lody - 12901 przepisów (strona:641/861)

Cosmopolitan 232

sylwestrowej i Szczęśliwego Nowego Roku. Składniki (1 porcja): 40 ml wódki cytrynowej 15 ml Triple Sec 15 ml świeżego soku z limonki 30 ml soku żurawinowego 5-6 kostek lodu Przygotowanie: 1) Kieliszek koktajlowy schłodzić w zamrażarce. 2) Ze skórki z limonki wyciąć cienki paseczek i skręcić w spiralkę na wykałaczce. 3) Wszystkie składniki na drinka dodać do shakera

Fitsweet.me
PIEROGI ORKISZOWE Z KAPUSTĄ I Z GRZYBAMI NAJLEPSZE 232

małym palniku do miękkości, ok.30 minut (uwaga grzyby lubią kipieć...). Pod koniec gotowania doprawić solą. Odcedzić dokładnie, odcisnąć. Wywar pozostawić np.do zupy grzybowej (ja mrożę sobie w woreczkach do lodu). Kapustę ugotować z dodatkiem wody do miękkości (u mnie ok.30-40 minut), dokładnie wycedzić, najlepiej jeszcze odcisnąć. Ja dodaję także 1/2-1 łyżki oleju kokosowego i doprawiam świeżo mielonym pieprzem. Dodać także

Smaczne Zdrowe
Napój truskawka-arbuz-rabarbar 149

Truskawki umyć i usunąć szypułki. 5) Wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera, dolać wodę i blendować do uzyskania jednolitej konsystencji. 6) Podawać od razu po przygotowaniu z kostkami lodu. Artykuł Napój truskawka-arbuz-rabarbar pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Smoothie arbuzowo-miętowe 154

dodatkiem mięty i limonki, które pomoże przetrwać Wam upały w smacznym stylu. Polecam spróbować! Składniki: 4 szklanki pokrojonego w kostkę, dobrze dojrzałego arbuza bez pestek 1 szklanka kostek lodu 2 łyżki soku z limonki mała garść listków mięty 1 łyżka cukru lub ksylitolu (opcjonalnie) Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na jednolitą masę. 2) Napój rozlać

Fitsweet.me
Nektarynkowo-bazyliowe smoothie 143

pyszne, letnie, zdrowe smoothies i koktajle . Składniki: 3-4 dobrze dojrzałe nektarynki 1 dobrze dojrzały banan garść świeżych listków bazylii 1 limonka 1/2 szklanki zimnej wody lub kilka kostek lodu Przygotowanie: 1) Owoce i wodę dobrze schłodzić w lodówce. 2) Nektarynki umyć, usunąć pestki i pokroić na mnie mniejsze kawałki. 3) Banana obrać i pokroić na mniejsze kawałki. 4) Wycisnąć

Fitsweet.me
Smoothie ananasowo-pomarańczowe. Jak wybrać dojrzałego ananasa? 187

warzywniaku należy kierować się zapachem, kiedy ananas pachnie słodko i przyjemnie można brać. Składniki (3-4 porcje): 0,5 dojrzałego ananasa 3 pomarańcze 1 banan 1 szklanka kostek lodu lub 0,5 szklanki zimnej wody Przygotowanie: 1) Ananasa obrać, usunąć twrdą część, pokroić na mniejsze kawałki i razem z pokrojonym bananem wrzucić do kielicha blendera. 2) Z pomarańczy wycisnąć

Fitsweet.me
O pierwszym śniegu i bezie z czerwonymi owocami 185

Święta. Moja radość nieco przygasła o poranku, gdy stanęłam przed sporą górką śniegu, która jeszcze poprzedniego wieczoru była moim samochodem. Na szczęście pod puchem nie kryła się szelmowsko warstwa lodu; otrzepanie autka poszło mi więc całkiem sprawnie. Po drodze do pracy obserwowałam gwiezdne wojny - śnieg padający pod kątem prosto na przednią szybę. Jako dziecko i młoda dziewczyna uwielbiałam to zjawisko

Pożeraczka, czyli raz adobrze
KOKOSOWE MINI CZEKOLADKI 174

Śmietanę podgrzewam, dodaję połamaną czekoladę, chwilę czekam, zdejmuję z ognia i mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Studzę. Czekoladę mieszam z wiórkami kokosowymi (odrobinę zostawiam). Masę przekładam do formy na lód, dekoruję pozostałymi wiórkami, chłodzę w lodówce (masa ma zastygnąć

