odwróconej osmozy? Proces osmozy każdy z nas zna: w górskim źródle płynie krystalicznie czysta, miękka woda. Jest doskonałym rozpuszczalnikiem, więc „pobiera” z kamieni i skał wszelkiego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Woda smakowa,z pomarancza i melisa 166

Dzieci równie chętnie ją piją co dorośli więc naprawdę należy się zastanowić czy warto kupować słodzone gotowce! Woda smakowa, z pomarancza i melisa dzbanek wody (gazowanej lub nie) kostki lodu kilka plastrów pomarańczy garść listków melisy Listki zgniatamy delikatnie i wrzucamy do dzbanka, plastry ściskamy nad wodą  by wypuściły sok i też wrzucamy do wody. Całość mieszamy i podajemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Biała domowa kiełbasa 159

czasie zmieliłem mięso w maszynce do mielenia na dużych oczkach, dodałem przyprawy, bardzo drobno posiekany czosnek, wyrabiałem rękoma ok. pół godziny dodając pomału zimą wodę (można dodać lód). Jelita wymoczyłem około pół godziny w letniej wodzie, zmieniając wodę dwukrotnie. Pojedyncze jelito naciągnąłem na przystawkę do maszynki do mielenia mięsa. Delikatnie napełniłem osłonki zawiązując końce i przekręcając co jakiś czas

R'n'G Kitchen
smazona brukselka w sosie pomidorowym 145

cukru. Wrzucić brokuły. Poczekać do ponownego zagotowania wody. Pogotować 3 minuty. Wyjąć. Pamiętajmy o wrzuceniu wyjętych z gorącej wody warzyw do zimnej wody (do miski z zimna woda i lodem lub przelania na sitku zimna woda) aby zatrzymać proces gotowania. ) Posiekać cebulę,włożyć do rondla  i smażyć z brukselką kilku minut w niewielkiej ilości oliwy z oliwek, aż cebulka

w mojej kuchni
Ryba i ziemniaki pieczone z masłem i koperkiem 210

papryki. Przyprawy wsyp do ziemniaków i marchewek i dokładnie wymieszaj, poruszając woreczkiem. Zamknij go klipsem żaroodpornym i włóż do piekarnika nagrzanego do 150stC. Zamrożoną rybę opłucz, aby usunąć nadmiar lodu. Posyp niewielką ilością soli ziołowej, pieprzu ziołowego, zwykłego i cytrynowego oraz większą ilością koperku. Dawałam na oko. Włóż rybę do drugiego woreczka do pieczenia. Na każdym filecie połóż plasterek masła

Anioszek w kuchni
Grasz w zielone? 168

miętę myjemy, kiwi cienko obieramy ze skórki i drobno kroimy. Wkładamy do dużego kubka bądź malaksera, dodajemy jogurt, miętę i cukier. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Możemy dodać pokruszony lód. Przelewamy do szklanki, dekorujemy miętą. Podajemy samodzielnie bądź do posiłku.  Miętowy koktajl z kiwi SMACZNEGO

peggiwkuchni
Smoothie z jabłka z imbirem 167

myjemy i kroimy w nieduże kawałki - jabłka nie obieramy. Wszystkie składniki razem blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelewamy do szklanki i podajemy. Latem można lekko schłodzić lub dodać skruszony lód. Smoothie z jabłka z imbirem SMACZNEGO

peggiwkuchni
Pachnący bochenek na każdą porę roku 239

świat. Słoneczna kula jakby zamglona, znużona swoimi obowiązkami. Chłodny wiatr od czasu do czasu szarpie za mój szalik i Ptysi uszy, wywołując uczucie niewytłumaczalnego niepokoju.  Wieczorem szyby pokrywa lód, malując na nich fantazyjne wzory. Zima śmieje mi się prosto w nos. O naiwna, myślałaś, że tak łatwo dałam za wygraną...? - szepcze, mrożąc mi twarz zimnym oddechem. Cóż, czekam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Gotowane krewetki argentyńskie z awokado i sosem balsamicznym 188

jeżeli mamy czas, w lodówce. W głębokiej, dużej patelni zagotować 1 litr wody  z łyżką soli morskiej. Naszykować miskę z dużą ilością zimnej wody , najlepiej z dodatkiem lodu.  Do gotującej się wody włożyć  krewetki , zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia przez dwie - trzy minuty. Wyjąć krewetki z patelni  i natychmiast włożyć do zimnej wody

Stare Gary
Egzotyczna woda pełna witamin. Z SodaStream. 138

wodę. I wtedy mam pewność, że moja woda z bąbelkami jest dla nas zdrowa. Tak na dobrą sprawę, do wody możemy dodać wszystko. Ja do wysokiej szklanki dodałam kostki lodu, ziarenka granatu, listki bazylii, cząstki grejpfruta oraz plasterki cytryny. W bardzo prosty sposób - jednym naciśnięciem - przygotowałam wodę gazowaną i zalałam owoce. Propozycja nie do odrzucenia. Mój gazowany, egzotyczny napój jest

Z Kuchni Do Kuchni
Lemoniada cytrynowo-grejpfrutowa 207

sobie o tym przepisie. 1 grejpfrut (średni) 1 cytryna 2 łyżki miodu (wg smaku) 500 ml wody (dowolnie nasyconej) Dodatkowo (opcjonalnie): cukier do ozdobienia szklanki plastry cytryny do dekoracji lód/mrożone owoce  Miód rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody. Wycisnąć sok z grejpfruta i cytryny - 2 łyżki odlać. Wodę nasycić dwutlenkiem węgla i wymieszać z sokami oraz rozpuszczonym

Di gotuje
MANGO LASSI 222

jogurtu, wody i przypraw. Orzeźwiający w upalne dni. Lekki, kremowy i sycący. Można zamiast jogurtu użyć mleka kokosowego, sojowego lub migdałowego,  albo wody z kostkami lodu. Napój będzie wtedy miał rzadszą konsystencję. Pasują też listki mięty, które nadadzą koktajlowi orzeźwienia.  Szczypta mielonego, zielonego kardamonu podkreśli smak. Doprawić można w zależności od preferencji. Ja miałam bardzo dojrzały i słodki

potrawyregionalne
Koktajl z rukoli i kiełków 202

uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy koktajl solą i pieprzem cayenne. Przelewamy napój do szklanek, dekorujemy świeżymi listkami rukoli i kiełkami, podajemy gdy jest jeszcze chłodny. Możemy też dodać kilka kostek lodu. Smacznego. The post Koktajl z rukoli i kiełków appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babeczki czekoladowe na słodki Dzień Dziecka 189

truskawek Przygotowanie: Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy. Truskawki rozdrabniamy blenderem,a potem dodajemy do galaretki. Galaretkę z truskawkami przelewamy do formy na kostki do lodu lub do formy na czekoladki. Wstawiamy do lodówki aby mus stężał. Czekoladę kruszymy na drobne kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladą smarujemy cienką warstwą, od środka silikonowe foremki

Bon appetit mon amie