cm.Ciastka Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i piec ok.50 minut w 110-120 stopni.Odstawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem , barwnikiem na sztywną masę.Dolać likier miętowy , wymieszać.Ciastka przekładać KREMEM i podawać z kawą.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiroztopionego masła ok. 200 g drylowanych wiśni (mogą być mrożone) * PRZYGOTOWANIE Twaróg, jajka, jogurt grecki, cukier, wanilię oraz mąkę ziemniaczaną umieść w malakserze i zmiksuj na gładko. Ciastka włóż do kielicha blendera i zmiksuj na proszek dodaj masło i połącz. Każdą papilotkę (o średnicy 5 cm) wyłóż 1 łyżeczką zmiksowanych ciasteczek. Zalej czubatą łyżką masy serowej, tak, aby wypełniła
Food Squareczekolady 1/3 śmietanki 30% 1 wafelek kokosowy typu Princessa Sposób przygotowania: 1. Masa kakaowa: Herbatniki drobno kruszymy lub mielimy. Mleko gotujemy z cukrem oraz kakaem. Do ugotowanego dodać rozdrobnione ciastka i dobrze wymieszać. Posmarować cały płat wafla. 2. Masa kokosowa: Mleko zagotować z dodatkiem tłuszczu oraz cukru pudru. Do ugotowanego wsypać wiórki kokosowe i dobrze wymieszać. Nakładać jeszcze ciepłą
Kuchnia w czekoladziewidzicie jest po prostu mega obłędny z czekoladą i śliwką oraz kruchym spodem stanowi rewelacyjny smak. Sernik jest mazisty i rozpływa się w ustach. Zapraszam... Składniki: spód 400 g ciasteczek digestive (czyli ciasteczek pełnoziarnistych) 150 g rozpuszczonego masła Masa: (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej) 1200 g sera trzykrotnie zmielonego 200 g gorzkiej czekolady lub pól na pół z mleczną(...)szkl. cukru pudru - można dać mniej 8 jajek 1 łyżeczka przyprawy do piernika 400 g. jogurtu greckiego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g suszonych śliwek 1/4 szkl. amaretto 1. Ciasteczka rozkruszyć na drobne okruszki i połączyć z jeszcze ciepłym, rozpuszczonym masłem. Masą wyłożyć spód blachy 26x37. Wyrównać i docisnąć masę i wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut. 2. Śliwki
Kubki smakupołówki lub lekko rozdrobnić - wedle gustu). Do rondelka z syropem wrzucamy orzechy i żurawinę, dokładnie mieszamy. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy po łyżce masy, rozpłaszczając formujemy ciasteczka. Zachowujemy odległość 5-6 cm pomiędzy ciasteczkami. Pieczemy 15 minut w temperaturze 150 stopni z włączonym termoobiegiem. Zostawiamy do wystudzenia (dopiero wtedy ciasteczka dobrze się skleją). * Niesolone
Smakuje zdrowoRewelacyjne połączenie czekolady, płatków owsianych i masy krówkowej. Ciasteczka są bardzo delikatnie, z pysznym, karmelowym posmakiem. Idealne dla małych i dużych łasuchów. Polecam! Składniki: (na około 30 sztuk) 200 g miękkiego masła 100 g cukru trzcinowego 120 g masy krówkowej z puszki 1 jajko 2 szkl płatków owsianych (błyskawicznych lub górskich) 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)masło utrzeć z cukrem do puszystości. Dalej miksować dodać jajko, a następnie masę krówkową. Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane i słonecznik, zmiksować. Z masy uformować okrągłe ciasteczka. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciasteczko wcisnąć kilka kawałków pokrojonej czekolady. Piec w 180 st.C przez około 15 minut do zarumienienia. Upieczone wyjąć z piekarnika
Nastoletnie WypiekanieDelikatne kruche ciasteczka owsiane z dodatkiem jagód goji, możemy przyrządzić je na szybko, nie wymagają zbyt dużo czasu a są bardzo smaczne. Do ciasteczek użyłam jagód goij od firmy Rafex . Składniki: 1,5 szklanki mąki owsianej 1 szklanka płatków owsianych 2 łyżki miodu 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka sody 200 gram masła Pół szklanki jagód goji(...)mąkę, płatki owsiane, sodę, cukier puder, miód, wszystko dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. Dodajemy jagody, ponownie mieszamy, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łyżką wykładamy ciasto i formujemy okrągłe ciasteczka. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni
Bajeczna KuchniaWitajcie :) Dzisiaj postanowiłam upiec lekkie oszukane serniczki bez sera :) Jako spód użyłam pysznych ciasteczek Oreo a masę serkową zrobiłam z jogurtu naturalnego, serka waniliowego i wiórków kokosowych. Wyszły pyszne i lekkie. Serniczki polałam polewą czekoladową i udekorowałam soczystą pigwą którą dostałam od firmy Ogródek Dziadunia . Serniczki oczywiście podałam na przepięknej porcelanie Bogucice . Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego http://www.porcelanabogucice.pl(...)Składniki : 250 g gęstego jogurtu naturalnego 1 mały serek waniliowy Danone 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 100 g wiórków kokosowych 4 jajka 2 budynie waniliowe Winiary 1 opakowanie ciasteczek Oreo Pigwa do dekoracji z Ogródka Dziadunia Polewa: 100g czekolady mlecznej 50 g margaryny Wykonanie : Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem
