SMOOTHIES! 🍋 🍒 🍓 🥝 🍉 Jest to zmiksowany i schłodzony napój na bazie owoców i/lub warzyw. Najczęściej miksuje się po prostu owoce/warzywa z lodem i/lub wodą. 💧 Jest nie tylko smaczne rozwiązanie, ale również dietetyczne i zdrowe! Dziś pragnę Wam przedstawić przepis na przepyszne smoothie z z askakująco dobrego połączenia - brzoskwiń z czereśniami. Idealne smoothie na tegoroczne upały. Składniki
Czarnawisienkaparmezanu"],"name":"Tarta z cukini\u0105 i nadzieniem serowym","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Z podanych sk\u0142adnik\u00f3w zagniatamy ciasto.\r","Ciasto wk\u0142adamy do lod\u00f3wki na min. 30 min.\r","Wyjmujemy, rozwa\u0142kowujemy, wylepiamy foremk\u0119.\r","ciasto nak\u0142uwamy widelcem i obci\u0105\u017camy.\r","Pieczemy ok 15-20 min.\r","\r","Cebulk\u0119
Mieszam w GarnkuNastępnie przecedzamy napój przez sitko (usuwamy owoce i miętę). Studzimy, kroimy cytrynę w cząstki ( płasterek na jedną szklankę). Dodajemy trochę soku z cytryny. Lemoniadę podajemy schłodzoną, dodajemy kostki lodu oraz dekorujemy świeżą porzeczką i miętą
noteskulinarnyfigakoniec wierzch każdej bułeczki posmarować mlekiem i posypać makiem. Wstawić na środkowy poziom do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C, a na dno postawić naczynie żaroodporne z kostkami lodu. Piec ok. 20-25 minut, aż bułeczki się zarumienią, a uderzone od spodu będą wydawały głuchy odgłos. Upieczone, gorące bułki wyjąć z piekarnika, przykryć ściereczką i zostawić do ostudzenia
Simply Foodmasy jajecznej doda\u0107 mas\u0119 czekoladow\u0105.\r","Doda\u0107 m\u0105k\u0119 przesian\u0105 z proszkiem. \r","Wymiesza\u0107.\r","Misk\u0119 ch\u0142odzi\u0107\u00a0w lod\u00f3wce min. 4h (ch\u0142odzi\u0142am 5-6h)\r","Formowa\u0107 ciasteczka wielko\u015bci orzecha.\r","Ka\u017cde ciasteczko mocno obtoczy\u0107 w cukrze pudrze.\r","Ciasteczka uk\u0142ada\u0107
Mieszam w Garnkublasze i nie było ścisłe, to trzymało świetnie formę. Pewnie duża ilość orzechów nie pozwoliła mu się rozejść na boki:) Przed włożeniem ciasta, wrzuciłam na dno piekarnika 2 kostki lodu i nacięłam ciasto dość płytko w kilku miejscach. Piekłam 15 minut w 240st. Następnie 20 minut w 220 i skończyłam pieczenie na 200st. przez około 15 minut. W sumie
Leśny Zakątekpozbyć się pestek i suchej części miąższu. Dodajemy sok wyciśnięty z 3 cytryn oraz syrop cukrowy. Na końcu uzupełniamy wodą. Lemoniada najlepsza jest po uprzednim schłodzeniu lub z dodatkiem lodu
Smakowity Blog KulinarnyObrane i umyte owoce dodaję do kubka, wsypuję sumienie lniane oraz dodaję płatki owsiane. Za pomocą blendera dokładnie miksujemy na gładki koktajl. Polecam przed podaniem schłodzić albo dodać kostki lodu, idealnie sprawdzą się na upalne poranki. Smacznego i na zdrowie
Gotowanie Patkimleka 4 łyżki masła orzechowego (słodko-słone) Banany obrać i pokroić w duże kawałki. Zamknąć w woreczku i zamrozić. Zmrożone banany, mleko i masło orzechowe przełożyć do blendera kruszącego lód. Dokładnie zmiksować. Przelać do szklanek, można posypać gorzkim kakao. Milkshake jest już wystarczająco słodki od dojrzałych bananów. Jeśli jednak chcecie bardziej słodki napój dodajcie do niego łyżkę miodu
Smakołyki Asijest gotowy, jeśli jest elastyczny ale się nie łamie i łatwo się nim manewruje (tak tak, pomachajcie szparagiem dla sprawdzenia!). Ugotowane szparagi studzimy w misce z zimną wodą i lodem, a następnie osuszamy na czystej, bawełnianej ściereczce. Jajka na twardo kroimy w drobniutką kosteczkę – niektórzy chcąc oszczędzić sobie pracy ścierają jajka na tarce, ale ja jestem wierna klasycznemu francuskiemu
Karo in the Kitchenblendujemy na gładki mus. Następnie całość przecedzamy przez sitko do dzbanka. Dodajemy wodę mineralną oraz miód i dokładnie mieszamy. Gotową lemoniadę chłodzimy w lodówce lub podajemy z kostkami lodu
Kuchnia MagdaLenyśrodku są bardzo wyczuwalne kryształki grubego cukru? Do picia zamawiamy 2 różne margarity; jedna z malinami, a drugą z truskawkami (27 zł). Pięknie podane, z bardzo dużą ilością lodu niestety. Truskawkowa jest aromatyczna i smaczna, malinowa niestety nie smakuje niczym. Przygoda z włosem w sałatce kończy się przeprosinami i odjęciem dania z końcowego rachunku. Można zdecydowanie powiedzieć że kuchnia
Kulinarne przygody Gatityprzykryte na 1,5 godziny, na blasze z piekarnika, wyłożonej papierem. Nagrzałam piekarnik na maxa, do 250st. Włożyłam blachę z bułkami do piekarnika, na dno włożyłam metalową miskę z lodem, która wyjęłam po 7 minutach. Wcześniej próbowałam wyciągnąć uchwyty od bułeczek ale tak wyrosły, że nie chciałam ich za bardzo tarmosić:) Proponuję piec po 4 bułki na blasze
Leśny Zakątektylko na pure z bobu albo humus bobowy, też pyszny, ale nie o to dzisiaj nam chodzi. Składniki: 0,5 kg bobu (mrożonki mają zazwyczaj 400 g wagi, z lodem. Jedno opakowanie dla dwóch osób to za mało) 10 suszonych pomidorów Pesto Garść migdałów Mała garstka rukoli (lub pietruszki) 2 łyżki koperku (może być suszony, wtedy jedna łyżka) Pół ząbka
Niedzielny kucharzsami – tej wiosennej pizzy ciężko się oprzeć! Na ogniu szykujemy sobie szeroki garnek z gotującą się wodą, a w kuchennym zlewie – miskę z lodowato zimną wodą i kilkoma kostkami lodu. Szparagi myjemy i odcinamy im zdrewniałe końce. Każdego szparaga kroimy wzdłuż na ćwiartki. Przygotowane szparagi wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy przez minutę. Odcedzamy z wrzątku i od razu
Karo in the Kitchen