lody - 12901 przepisów (strona:621/861)

Czekoladki WHITE PROTEIN z bakaliami 143

WYKONANIE: Olej kokosowy rozpuścić, do stanu płynnego. Pozostawić do przestygnięcia. Wymieszać olej z miodem i odżywką białkową, dodać orzechy. Przelać masę do foremki (u mnie foremka do lodu) lub plastikowego pojemniczka i pokroić w kosteczki. Wstawić do zamrażarki na około 1 h. całość: 1188 kcal (B:39g W: 46g T:91g) 1 kostka z 21: 57 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Pomarańczowa lemoniada z miętą 134

wody niegazowanej 500ml tonicu Kilkanaście mniejszych listków mięty Kilka mrożonych truskawek Plastry cytryny i limonki Sposób przygotowania: Z pomarańczy wyciskamy sok i przelewamy (razem z miąższem) do foremki na lód. Do każdej przegródki dajemy listek mięty, mrozimy. Wodę niegazowaną łączymy tonikiem. W szklankach układamy po kilka kostek zamrożonego soku z pomarańczy, truskawki, świeżą miętę i plastry limonki oraz cytryny. Zalewamy

Kuchnia w czekoladzie
Zupa z brokułem i cukinią 126

orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Co by tutaj podać, gdy upały doskwierają? Lodu :P Hahaha ;) Na bank ;) Lekka zupa warzywna z wymarzonym ostatnio brokułem ;) Składniki:  200 g makaronu muszelki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła ghee 250 g cukinii

R'n'G Kitchen
Kwiaty jadalne na talerzu 187

ciast. Popularny bratek, zarówno ten łąkowy (fiołek trójbarwny), jak i te hodowane w ogrodzie, to doskonały dodatek do sałatek i deserów. Świetnie nadają się do zamrażania w kostkach lodu. Zawierają witaminę C i mikroelementy. Bratek polny, czyli fiołek trójbarwny jest cennym ziołem – reguluje przemianę materii, wzmacnia naczynia krwionośne, ma działanie moczopędne i odtruwające organizm; ogórecznik (Borago officinalis) - posiada małe niebieskie

KUCHNIA POLSKA
Smoothie wieloowocowe wg Aleex 145

się, a ja wracam do trylogii Czarnego Maga. Zostało mi tylko kilkanaście stron do końca. Składniki: • ¼ melona miodowego • 1 grejpfrut • 3 jabłka • 1 kiwi • ¼ ananasa • 1 cytryna • 10 kostek lodu Sposób przygotowania: 1. Przygotować owoce: umyć, obrać ze skórki (poza jabłkami), usunąć twarde części ananasa i gniazda nasienne z jabłek. Pokroić na kawałki. 2. Owoce włożyć do misy miksera

W mojej kuchni
Sernik na zimno “owocowy zamek” 186

było życzenie dzieci. Challenge accepted 😉 ale nie wiedziałam jak podejść do tematu. W końcu wpadłam na galaretki owocowe w foremce do kostek lodu i tym sposobem… Artykuł Sernik na zimno “owocowy zamek” pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Bazylia z oliwą, mrożona na zimę 249

Składniki: oliwa extra vergine bazylia Wykonanie: Listki bazylii i oliwę miksujemy blenderem. Oliwy dajemy tyle, aby po zmiksowaniu, bazylia była plastyczna, ale gęsta. Bazylię przekładamy do silikonowych foremek do lodu. Zamrażamy. Po zamrożeniu wyjmujemy z foremek i przekładamy do pojemniczka.  Zużywamy według potrzeb

Smak mojego domu
Mango lassi 124

naturalnego, miód, kardamon* Mango obrać ze skórki. Miąższ pokroić. Zmiksować razem z jogurtem. Do smaku dodać kardamon. Dosłodzić do smaku miodem. Można dla rozcieńczenia dolać trochę mleka. Można dodać lód. *ja używam kardamon w płynie (ekstrakt kardamonu), jeżeli nie mamy go, należy ziarna kardamonu rozetrzeć, zemleć

królestwo garów
SERNIK GALAKTYKA / GALAXY CHEESECAKE 119

maliny barwniki spożywcze w proszku – niebieski, różowy, czarny, biały srebrny pyłek spożywczy srebrny brokat spożywczy 1l wody potrzebny też będzie pędzelek, 3 foremki do „kuli” z lodu, sporo małych pojemniczków/miseczek do mieszania kolorów, formę „połowę kuli”, dolną połowę foremki do cake popsów, strzykawkę czekoladę posiekaj bardzo drobno, połącz z pozostałymi składnikami spodu spód foremki

SandraFrej.com
Kotlety jogurtowce z siekanego kurczaka. Nieprawdopodobnie pyszne. Przepis plus test patelni Woll 864

Patelnia rzeczywiście jest całkowicie nieprzywieralana. Do usmażenia kotlecików użyliśmy o jedną czwartą mniej tłuszczu niż zwykle, a mogło nie być go wcale. Ślizgały się po dnie jak na tafli lodu, mimo że ich konsystencja jest mocno kleista. Dno patelni ma grubość aż 8 mm. To sprawia, że nagrzewa się bardzo równomiernie, nawet jeśli płomień nie obejmuje całej jego powierzchni. Wszystkie

Kulinarna Polska
Koktajl z jarmużem, jabłkiem i bananem 175

wrzucić jabłko pokrojone na kawałki, banana, liście jarmużu oraz wlać napój migdałowy (lub kokosowy). Całość zblendować na jednolitą masę. Przelać gotowy koktajl do szklanek. Opcjonalnie można dorzucić kilka kostek lodu. Smacznego! Polecam również wypróbować przepis na: Koktajl antystresowy i odchudzający oraz wszelkiego rodzaju inne koktajl i napoje bezalkoholowe, na które przepisy znajdziecie na naszym blogu kulinarnym w kategorii: Koktajle, soki

Kulinarne Przeboje
Domowa kostka rosołowa na mięsie i warzywach z rosołu 180

oraz rosołem  blendujemy na gładką masę. Dodajemy sól, pieprz do smaku. Dodatkowo w celu uzyskania ładniejszego  koloru możemy dodać pół łyżeczki kurkumy.  Nakładamy do foremek na lód. Kiedy już będą zamrożone możemy przełożyć do dowolnego pojemniczka, aby spokojnie czekały na swoją kolej :)  Smacznego

Kuchnia moimi oczami
Cold brew - przepis 155

fusów. Można to zrobić za pomocą gazy, durszlaku, french pressa.  Gotowy napój przelewamy do czystej buteleczki. Przechowujemy w lodówce, aby ciągle była zimna. Cold brew serwujemy z kostkami lodu, opcjonalnie z cukrem lub mlekiem. Jeżeli przyrządzone cold brew jest zbyt mocne, można rozcieńczyć go wodą. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @lukarzkuchasz

Kuchnia Łukasza