JejKuchnia
Owocowe babeczki bez pieczenia (wegańskie, bez cukru, bezglutenowe) + Blender N’OVEEN 192

Dzięki temu w krótkim czasie uzyskamy pożądaną konsystencję koktajlu, czy też sosu. Oprócz dużej mocy sporą rolę odgrywają także udoskonalone ostrza z ząbkami, które radzą sobie nawet z lodem, a do koktajli i innych dań możemy użyć mrożonych produktów. Co za tym idzie – miękkie owoce i warzywa blenduje zaledwie w kilka sekund! Poręczne butelki W zestawie otrzymamy dwie butelki

Via Gusto
Świąteczne bułeczki z mięsnym farszem 300

około 25 minut. Do podsmażonego mięsa dodajemy mąkę, mieszamy. Następnie dodajemy mleko i zagotowujemy ciągle mieszając. Wyłączam źródło ciepła, dodajemy żelatynę i ponownie mieszamy. Farsz nakładamy do pojemnika na lód i wkładamy do zamrażarki na pozostały czas wyrastania ciasta oraz na przygotowanie krążków z ciasta. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm. Wycinamy kółka jak na pierogi. Na jedno

MamaOskarka
Kompot z suszu 174

owoców. Po ten z suszu najczęściej sięgamy w okresie świątecznym. Domowy kompot z suszu (i nie tylko) wspaniale gasi pragnienie, latem podaję wersję ze świeżych sezonowych owoców z kostkami lodu. Domowe i zdrowe orzeźwienie. Aby przygotować kompot wystarczy zalać owoce ciepłą lub zimną wodą i odstawić na kilka chwil. Później wystarczą już ulubione dodatki. Kompot z suszu najczęściej przygotowuje się

Zasmakuj Kuchni
Napój orzeźwiający z imbiru i cytrusów 153

przełamanego słodyczą miodu. Z dodatkiem pomarańczy i cytryny. Wspaniały napój, smakuje na ciepło i na zimno. Musisz go spróbować! Jeśli jesteś bardzo spragniony chłodu możesz do niego wrzucić kostki lodu. Napój na każdą porę roku! Na zdrowie! Składniki: 1,5 litra niegazowanej wody łyżeczka imbiru w proszku łyżka płynnego dowolnego miodu połowa cytryny ze skórką 1 pomarańcza ze skórką Wykonanie

Zasmakuj Kuchni
Sandacz smażony w sezamie na sałatce z marchewki, szpinaku i makaronu Pesso 166

ociekł na czystej ściereczce. Marchewki obrać, następnie za pomocą obieraczki do warzyw pokroić wzdłuż na wstążki. Wstążki z marchewki wrzucić na chwilę do lodowatej wody (zimna woda + kilka kostek lodu), dzięki czemu nabiorą sprężystości i chrupkości. W międzyczasie przygotować makaron Pesso bez gotowania według przepisu na opakowaniu. Ja wybrałam tym razem wersję pszenną, ale w sprzedaży dostępne są także inne

Dietolog
Pierniczki dojrzewające – piernik staropolski 323

mleku rozpuszczamy sod\u0119.\r","Dodajemy pozosta\u0142e sk\u0142adniki do miodowej masy i zagniatamy ciasto.\r","Ciasto chowamy do szklanej miski, przykrywamy foli\u0105 i trzymamy w lod\u00f3wce do momentu pieczenia ( 1-2 tyg przed \u015bwi\u0119tami).\r","Ciasto rozwa\u0142kowujemy na ok. 0,5 cm blaty.\r","Wykrawamy pierniczki.\r","Pieczemy pierniczki w 170 stopniach przez

Mieszam w Garnku
Ramen 305

godziny. Wołowinę i boczek marynujemy w sosie sojowym (ok. 2 godzin). Gotujemy jajka (po 1 na porcję) na miękko (żółtko ma być płynne). Ugotowane studzimy w wodzie z dodatkiem lodu, obieramy starając się nie uszkodzić białka. Robimy marynatę. Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 5 minut. Następnie przecedzamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Jajka

mojewypiekiinietylko