ciasteczka - 39423 przepisów (strona:624/2629)

Bezglutenowe ciastka owsiane ze słonecznikiem 177

Ciastka owsiane ze słonecznikiem zainspirowane  przepisem z bloga Moje Wypieki w wersji bezglutenowej :). Kruche, delikatne i naprawdę bardzo, bardzo smaczne. Idealne do kawy lub szklanki mleka. Gorąco Wam polecam!   SKŁADNIKI: 1 i 1/4 szklanki mieszanki Mix per Dolci Nutrifree 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych 1 szklanka ziaren słonecznika 250 g miękkiego masła, 1/2 szklanki drobnego cukru

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe kruche ciasteczka z powidłami 226

Bezglutenowe, kruche ciasteczka z powidłami. Ciasto z 3 składników - bardzo plastyczne i bezproblemowe do przygotowania. Ciasteczka są delikatne, ale nie kruszą się. Bardzo, bardzo smaczne. idealne do popołudniowej kawy czy herbaty. Polecam :) SKŁADNIKI: 500 g mieszanki bezglutenowej do ciast Mix per dolci Nutrifree 250 g serka homogenizowanego waniliowego 250 g margaryny roślinnej powidła cukier puder mąka ryżowa do podsypania Mieszankę(...)papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopnio ok. 25-30 minut - do złotego koloru. Przestudź. Z cukru pudru i gorącej wody przygotuj lukier i polukruj przestudzone ciasteczka. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe ciasteczka owsiane 154

Ciasteczka owsiane z dodatkiem mąki ryżowej, które smakują jak makaroniki. Ciasteczka są miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz, najlepsze ciepłe, bo na drugi dzień robią się twardawe.  naprawdę bardzo smaczne. Uważajcie by nie trzymać ich zbyt długo w piekarniku! Testujcie i próbujcie!  SKŁADNIKI: na 30 ciasteczek:  3 łyżki bezglutenowych płatków owsianych  170 g mąki ryżowej

Kuchnia bezglutenowa
Trufle z płatkami owsianymi 177

trufle z płatkami owsianymi. Biszkopty możecie zastąpić pokruszonymi herbatnikami. Możecie posypać je dodatkowo cukrem pudrem. Zapewniam, że ręka sama wędruje po małą pyszną kulkę czekoladową. Polecam Wam również  ciastka śniegowe kule , które również znajdziecie na moim blogu. Składniki 2 szklanki płatków owsianych 100 g biszkoptów 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 130 g masła 8 łyżek mleka

O kuchni z uczuciem
OREO MIĘTOWE I O SMAKU SERNIKA TRUSKAWKOWEGO 206

przedstawić pyszne OREO tak ale zupełnie inny smak niż u Nas w Polsce. Dzis testuję Oreo Miętowe i Oreo Sernik Truskawkowy. Już po otwarciu opakowania czuć piękny zapach. Ciasteczka są chrupiące i bardzo delikatne. Ciastka są czekoladowe a nadzienie delikatny smak ale bardzo dobry. Moja Ocena: SMAK: 5 /5    Znakomity smak, ciasteczka czekoladowe intensywny smak, natomiast nadzienie delikatne(...)tylko 50 p za opakowanie. 154 g KALORYCZNOŚĆ: 3/5   Kaloryczność w 100 g to 479 kcal WYGLĄD: 5/5   Wygląd jest taki jak na obrzku. Ciasteczka są całe nie są   pokruszone

Gotowanie Patki
SEROWE CIASTKA Z JABŁKIEM 179

Chrupiące, przepyszne serowe ciastka z jabłkiem, które można zrobić także z innymi owocami, np z brzoskwinią a będą równie smaczne. Szybkie w wykonaniu, można je przechowywać kilka dni w szczelnie zamkniętym pudełku.   Składniki: * 250 g mąki pszennej * 200 g sera białego z wiaderka * 200 g masła * 2-3 łyżki cukru * 1 żółtko * 4 jabłka * cukier

