WYKONANIE: Olej kokosowy rozpuścić, do stanu płynnego. Pozostawić do przestygnięcia. Wymieszać olej z miodem i odżywką białkową, dodać orzechy. Przelać masę do foremki (u mnie foremka do lodu) lub plastikowego pojemniczka i pokroić w kosteczki. Wstawić do zamrażarki na około 1 h. całość: 1188 kcal (B:39g W: 46g T:91g) 1 kostka z 21: 57 kcal
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaswody niegazowanej 500ml tonicu Kilkanaście mniejszych listków mięty Kilka mrożonych truskawek Plastry cytryny i limonki Sposób przygotowania: Z pomarańczy wyciskamy sok i przelewamy (razem z miąższem) do foremki na lód. Do każdej przegródki dajemy listek mięty, mrozimy. Wodę niegazowaną łączymy tonikiem. W szklankach układamy po kilka kostek zamrożonego soku z pomarańczy, truskawki, świeżą miętę i plastry limonki oraz cytryny. Zalewamy
Kuchnia w czekoladzieorphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Co by tutaj podać, gdy upały doskwierają? Lodu :P Hahaha ;) Na bank ;) Lekka zupa warzywna z wymarzonym ostatnio brokułem ;) Składniki: 200 g makaronu muszelki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła ghee 250 g cukinii
R'n'G Kitchenciast. Popularny bratek, zarówno ten łąkowy (fiołek trójbarwny), jak i te hodowane w ogrodzie, to doskonały dodatek do sałatek i deserów. Świetnie nadają się do zamrażania w kostkach lodu. Zawierają witaminę C i mikroelementy. Bratek polny, czyli fiołek trójbarwny jest cennym ziołem – reguluje przemianę materii, wzmacnia naczynia krwionośne, ma działanie moczopędne i odtruwające organizm; ogórecznik (Borago officinalis) - posiada małe niebieskie
KUCHNIA POLSKAsię, a ja wracam do trylogii Czarnego Maga. Zostało mi tylko kilkanaście stron do końca. Składniki: • ¼ melona miodowego • 1 grejpfrut • 3 jabłka • 1 kiwi • ¼ ananasa • 1 cytryna • 10 kostek lodu Sposób przygotowania: 1. Przygotować owoce: umyć, obrać ze skórki (poza jabłkami), usunąć twarde części ananasa i gniazda nasienne z jabłek. Pokroić na kawałki. 2. Owoce włożyć do misy miksera
W mojej kuchnibyło życzenie dzieci. Challenge accepted 😉 ale nie wiedziałam jak podejść do tematu. W końcu wpadłam na galaretki owocowe w foremce do kostek lodu i tym sposobem… Artykuł Sernik na zimno “owocowy zamek” pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: oliwa extra vergine bazylia Wykonanie: Listki bazylii i oliwę miksujemy blenderem. Oliwy dajemy tyle, aby po zmiksowaniu, bazylia była plastyczna, ale gęsta. Bazylię przekładamy do silikonowych foremek do lodu. Zamrażamy. Po zamrożeniu wyjmujemy z foremek i przekładamy do pojemniczka. Zużywamy według potrzeb
Smak mojego domunaturalnego, miód, kardamon* Mango obrać ze skórki. Miąższ pokroić. Zmiksować razem z jogurtem. Do smaku dodać kardamon. Dosłodzić do smaku miodem. Można dla rozcieńczenia dolać trochę mleka. Można dodać lód. *ja używam kardamon w płynie (ekstrakt kardamonu), jeżeli nie mamy go, należy ziarna kardamonu rozetrzeć, zemleć
królestwo garówmaliny barwniki spożywcze w proszku – niebieski, różowy, czarny, biały srebrny pyłek spożywczy srebrny brokat spożywczy 1l wody potrzebny też będzie pędzelek, 3 foremki do „kuli” z lodu, sporo małych pojemniczków/miseczek do mieszania kolorów, formę „połowę kuli”, dolną połowę foremki do cake popsów, strzykawkę czekoladę posiekaj bardzo drobno, połącz z pozostałymi składnikami spodu spód foremki
SandraFrej.comPatelnia rzeczywiście jest całkowicie nieprzywieralana. Do usmażenia kotlecików użyliśmy o jedną czwartą mniej tłuszczu niż zwykle, a mogło nie być go wcale. Ślizgały się po dnie jak na tafli lodu, mimo że ich konsystencja jest mocno kleista. Dno patelni ma grubość aż 8 mm. To sprawia, że nagrzewa się bardzo równomiernie, nawet jeśli płomień nie obejmuje całej jego powierzchni. Wszystkie
Kulinarna Polskawrzucić jabłko pokrojone na kawałki, banana, liście jarmużu oraz wlać napój migdałowy (lub kokosowy). Całość zblendować na jednolitą masę. Przelać gotowy koktajl do szklanek. Opcjonalnie można dorzucić kilka kostek lodu. Smacznego! Polecam również wypróbować przepis na: Koktajl antystresowy i odchudzający oraz wszelkiego rodzaju inne koktajl i napoje bezalkoholowe, na które przepisy znajdziecie na naszym blogu kulinarnym w kategorii: Koktajle, soki
Kulinarne Przebojeoraz rosołem blendujemy na gładką masę. Dodajemy sól, pieprz do smaku. Dodatkowo w celu uzyskania ładniejszego koloru możemy dodać pół łyżeczki kurkumy. Nakładamy do foremek na lód. Kiedy już będą zamrożone możemy przełożyć do dowolnego pojemniczka, aby spokojnie czekały na swoją kolej :) Smacznego
Kuchnia moimi oczamifusów. Można to zrobić za pomocą gazy, durszlaku, french pressa. Gotowy napój przelewamy do czystej buteleczki. Przechowujemy w lodówce, aby ciągle była zimna. Cold brew serwujemy z kostkami lodu, opcjonalnie z cukrem lub mlekiem. Jeżeli przyrządzone cold brew jest zbyt mocne, można rozcieńczyć go wodą. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz
Kuchnia Łukasza