Witam serdecznie Tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne placki z kaszy jaglanej i szpinaku. Placki są bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i zdrowe a dodatkowo
Uwaga Babcia GotujeOmlet jajeczny z dodatkiem wanilii oraz mlecznej czekolady, która skrywa się wewnątrz omletu, aby po jego ugryzieniu eksplodować gorącą, czekoladową rozkoszą w ustach! 💥 Omlet, zwany również
Kraina Miodem PłynącaŁadnie wyrośnięte, delikatne w smaku, pachnące świeżymi drożdżami, delikatnym cynamonem i słodkimi daktylami. Są obłędne w smaku. Uwielbiam racuchy! Podaję je z cukrem pudrem, jednak zdarza
Zasmakuj KuchniMa być zdrowo i smacznie więc będzie pasta z awokado i kiełkami. Taka pasta to ciekawa odmiana dla codziennych kanapek z szybką czy żółtym serem. Zapewne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 1-2 (wychodzi 6 placków) Składniki na placki: 200 g kukurydzy z
JejKuchniaNa takie racuszki drożdżowe z gruszkami chętnie sięgam co jakiś czas w kuchni. Ciasto jest wspaniałą bazą do innych owocowych farszów, np. z bananami, malinami, jabłkami
Zasmakuj KuchniOtwieram oczy. Słońce już zagląda do kuchni, jakby wołało mnie na śniadanie. Pociągam się leniwie, uśmiecham się na powitanie nowego dnia. Jaki on będzie? Co
Obiad gotowySłodziutkie placuszki bez glutenu na mące kokosowej. Bardzo delikatne za sprawą ubitych na sztywną pianę białek. Przewracając je łopatką na drugą stronę podczas smażenia, trzeba to
Nastoletnie WypiekanieW poszukiwaniu nowych pomysłów na obiad wymyśliłam sobie takie burgery lub kotlety jak kto woli z mięsa drobiowego z dodatkiem kaszy jaglanej. Z powodzeniem można ich
Kolorowa kuchnia ElkiSzybkie do przygotowania, puszyste i bardzo smaczne placuszki. Robię je już któryś raz i za każdym razem znikają z talerza w mgnieniu oka. Dzięki maślance są
Słodka Strefaskładniki: 100-120 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 40 ml mleka 40 g cukru 1 szczypta soli troszkę proszku do
Domowy Smak Jedzeniaze sobą dokładnie. Masa powinna dać się formować w dłoniach. Formujemy kulki, spłaszczamy dłonią i smażymy na patelni przetartej tłuszczem. Dodatki wedle uznania. U mnie dżem
KucharzycaDziś coś niecodziennego, trochę kalorycznego, ale pysznego. I najważniejsze, że wiąże się z miłymi wspomnieniami z domu rodzinnego. Dlaczego "grzybek, nie mam pojęcia, ale lata temu
Zielona Kuchniaze sobą dokładnie. Masa powinna dać się formować w dłoniach. Formujemy kulki, spłaszczamy dłonią i smażymy na patelni przetartej tłuszczem. Dodatki wedle uznania. U mnie dżem
KucharzycaŁatwiejsze i szybsze do zrobienia niż pierogi. Tortille domowego wyrobu, miękkie i elastyczne jak naleśnik. W przeciwieństwie do sklepowych, nie zawierają całej gamy sztucznych składników. I są trzy razy tańsze. Skrzydełko, czy nóżka? – to klasyczne pytanie przy dzieleniu niedzielnego kurczaka. I trzeba dodać, że właściwie zadane, bo oszczędzamy w ten sposób pieczone piersi kurczaka, które zamiast natychmiastowej konsumpcji warto odłożyć
Niedzielny kucharz