Sama słodycz i szczypta chilimieszamy naszą masę, aż nam się wszystko złączy J Masę wykładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i formujemy placek (wychodzi średnica około 25cm) – można też uformować ciastka, wychodzą pyszne ;) Pieczemy w 180ºC przez około 15-18 minut w trybie grzania góra-dół, aż ładnie zbrązowieje. Trzeba go pilnować, bo u mnie w piekarniku jedna strona przypieka się
Jak gotować i nie zwariowaćzostawiamy 2- 2,5 cm odstępu. Eklerki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 200 stopniach. (Grzałka góra + dół, bez termoobiegu). Eklery powinny się zarumienić. Jeśli ciastka nie zmieszczą się na jednej blaszce (a tak będzie najprawdopodobniej), można piec je na dwóch poziomach. Wówczas eklery z dolnego piętra mniej się zarumienią. Dlatego po 35 minutach wyciągamy
Smak mojego domuplany na zrobienie tego samego sernika z białej czekolady :) może być smacznie!! Składniki: 1 kg serka w wiaderku 70 g masła 2 łyżki czubate ciemnego kakao 200 g zbożowych ciasteczek 4 jajka 1 budyń waniliowy 1 szklanka cukru 200 g gorzkiej czekolady 100 g śmietany 30 % Wykonanie: Ser, śmietanę oraz jajka należy wyjąć z lodówki dużo wcześniej aby osiągnęły temperaturę(...)pokojową. Ciasteczka miksujemy w blenderze na sypki proszek. Do ciasteczek dodajemy ciepłe roztopione masło i przesiane kakao. Mieszamy do połączenia się składników. Ciasteczkowy spód wykładamy i wyrównujemy na tortownicy o średnicy 25 cm. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy przez 10 minut w temp. 180*C następnie wyciągamy i studzimy. Twaróg miksujemy z cukrem i nadal miksując po kolei dodajemy: budyń
W Moim Magicznym DomuZmiksować pierniki ponownie na leciutko grudkowatą masę. Wyjąć masę do miseczki i odstawić, by trochę zgęstniała. Ostudzone ptysie przekroić w połowie. Pomiędzy obie części ptysiów wkładać masę piernikową. ----- Podobne: Ciastka "bogactwo minerałów" Ptysie z pastą z groszku i serów Deser w cytrusowych smakach
Weekendy w domu i ogrodziesię mówi "nie mają ręki do serników". Na blogu jest już kilka przepisów na gotowany sernik ale taki robiłam pierwszy raz. Do galaretki zamiast owoców dodałam kruche ciasteczka, które dobrze tu pasowały. Takie ciasto najlepiej smakuje po trzech dniach od upieczenia, kiedy blaty kruchego ciasta zmiękną. Oczywiście ten sernik przechowujemy w lodówce, w zamkniętym pojemniku, bo łatwo przechodzi zapachami(...)sernik (może być z wiaderka) 4 jajka 200 g masła 150 g cukru 2 duże łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mleka skórka otarta z cytryny dodatkowo: 16 kruchych okrągłych ciasteczek 1 opakowanie galaretki truskawkowej Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść. Podzielić na połowę, każdy kawałek owinąć folią i schłodzić w lodówce. Jeden kawałek ciasta wyjąć, szybko rozwałkować na wielkość
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKorzenne ciasteczka, w formie kształtnych serc, to prawdziwa kwintesencja świąt, do dekorowania warto zaangażować najmłodszych ich wycinanie i ozdabianie to frajda dla całej rodziny! Ciasteczka: · 30 dag mąki pszennej · 20 dag masła · 10 dag cukru(...)gładkie ciasto. Zawijam w folię i schładzam około 30 minut w lodówce. Ciasto rozwałkowuję na grubość 1/2 cm i foremkami o kształcie serca jedną dużą i mniejszą wycinam ciasteczka. Tak przygotowane układam na blasze wyłożonej pergaminem, piekę w nagrzanym do 180*c piekarniku około 10-15 minut-uważać aby się nie spaliły. Lukier: Białko jajka ubijam na sztywno wsypuję
Wanilia i Kardamonmożna układać wg swoich upodobań. Składniki: 250 g sera ricotta ok. 1 łyżka cukru pudru 100 ml schłodzonej śmietanki 30 % kruche herbatniki, pełnoziarniste ciastka lub inne ulubione- ja upiekłam ciasteczka z przepisu na moim blogu "najlepsze chrupiące ciasteczka owsiane" 300 g truskawek, malin lub innych ulubionych owoców Sposób przygotowania Ciastka pokrusz najlepiej blenderem. Truskawki pokrój w plastry lub kostki. Śmietanę(...)ubij z cukrem, dodaj ricottę i wymieszaj. Na dno pucharków nałóż ciastka, odrobinę masy, następnie warstwę owoców. Na samą górę połóż warstwę masy, truskawki i pokruszone ciasteczka. Deser schładzaj w lodówce
Kubki smaku