łyżki mleka skondensowanego 2 ciasteczka maszynkowe w polewie Brześć 200 ml schłodzonego mleka Truskawki blendujemy z 3 łyżkami słodzonego mleka skondensowanego. W razie konieczności można dodać kostkę lodu, aby trochę rozrzedzić masę (wszystko zleży od możliwości Waszego blendera). Ciasteczka blendujemy ze 100 ml schłodzonego mleka. Pozostałe mleko ubijamy z 1 łyżką mleka skondensowanego. Do dużej szklanki wkładamy masę truskawkową, następnie
MamaOskarkawoda od razu nabierze cytrynowego smaku. Pozostałą część cytryny kroimy w plasterki i wrzucamy do dzbanka. Dodajemy ananasa, borówki i miętę. Zalewamy wodą. Przed podaniem możemy dorzucić kilka kostek lodu Artykuł Woda z ananasem i borówkami pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujesosu ostrygowego sól, pieprz przygotowanie Odciąć grubą łodygę brokuła, a następnie poodcinać różyczki. Zagotować wodę w dużym garnku, osolić. Obok postawić miskę z bardzo zimną wodą, najlepiej z dodatkiem lodu. Do gotującej wody wrzucić brokuły, gotować 2 minuty od momentu kiedy woda ponownie się zagotuje. Po tym czasie natychmiast przełożyć brokuły łyżką cedzakową do lodowatej wody, aby przerwać proces gotowania
Stare Garysosu ostrygowego sól, pieprz przygotowanie Odciąć grubą łodygę brokuła, a następnie poodcinać różyczki. Zagotować wodę w dużym garnku, osolić. Obok postawić miskę z bardzo zimną wodą, najlepiej z dodatkiem lodu. Do gotującej wody wrzucić brokuły, gotować 2 minuty od momentu kiedy woda ponownie się zagotuje. Po tym czasie natychmiast przełożyć brokuły łyżką cedzakową do lodowatej wody, aby przerwać proces gotowania
Stare Garywoda od razu nabierze cytrynowego smaku. Pozostałą część cytryn kroimy w plasterki i wrzucamy do dzbanka. Dodajemy maliny, jeżyny i miętę. Zalewamy wodą. Przed podaniem możemy dorzucić kilka kostek lodu Artykuł Woda z malinami, jeżynami i cytryną pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujenimi w miłym towarzystwie: są śliczne i zdjęcia prezentujące barmańskie wyczyny są często równie ładne . Do limonki dodajcie ze 4 listki mięty i teraz zmiażdżcie porządnie. Dorzućcie 2 kostki lodu, może być zmiażdżony lub cały. Dolejcie 40ml białego rumu i 40ml syropu. Uzupełniamy gazowaną wodą i mieszamy. Na koniec gałązka mięty i plasterek limonki dla ozdoby. Nasi małoletni też lubią
I tu będę miała takie tePOEZJA. Jeżeli lubisz mango - to jest MUST HAVE! Składniki na 2 porcje: 1 duże obrane i pokrojone mango 5 łyżek jogurtu naturalnego 5 łyżek wody 5 kostek lodu 2 łyżki miodu/syropu z agawy Duża szczypta kardamonu Przygotowanie : Wszystkie składniki miksujemy
Czarnawisienkaprzy pomocy obieraczki do warzyw) i wkładamy do wody. Cytrynę tniemy na plasterki i dorzucamy do dzbanka. Całość pozostawiamy na pół godzinki, aby smaki się przeniknęły. Podajemy z kostkami lodu. Smacznego
Kolizje Smakówprzed zblendowaniem składników wcześniej je posolić i połączyć razem, żeby przeszły aromatami, a sól wydobyła z nich cały smak. Następnie sprawa temperatury. Oryginalnie gaspacho nie jest zupą zimną jak lód. To rodzaj chłodnika, zupy wystudzonej, ale nie bardzo zimnej. Bardzo niska temperatura niestety zabija smak pomidorów. I jeszcze jedno: do zupy warto użyć pieczywa miękkiego, raczej białego, bez dodatków ziaren
Niedzielny kucharzużywam do tego spieniacza do mleka. Na wierzch nakładamy porcję bitej śmietany, zdobimy listkami świeżej mięty i od razu podajemy. Jeśli wolicie mocniej schłodzoną kawę można dodać kostki lodu. Smacznego
Słodkie okruszkiodciśnij. Kompot rabarbarowy i napój z kwiatów bzu połącz ze sobą, dodaj sok z cytryny i miód. Wymieszaj. Podawaj w takiej formie lub schłodź w lodówce albo z kostkami lodu i listkami mięty
Delicious Placesporządzenia dżemu. W soku truskawkowym rozpuść cukier waniliowy. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Sok połącz z wodą gazowaną. Przed podaniem możesz schłodzić oranżadę w lodówce lub podawać z kostkami lodu
Delicious Placejeszcze kulki mocy ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia.😅 Po wykonaniu koktajlu polecam go wstawić na parę minut do lodówki, aby był schłodzony. Możecie również użyć mrożonych malin lub kostek lodu, ale wtedy blender musi być z większą mocą, aby się nie spalił. :) Wartość odżywcza: 355 kcal B 26 g W 43 g T 8 g Składniki
Zdrowie i pysznie na talerzuDobry kompot, bo z jabłek z dodatkiem soku z cytryny i mięty. Ochładzam dodatkowo lodem i słońce może grzać ile chce :) Kompot z jabłek z limonką i miętą Składniki 0,5 kg jabłek 1,5 l wody wyciśnięty sok z cytryny 1 limonka kilka listów melisy oraz mięty Sposób przygotowania Jabłka umyć, pokroić na […] Artykuł Kompot z jabłek
Pink Envelopezalać wrzątkiem, a także gorącą wodą. Głęboki aromat wydobędziemy poprzez długie gotowanie kawy na wolnym ogniu. Możemy pić ją na gorąco oraz na zimno z dodatkiem mleka, czy kostek lodu. Kawa inka to świetne rozwiązanie dla osób, które nadużywają zwykłej kawy z kofeiną. Jednak warto pamiętać o tym, że nie powinny jej pić osoby cierpiące na celiaklię lub są nadwrażliwe
Jak u mamy