ładnie. Urządzenie składa się z jednego garnka o pojemności ponad 2 litry, na dnie którego umieszczono 4 bardzo ostre noże. Noże TM5 bez problemu poradzą sobie ze zmiksowaniem kostek lodu, orzechów czy ziaren kawy na pył. Są naprawdę mocne. Dodatkowo w wyposażeniu jest jeszcze koszyczek i kopystka- specjalna łyżka do mieszania przygotowywanych potraw. Thermomix kupuje coraz więcej osób, które mają
W mojej kuchnikilka godzin – wtedy smoothie będzie naprawdę orzeźwiające i zimne. Wszystkie owoce umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładko z kefirem. Jeśli nie mroziliśmy wcześniej owoców możemy dodać pokruszony lód i ponownie zmiksować. Ewentualnie możemy dosłodzić do smaku ale nie trzeba bo zarówno ananas jak i banan dają słodycz. Serwujemy od razu po przyrządzeniu
Pyry na Gazcytryny i limonki oraz cukier i całość blendujemy. Do mikstury dolewamy schłodzoną wodę mineralną i wrzucamy listki mięty. Jeśli jest bardzo gorąco możemy dodać jeszcze kilka kostek lodu. Wlewamy napój do wysokiej szklanki, kładziemy się w hamaku i możemy zacząć rozkoszować się smakiem lata
Emskie SmakiBanan 1 Pomarańcza 1 Marchew Pół szklanki soku pomarańczowego Wszystko razem traktujemy blenderem i gotowe ,można dodać lodu na ochłodę ,a to już według uznania ,i przelewamy do wysokiej szklanki i gotowe
Mój Smakprzez sito do dzbanka i dosłodzić do smaku w razie potrzeby. Następnie udekorować świeżymi listkami mięty i melisy. Podawać schłodzony. W upalne dni kompot wyśmienicie smakuje wraz kostkami lodu, świeżą miętą oraz plasterkami cytryny czy pomarańczy
Aromatyczne Podróżepokroić w plasterki. Miętę opłukać i pognieść mocno w dłoniach, aby pobudzić wydzielanie olejków eterycznych. Cytrynę wyszorować, sparzyć i pokroić na plasterki. Wszystko przełożyć do dzbanka, dodać kostki lodu i uzupełnić wodą. Można dosłodzić miodem, jeśli ktoś nie wyobraża sobie niesłodzonych napojów. Kupując cytryny czy limonki, zwracajcie uwagę na to jak wygląda skórka. Nie kupujcie cytrusów (ani innych owoców) woskowanych
Codzienna kuchnia niecodziennasoku jabłkowego – 4 liście kapusty – 4 jabłka WYKONANIE: Wszystkie składniki należy dokładnie opłukać, pokroić na mniejsze części i zmiksować na gładki płyn blenderem ręcznym lub kielichowym. Można podawać z lodem. SAŁATKA Z PĘCZAKIEM Składniki: – 0,5 kg pęczaku – 1 koper włoski – 0,5 kg pomidorków koktajlowych różnych kolorów i gatunków (czerwone, żółte, zielone, czarne) – 5 ogórków gruntowych – 150 gramów oliwek
karmelowyWszystkie składniki oraz ok. 100-150 ml wody dokładnie blendujemy. W razie potrzeby dodajemy więcej wody. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji schładzamy lub serwujemy od razu. Można również dodać kostki lodu. Smacznego
Ratunku obiadmandarynek wycisnąć sok. 3. Pomarańczę w całości zmiksować do otrzymania „pulpy” owocowej. 4. Sok i „pulpę” pomarańczową zmieszać. Doprawić cukrem (opcjonalnie). 5. Można podawać z listkami mięty i kostkami lodu. Smacznego
W mojej kuchniSkładniki : 1 średnie jabłko 2/3 szklanki borówek ( świeżych lub mrożonych ) 1/2 szklanki wody mineralnej lub kilka kostek lodu 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka melasy trzcinowej Sposób wykonania : B orówki przebierz, opłucz pod bieżącą wodą na sitku lub cedzaku. Jabłko umyj ( nie obieraj ), usuń pestki, pokrój na mniejsze kawałki. Borówki i jabłko wsyp do blendera, dodaj pozostałe składniki
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 1 szklanka owoców leśnych ( borówki, jeżyny ) 1/2 szklanki wody mineralnej lub kilka kostek lodu 2 łyżki posiekanych pestek z dyni 2 łyżki zarodków pszennych 1 łyżka syropu klonowego szczypta mielonej papryki chili Sposób wykonania : O woce umyj pod bieżącą wodą , usuń zanieczyszczenia ( listki, gałązki, owoce chore i nie dojrzałe ) wsyp do blendera. Dodaj pozostałe składniki, wszystko dokładnie zmiksuj
Przepisy i porady kulinarnesię przy takiej pogodzie jaka była w weekend ;) Składniki: 1/3 melona 4 śliwki 1/2 mango 4 morelki sok owocowy (najlepiej domowy) Sposób przygotowania: Sok owocowy przelewamy do kostkarki na lód i mrozimy. Z owoców usuwamy pestki, obieramy melona i mango. W kubku miksujemy melona ze śliwkami, przelewamy do szklanek. Następnie miksujemy morele z mango. Delikatnie przelewamy do szklanek. Dodajemy
Kuchnia w czekoladziekroimy w kostkę, wrzucamy je do blendera. Natkę płuczemy, odrywamy listki z łodyżek i również wrzucamy je do blendera. Wlewamy wodę i wszystko dokładnie blendujemy. Podajemy z kostkami lodu lub chowamy do lodówki, aby koktajl się schłodził
Kulinarne przygody Gatitycoś przed sobą. Po chwili powoli odwrócił się i z dziwnym uśmieszkiem na szarej twarzy zerknął w stronę zbliżającego się intruza. Za tajemniczym mężczyzną na warstwie śniegu i lodu leżał nieruchomo jakiś nastolatek. Jerzy przeraził się na widok martwego chłopaka i straszliwych czerwonych oczu mężczyzny. Zatrzymał się kilka metrów od niego, czując, że robi mu się coraz zimniej mimo
Anioszek w kuchniletnie orzeźwienie i ochłodzenie lemoniada arbuzowa jest doskonała. Arbuz to 90 % wody a reszta to kwintesencja smaku więc fajnie go wykorzystać do zrobienia lemoniady. Polecam z kostkami lodu. Lemoniada arbuzowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie