lody - 12901 przepisów (strona:651/861)

Koktajl z ananasa z miodem. 181

Owoc Ananasa Składniki : 1 dojrzały ananas ( około 1 kg ) 1 szklanka mleka kokosowego 2 łyżki naturalnego miodu 6 kostek lodu lub  około 1/2 szklanki zimnej wody najlepiej źródlanej  Sposób wykonania :   A nanasa obierz, usuń twardy rdzeń, miąższ pokrój na małe kawałki. Wrzuć do blendera, dodaj pozostałe składniki, zmiksuj do połączenia się składników. Gotowy napój rozlej do szklanek

Przepisy i porady kulinarne
Lemoniada rabarbarowa 179

wody. Zagotowujemy. Następnie gotujemy ok. 10 minut. Do gorącego rabarbaru dodajemy miętę. Studzimy.Przecedzamy. Następnie dodajemy sok z cytryny. Łączymy z 1 1/2 l wody. Podajemy z lodem i z plastrami cytryny...Smacznego    /źródło Magazyn "Kuchnia

Anioły w kuchni
Smoothie kawowo-bananowe bez cukru 166

fanów bananów dla lubiących zdrowe odżywianie dla szukających energetycznego kopa Składniki: 200ml mocnej kawy (najlepiej zimnej) banan 2 łyżeczki syropu klonowego łyżeczka ekstraktu z wanilii 5-6 kostek lodu Wykonanie tradycyjne: Jeśli używamy ciepłej kawy dobrze jest ją schłodzić w lodówce przed przystąpieniem do miksowania, jednak nie jest to konieczne. Banan pokroić na kawałki, dodać do niego resztę składników

Mania Wypiekania
Kompot z rabarbaru 193

gotujemy 15-20 minut. Po 20 minutach odstawiamy garnek do całkowitego wystygnięcia kompotu, a kiedy będzie zimny, przelewamy kompot przez gęste sitko do dzbanka. Podajemy schłodzony, opcjonalnie z kostkami lodu, plastrami cytryny, lub świeżą miętą. Zielony koktajl z rzeżuchą Kolejna witaminowa bomba, pod postacią zielonego koktajlu. Tym razem połączenie zdrowia, słodyczy i lekkiej pikanterii. Koktajl dynia – banan Koktajl dynia

NiePieprz.pl
Łosoś w szparagach 187

góry. Do wody dodajemy sól, niewielką ilość cukru i łyżeczkę masła. Gotujemy do miękkości. Aby szparagi były jędrne po ugotowaniu wykładamy je na chwilę do zimnej wody z lodem. Odłamane końcówki szparagów gotujemy w niewielkiej ilości wody doprawionej podobnie. Po ugotowaniu, całość miksujemy i przecieramy przez sito. W niewielkiej ilości śmietanki ( 50-100 ml ) rozprowadzamy 1 łyżeczkę mąki. Dodajemy

Smaki Ewy
Pianki – marshmallow 150

nadaje piankom fajny smak). Dodałam cukier puder i cukier waniliowy. Nadal miksowałam. Żelatynę rozpuściłam w kilku łyżkach gorącej wody. Dolałam wąskim strumieniem do śmietany. Wylewałam masę do foremek na lód. Wkładałam do nich dodatkowo kawałek brzoskwini lub truskawki- dodatkowa niespodzianka dla dzieci Oczywiście można zrobić pianki bez owoców. Wkładamy na kilka minut do zamrażalnika, lub do lodówki na kilka godzin

MojaQchnia.pl
CHLEB NA ZAKWASIE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI I OTRĘBAMI! 209

ruchem nacinamy ciasto. Chleby zawsze wstawiamy do gorącego pieca. Temperatura 240 stopni C. Chleb zawsze pieczemy wstawiając do piekarnika garnuszek z wodą aby parowała. Możecie też wrzucić kilka kostek lodu, ale ta metoda jest gorsza. Czas pieczenia to od 35 do 45 minut. Chleb po wyjęciu z pieca układamy na kratce do wystudzenia. Po uderzeniu go od spodu wyda cichy

SMYKWKUCHNI
lody/ sorbet truskawkowy z tymiankiem 173

Sezon na truskawki za chwilę się zacznie. Nie ma nic prostszego, tylko puree z owoców, woda i cukier. Czyli lód owocowy, deser lekki i aromatyczny. jest orzeźwiający z czystym sumieniem polecam osobom na diecie. Składniki 70 dag truskawek 3-4 łyżki miodu 5 dag cukru brązowego gałązki świeżego tymianku sok 1/2 cytryny Wykonanie Umyć i osączyć truskawki. Oderwać ogonki

Kulinarne pyszności Molki
Kremowa kawa z awokado – przysmak z Indonezji 292

napój do dwóch filiżanek lub jednej wysokiej szklanki. Wierzch możemy ozdobić melasą lub syropem daktylowym. Od razu podajemy. W wyjątkowo ciepłe dni kawę możemy podawać mocno schłodzoną z kostkami lodu. Jeśli lubicie, kawę można podać także z odrobiną cynamonu. Post Kremowa kawa z awokado – przysmak z Indonezji pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Cykl wielkanocny: Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Torta di ricotta e crema pasticcera) 188

Całość zagotowujemy na małym ogniu . Krem g otujemy ok. 2 min. na małym ogniu, ciągle mieszając .  Krem schładzamy w lod ó wce. **** Crema pasticcera Montate i tuorli con lo zucchero per ottenere una crema omogenea. Aggiungete la farina e mescolate bene il tutto. In un tegame versate il latte

La grande e la piccola cuoca
Bagietki kukurydziane 190

godziny) Wyrośnięte bagietki piecz w temperaturze 230 stopni przez 20 minut sprawdzając co jakiś czas czy się nie przypalają.  Na dno piekarnika wstaw żeliwną patelnie z garścią kostek lodu .  Wystudzić na kratce. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Supersiła - koktajl przyspieszający metabolizm! 657

korzenia imbiru 1/2 ananasa 2 gruszki PRZYGOTOWANIE Obieramy ananasa i wydrążamy jego środek, gruszki pozbawiamy gniazd nasiennych, imbir obieramy. Wyciskamy sok w kolejności wymienionych składników. Schładzamy lub dodajemy kostki lodu. Możemy też zmiksować składniki uzupełniając koktajl wodą.  Pyszny koktajl odchudzający gotowy! Na zdrowie :)    1 porcja (duża szklanka) - 155 kcal - białko - 1,5 g - tłuszcze

Moje Kuchenne Rewelacje
PELNOZIARNISTY CHLEB Z MIODEM I ORZECHAMI LASKOWYMI 163

ostrego noża robimy nacięcia w kształcie litery X. Krok 9.  Bochenek wraz z papierem do pieczenia zsuwamy na rozgrzany kamień do pieczenia. Do żeliwnej patelni wsypujemy kostki lodu ( około 1/2 szklanki). Chleb pieczemy przez 10 minut w temp. około 260 stopni. Po tym czasie temperaturę obniżamy do 230 stopni i wypiekamy  przez kolejne 30-40 minut, aż skórka

Moja Książka Kucharska
Koktajl z papają i miodem. 144

Składniki : 1 dojrzała papaja ( około 50 dkg ) 2 pomarańcze 1 łyżka miodu 1 szklanka wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki soku z malin 5 kostek lodu Dojrzewające owoce papai Sposób wykonania :   P apaję umyj, obierz ze skórki, usuń pestki, miąższ pokrój na mniejsze kawałki. Pomarańcze sparz wrzątkiem, wyszoruj pod bieżącą wodą szczoteczką , obierz ze skórki, oczyść

Przepisy i porady kulinarne
Purre z Marchwi 301

odrobiną przegotowanej wody na gładkie puree. Z całej porcji odłożyłam do miseczki pół łyżki stołowej marchewki i wymieszałam z oliwą. Resztę po porcjowałam, zamrażając w pojemniku na kostki lodu – dzięki temu miałam już marchewkę przygotowaną na dłuższy czas. Po paru dniach jak maluch polubi marchew można dodać troszkę wody :). Ps. Dietę dziecka rozszerzamy po skończeniu przez malucha 6 miesiąca życia

Gotowanie-uk