Crusta – wymawiaj krasta – to prosta i efektowna ozdoba szkła, która stosowana jest głównie przy napojach alkoholowych i ma imitować kryształki lodu. W szybki i tani sposób, w domowych warunkach, możemy upiększyć nasze drinki, czy koktajle, by wyglądały niczym jak z prawdziwego drink baru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić crustę? Wystarczy zwilżyć krawędź szklanki lub kieliszka (najczęściej w soku
Kulinarne Przebojepiekarnika z włączoną żarówką. Piekarnik nagrzać do temperatury 220 st. C Wyrośnięte ciasto naciąć żyletką, wstawić do gorącego piekarnika. Piekarnik zaparować - na dno wrzucić 3 kostki lodu, postawić miseczkę z wodą lub spryskać wodą ścianki piekarnika. Piec 45-50 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy i studzić na kratce. Smacznego
Stare Garysztuk: 250 g cukru 3 łyżki wody 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego barwniki Lizaki najlepiej robić w silikonowej foremce, żeby łatwo było je wyjąć. Ja użyłam foremki do lodu. Jeśli macie to możecie użyć patyczków lizakowych, jeśli nie to wystarczą te do szaszłyków. Cukier, wodę i kwasek daćdo garnka o grubym dnie. Ustawić na niewielkim ogniu i powoli gotować około
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaagawy lub miód oraz proszek z liofilizowanych owoców borówki - połączyć składniki. Na koniec wsypać mleko w proszku lub odżywkę białkową - wymieszać. 2. Przygotować foremki do czekoladek lub kostek lodu. Foremki można delikatnie oprószyć proszkiem z liofilizowanej borówki lub wypełnić owocami. Przelać do formy masę na czekoladki. Czekoladki dobrze schłodzić w lodówce lub zamrażarce. Zastygnięte wyjąć z foremki, mocno uderzając formą
kolorowotorcikowolitry wody i zagotuj (gotuj przez kolejne 10 minut) . Osłódź według swojego gustu (ja dodałam 5 pełnych łyżek cukru) . Smacznego Rady: 1. Napój możesz podawać z… kostkami lodu, słomkami do picia, listkami mięty, plasterkami pomarańczy. 2. Nie obawiaj się gorzkiej skórki pomarańczy. Przegryzie się z kwaskiem cytrynowym i cierpki smak zniknie. Moje inne
Kulinarne S.O.S.również kroi, a następnie blanszuje we wrzątku – to dezaktywuje enzymy odpowiedzialne za rozkład materii organicznej i usuwa dużą część drobnoustrojów. Wszystko zamraża się intensywnym obiegiem bardzo zimnego powietrza – kryształki lodu uzyskane w ten sposób są prawie niewidoczne, a mrożonki zachowują swój kolor, kształt i aromat. Odpowiednio przygotowane mrożonki nie tracą swoich cennych wartości odżywczych (choć stwierdza się minimalne straty zawartości
Karo in the Kitchenbiałej ryby, puszkę mleka kokosowego i pomidorów i po lodowym powrocie upichcić szybkie, przepyszne curry. Rozgrzewa, aromatyzuje otoczenie gamą ciepłych przypraw i rozluźnia spięte mięśnie po wymagających trasach skutych lodem. Do tego puszysty ryż przesiąknięty przytulnym zapachem cynamonu i rzut świeżej natki pietruszki :) Kremowy sos otulający miękkie i wciąż jędrne kawałki ryby, słodkie pomidory i ryż z cynamonową nutą
Kuchnia w Słońcu Skąpanaoleju — np. lnianego czy kokosowego. Uprzedzając pytania które (co wpis o smoothie) dostaję o blender – używam blendera Philips, model HR2096, Pro Blend 6. Jest pierońsko mocny, świetnie kruszy lód, idealnie robi smoothies. Daje sobie radę z zamrożonymi owocami, szybko robi zupy-kremy. Szybko i wygodnie się myje – jednym przyciskiem. Pojemność dzbana to 2l. Zakup własny, nie dostałam
Karo in the Kitchenznaczenia. Lodówka wolnostojąca z pewnością nie powinna stać przy kuchence czy piekarniku. Weź pod uwagę także fakt, że lodówki wolnostojące często są wyposażone na przykład w kostkarkę do lodu czy dystrybutor zimnej wody. Część z nich ma specjalne wyświetlacze, dzięki którym możesz kontrolować temperaturę wewnątrz lodówki. Jeśli jednak nie zamierzasz kupić bardzo zaawansowanej technologicznie lodówki, taka do obudowy wydaje się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieprz,suszona pietruszka, koperek, czosnek granulowany Brokuły myjemy, dzielimy na małe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie kilka minut, po ugotowaniu przelewamy zimną wodą (lub wrzucamy do wody z lodem). Kroimy ser feta, pomidory i razem z kukurydzą dodajemy do brokuł. Przyprawiamy, pamiętając, że ser feta jest słony. Mmm pycha
Na moim talerzuzasypać cukrem i odstawić na kilka godzin, najlepiej na noc. Następnego dnia wlać wino, przykryć i odstawić na kilka godzin. Napój nalewać do szklanek uzupełniając wodą mineralną. Dodać lód i udekorować skórką cytryny
królestwo garówpłytę kuchenną), do czasu aż piekarnik nagrzeje się do temperatury 240 stopni (grzałka góra - dół, bez termoobiegu). Na samym dole piekarnika umieszczamy żaroodporne naczynie z wodą lub kostkami lodu - dzięki temu wytworzy się para i w efekcie otrzymamy pyszną, chrupiącą skórkę. Wstawiamy formę do piekarnika. Domowy chleb pszenno-żytni na zakwasie pieczemy łącznie przez 55 do 60 minut. Przez pierwsze
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Shot After the storm – Składniki: 140 ml wódki 100 ml soku bananowego kilka kropli syropu blue curacao do każdego kieliszka 2-3 kostki lodu Dodatkowo: 6 kieliszków po 40 ml każdy Przepis na shot After the storm: Sok bananowy wstrząsamy z wódką w shakerze. Przelewamy do kieliszków. Na koniec do każdego dodajemy po kilka kropli syropu
Kulinarne Przebojezłote papierki po cukierkach, które długo zbierałam i skrzętnie układałam do pudełeczka. Szyszki z lasu na pewno już wyschły pomalowane srebrną farbą przez starszego brata. Długie jak sople lodu w kolorowych błyszczących papierkach cukierki, znów będą wisieć za wysoko:( Muszę sobie powtórzyć wierszyk. „Boże drzewko, zielona choina, Pod cackami, gałązki ugina Gałązki zielone, śnieżkiem przyprószone.... (...) Najbardziej podoba
Leśny Zakątek