kogo: dla szukających ochłody dla lubiących proste przepisy dla przygotowujących garden party Składniki: owoce (np. truskawki, brzoskwinie, maliny, borówki) woda (np. mineralna lub źródlana) Wykonanie: Do pojemnika na lód (polecam silikonowe) nałożyć całe owoce lub kawałki owoców. Maliny, jeżyny czy borówki mogą być w całości, ale brzoskwinie czy truskawki już lepiej pokroić np. nożem Victorinox (#myVictorinox). Zalać wodą. Włożyć
Mania Wypiekaniatruskawek. Umyte listki mięty ściskamy kilka razy w rękach (aby uwolniły więcej aromatu), dodajemy do owoców i zalewamy wodą. Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem możemy dorzucić kilka kostek lodu. Artykuł Woda z truskawkami i ananasem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujecytryny. Umyte listki bazylii ściskamy kilka razy w rękach (aby uwolniły więcej aromatu), dodajemy do owoców i zalewamy wodą. Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem możemy dorzucić kilka kostek lodu. Artykuł Woda z arbuzem i bazylią pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujetruskawek. Umyte listki mięty ściskamy kilka razy w rękach (aby uwolniły więcej aromatu), dodajemy do owoców i zalewamy wodą. Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem możemy dorzucić kilka kostek lodu. Artykuł Woda z truskawkami i czereśniami/wiśniami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujedzbanka. Umyte listki mięty ściskamy kilka razy w rękach (aby uwolniły więcej aromatu), dodajemy do owoców i zalewamy wodą. Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem możemy dorzucić kilka kostek lodu. Artykuł Klasyczna woda z cytryną i miętą pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeagarem). Moje czekoladki są z niespodzianką w środku – jest to żurawina. Wykonanie jest bardzo proste, wystarczy że posiadasz foremki do czekoladek. Możesz też użyć foremki na kostki lodu Zapraszam Cię do obejrzenia filmiku ukazującego sposób wykonania galaretek // Składniki: 150 g czekolady (u mnie gorzka) 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła) 1 opakowanie wybranej galaretki (najlepiej z agarem
Via Gustozamrażarki. Następnie rozdrabniamy go blenderem i dodajemy do smaku sok z cytryny i limonki, opcjonalnie dosładzając całość do smaku. Dolewamy wodę, wsypujemy kostki lodu, pokrojoną w plasterki cytrynę i limonkę wieńcząc całość listkami mięty i melisy. Podajemy mocno schłodzone. Zostawiam Wam przepis, a sama uciekam z takim zapasem do ogrodu
Malinowe Pocałunkigorącej wody 400 g cukru sok wyciśnięty z 8 cytryn 4 mocno schłodzone 1,5l butelki wody mineralnej listki mięty 2 cytryny do pokrojenia w plastry kostki lodu Wykonanie: Czytaj dalej... Artykuł Lemoniada cytrynowa pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuNajlepsza na upały woda :) Składniki: woda mineralna niegazowana kilka plasterków cytryny kilka listków mięty ewentualnie kostki lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć ze sobą w dzbanku :) Smacznego
Kuchnia domowa Animoże już bardziej spaść! ;) Dziś klasycznie, Gin LUBUSKI & tonic + cytryna + obowiązkowo ogórek - bo wiadomo, zdrowy, oczyszcza, wygładza, upiększa... :) Dodajcie jeszcze ziarna pieprzu i kostki lodu. A później bezceremonialnie zróbcie sobie dolewkę! :) Knuję jeszcze przepis na chłodnik z wkładką Ginu! Jesteście ciekawi? To dopiero będzie zupa! ;) Jakie są Wasze sposoby na przetrwanie tych upałów? Udostępniajcie, niech orzeźwienie
Spektrum SmakuIdealny przepis na upalny dzień. Możecie dla ochłody dodać odrobinę kostek lodu! Dla kogo: dla alergików dla kochających zdrowe przepisy dla chcących przemycić szpinak do diety Składniki: 400g nektarynek (ok. 5 sztuk) 50g szpinaku 2 łyżki syropu z agawy 50g wody (można dać więcej) Wykonanie tradycyjne: Nektarynki pokroić i usunąć pestki. Wszystkie składniki włożyć do miski i zblendować na gładko
Mania Wypiekaniadodatkiem mięty i limonki, które pomoże przetrwać Wam upały w smacznym stylu. Polecam spróbować! Składniki: 4 szklanki pokrojonego w kostkę, dobrze dojrzałego arbuza bez pestek 1 szklanka kostek lodu 2 łyżki soku z limonki mała garść listków mięty 1 łyżka cukru lub ksylitolu (opcjonalnie) Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na jednolitą masę. 2) Napój rozlać
Fitsweet.mecontext":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Nie lubi\u0119 nudnych \u015bniada\u0144, dlatego lubi\u0119 czasem poeksperymentowa\u0107 z tym co mam w lod\u00f3wce. Jako, \u017ce najpierw jemy oczami, lubi\u0119 \u017ceby moje \u015bniadania by\u0142y kolorowe i cieszy\u0142y te\u017c wizualnie. St\u0105d te\u017c dzisiejszy przepis na zapiekane bataty z cebulk\u0105 i jajkiem. Zdrowo, kolorowe
Mostek w kuchniszklanka pokrojonych truskawek 1/2 szklanki jagód 1/2 szklanki mleka kokosowego lub zwykłego krowiego 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżka ksylitolu / syropu klonowego / miodu / cukru 4 kostki lodu opcjonalnie: 1 łyżka wiórków kokosowych do dekoracji WYKONANIE Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Próbujemy i ewentualnie dosładzamy do smaku
cool and mintySkładniki: 1 puszka mleczka kokosowego 1/2 melona 1/2 czerwonego grejpfruta 1/2 papai 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny lód Przygotowanie: Papaję i melona obrać i pokroić w kostkę. Cząstki … Czytaj dalej Koktajl kokosowo-owocowy
czarrna od kuchni