KOMPOT Z RABARBARU

KOMPOT Z RABARBARU

KOMPOT Z RABARBARU

Wyrazisty w smaku kompot z rabarbaru z dodatkiem truskawek, które dodają koloru i aromatu. Wspomnienie dzieciństwa i letniego czasu jak nic. Orzeźwia, nawadnia, chłodzi, jest pyszny! Podaję go na ciepło, zimno lub z kostkami lodu. Jest lekko kwaskowy, niezbyt słodki, idealny w ten gorący czas. Można do niego dodać plastry pomarańczy, dosłodzić cukrem trzcinowym, miodem lub melasą. Gorąco polecam! SKŁADNIKI: 1 kg rabarbaru 2,5 l wody 5-6 truskawek 3 łyżki drobnego cukru PRZYGOTOWANIE: Z rabarbaru odcinam końce, myj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.