lody - 12901 przepisów (strona:623/861)

Napój z kwiatów bzu 160

Lekka lemoniada z kwiatów czarnego bzu ma cudowny aromat i wspaniały cytrynowy smak. Z dodatkiem lodu jest świetnym napojem orzeźwiającym. Składniki: 1,5l wody niegazowanej 8-10 baldachów bzu 1 cytryna 3-4 łyżki cukru Sposób przygotowania: Z 1,5l wody wody odlewamy szklankę, podgrzewamy i rozpuszczamy w niej cukier. Dodajemy baldachy bzu oraz sok i skórkę otarta z cytryny

Pyry na Gaz
Domowa lemoniada arbuzowa 190

pokroić na mniejsze części. Przekładamy do blendera,miksera wlać wodę mineralną dodać miód i cytrynę i dokładnie  zmiksować.  Pyszna lemoniada gotowa :)  Można wodę zastąpić kilkoma kostkami lodu

Andzia Pichci
KOMPOT Z RABARBARU 168

rabarbaru z dodatkiem truskawek, które dodają koloru i aromatu. Wspomnienie dzieciństwa i letniego czasu jak nic. Orzeźwia, nawadnia, chłodzi, jest pyszny! Podaję go na ciepło, zimno lub z kostkami lodu. Jest lekko kwaskowy, niezbyt słodki, idealny w ten gorący czas. Można do niego dodać plastry pomarańczy, dosłodzić cukrem trzcinowym, miodem lub melasą. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: 1 kg rabarbaru

Zasmakuj Kuchni
Błyskawiczny chłodnik litewski z jajkiem 179

jajko ugotowane na twardo Jak przygotować błyskawiczny chłodnik litewski? Ugotowane jajko kroimy na pół. Wszystkie składniki przekładamy do blendera, wlewamy zimną maślankę i miksujemy. Możemy wrzucić kilka kostek lodu. Chłodnik przelewamy do miseczek, układamy jajkiem, dekorujemy plasterkami rzodkiewki, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego! The post Błyskawiczny chłodnik litewski z jajkiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lemoniada - limonada - limonjada 134

cytryn. „ Po wystudzeniu zmieszać z sokiem z 5 cytryn i litrem zimnej wody, wymieszawszy dobrze, przecedzić (…) rozlewać do szklanek i podawać kładąc do dzbanka szklanego lub do szklanek lód rąbany na kawałki.” Dla mnie jest to zbyt słodka wersja lemoniady, proponuję sok z cytryny dodawać do smaku. Cytryna cytrynie nierówna: większa - mniejsza, słodsza - kwaśniejsza. Czyli należy wlać do szklanki

królestwo garów
Soczysta pierś z kurczaka 160

czosnku mleko Przygotowanie: Umyte i osuszone piersi posypujemy przyprawami, przekładamy do miski, dorzucamy pokrojony w plasterki czosnek i całość zalewamy mlekiem ( tyle by w całości zakryło mięso ). Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po dwóch godzinach, piersi z połową mleka w którym się moczyły, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do zimnego piekarnika. Włączamy

NiePieprz.pl
Mus kawowy (Mousse al caffè) 173

cukrem pudrem. Do mascarpone stopniowo dodajemy ubitą śmietanę. Krem dokładnie mieszamy, stopniowo dolewając espresso. Mus przekładamy  do szklanych miseczek lub pucharków  i schładzamy  w lod ó wce ok. 1-2 godz. Przed podaniem oprószamy kakao. **** PREPARAZIONE Preparate due ciotole. In prima ciotola  montate il mascarpone con lo zucchero a velo. In un'altra

La grande e la piccola cuoca
Lemoniada morelowa 204

ciast. Do soku z moreli dodajemy wodę, wyciśnięty sok z cytryny, dosładzamy do smaku. Lemoniadę wstawiamy do lodówki by porządnie się schłodziła. Możemy podawać z kostkami lodu. Artykuł Lemoniada morelowa pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Espresso Martini 238

syropu cukrowego (woda z cukrem 1:1) 1 filiżanka espresso Skórka pomarańczy oraz kilka ziaren kawy do dekoracji Sposób przygotowania: Świeżo zaparzone espresso wlewamy do shakera wypełnionego lodem wraz z likierem kawowym Kahlua oraz syropem cukrowym. Tak wykonanego drinka przelewamy do szklanki typu martini i dekorujemy kilkoma ziarnami kawy oraz skórką z pomarańczy. { "@context": "http://schema.org", "@type": "CreativeWork", "aggregateRating": { "@type

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Koktajlowy twist mango ze szpinakiem 211

można zamienić na miętę) Przygotowanie: Do misy blendera przekładamy wszystkie składniki i miksujemy. Podajemy od razu. Jeśli chcecie się bardziej „schłodzić” można dodać do 3-4 kotki lodu (tu potrzebny jest mocny blender). Smacznego

Słodkie okruszki
Sok z pokrzywy i jabłka 131

sposobów ja często robię z niej płukankę do włosów, dzięki czemu moje włosy są w bardzo dobrej kondycji, z pokrzywy robię również napar lub wyciskam,następnie zamrażam ,a kostki lodu miksuję z ulubionym koktajlem lub wykorzystuję jako okład na spuchnięte oczy. A teraz zapraszam po przepis na sok z pokrzywy i jabłka. Kilka przydatnych informacji, kiedy i gdzie najlepiej zbierać

Kukuleczki
Sałatka kalafiorowa 153

Sól, pieprz do smaku Krok po Kroku 1 Kalafior dzielimy na różyczki i parzymy przez 5 min w osolonej wodzie. Następnie przekładamy je do miski z zimną wodą i lodem aby zatrzymać proces parzenia. 2 Jajka gotujemy na twardo. Zimne jaja kroimy na 4 części, a następnie każdy kawałek jeszcze na pół. 3 Rzodkiewki kroimy w ósemki, a koper

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Napój z ogórkiem i miętą na upały 206

plasterki Miętę opłukać i pognieść w dłoniach, aby pobudzić wydzielanie olejków eterycznych Cytrynę wyszorować, sparzyć i pokroić na plasterki   Wszystko przełożyć do dzbanka, można dodać kostki lodu i uzupełnić wodą. Dosłodzić miodem, jeśli ktoś nie wyobraża sobie niesłodzonych napojów

Proste Potrawy
LEMONIADA TRUSKAWKOWA - 2 PRZEPISY 173

napojem Sprite. Mieszamy. W przypadki wersji z samą wodą, gdy truskawki są za mało słodkie, możemy dodać do lemoniady miodu. Gotową lemoniadę chłodzimy w lodówce lub podajemy z kostkami lodu. Rada: Możemy również pomieszać obie wersje, tzn. do musu truskawkowego dodajemy 1/2 szklanki wody i 1/2 szklanki napoju sprite. Wtedy nie ma potrzeby dodawania już miodu

Kuchnia MagdaLeny
LEMONIADA TRUSKAWKOWA - 2 PRZEPISY 173

napojem Sprite. Mieszamy. W przypadki wersji z samą wodą, gdy truskawki są za mało słodkie, możemy dodać do lemoniady miodu. Gotową lemoniadę chłodzimy w lodówce lub podajemy z kostkami lodu. Rada: Możemy również pomieszać obie wersje, tzn. do musu truskawkowego dodajemy 1/2 szklanki wody i 1/2 szklanki napoju sprite. Wtedy nie ma potrzeby dodawania już miodu

Kuchnia MagdaLeny