Zrób to smacznie
wuzetka :-) 219

Następnie polewę musimy troszkę ostudzić, i wylewamy na ciasto. Ciasto chowamy na około 1 godzinkę do lodówki żeby polewa się ścięła. Następnie ciasto kroimy na 12 porcji , na każdym ciastku robimy kleksa z bitej śmietany i gotowe. :-) Pyszne wuzetki, polecam :-)   Pyszne, łatwe, zawsze wychodzi :-) wiadomo nie wygląda jak z cukierni, ale warto je przygotować :-) SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ziemniaki Dofinki (Dauphine) - ptysie ziemniaczane 1874

Obrane ziemniaki przecisnąć przez praskę, a następnie połączyć z ciastem. Masę doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobić i pozostawić do ostudzenia. Z ciasta formować kulki (lub szprycą do ciastek - kwiatki) wielkości orzecha włoskiego i smażyć na mocno rozgrzanym oleju (na złoto). Dofinki wyjąć łyżką cedzakową, osuszyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać

Di gotuje
KRUCHE CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ 149

Przepyszne, kruche ciasteczka. W sam raz do popołudniowej kawki czy herbatki. Takie ciastka z powodzeniem można przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku około 2-3 tygodni. Kto jeszcze się skusi? Składniki: * około 220 g mąki pszennej * 60 g mączki ziemniaczanej * 125 g masła * 1 jajko * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki cukru * 1 opakowanie cukru wanilinowego * 1 mleczna czekolada Wykonanie(...)ciasto. Owinąć je w folii i włożyć do zamrażalnika na około 30 minut. Po tym czasie na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować ciasto na grubość około 7 mm. Wykrawać foremkami ciasteczka. Czekoladę połamać na kostki a każdą kostkę pokroić na 6 części. Na każde ciasteczko ułożyć 3 kawałeczki czekolady, lekko je dociskając. Ciastka ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Zrób to smacznie
Grzebyki - ciastka półfrancuskie 290

Składniki: 300 g mąki pszennej; 250 g miękkiej margaryny; 2 żółtka jaj; 2 - 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18 %; Dodatkowo: 400 g marmolady (u mnie o

Gospodyni Miejska
Rolada kokosowo-kakaowa 191

Najwięcej czasu pochłania schładzanie jej w lodówce, aby dobrze się kroiła. Rolada kokosowo-kakaowa ciemna część: 4 łyżki kakao ½ szkl. wody ½ szkl. zwykłego cukru 50 g masła 300 g ciasteczek – herbatników jasna część: 150 g masła ½ szkl. cukru pudru 100 g wiórków kokosowych ciemna część: Ciasteczka pokruszyć wałkiem lub tłuczkiem na drobne kawałeczki lub do postaci małych okruszków. Kakao, wodę(...)cukier i masło włożyć do rondelka i zagotować. Wystudzić i wymieszać z ciasteczkami. jasna część: masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodać wiórki kokosowe. Na blacie położyć arkusz papieru do pieczenia. Gotową ciemną część deseru rozłożyć na papierze mniej więcej na kształt prostokąta o grubości 1 cm . Na to rozłożyć jasną część. Pomagając sobie papierem do pieczenia zwinąć

Posadzone i zjedzone
Sernik straciatella z malinami 594

przepisu, na wyjątkowy sernik straciatella na ciasteczkowym, kakaowym spodzie, który jest wilgotny, delikatny a co najważniejsze zawiera przepyszne połączenie malin i czekolady :) Składniki na ciasteczkowy spód: 2 szklanki pokruszonych ciasteczek kakaowych belVita 100 g roztopionego masła Masa serowa: 800 g półtłustego twarogu 3 łyżki oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 jajka  1,5 łyżki mąki(...)ziemniaczanej 100 g mlecznej czekolady Na wierzch: 700 g malin Dodatkowo: cukier puder do posypania Ciasteczka zmiksować w melakserze, tak by przypominały piasek. Masło rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Następnie dokładnie wymieszać je z ciasteczkami. Tortownicę (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przesypać masę ciasteczkową i rozprowadzić ją dokładnie na dnie, mocno dociskając dłońmi (fot.1) .  Ser zmiksować na gładko

Świat Ciasta
ciasteczka kwiatuszki z powidłami 172

Małe słodkie co nieco dla uprzyjemnienia stresujących pierwszych dni w szkole czy przedszkolu na pewno będzie mile widziane przez naszych milusińskich. Moja córeczka uwielbia kruche ciasteczka, zwłaszcza te z kolorowymi dekoracjami a takim nie mogła się oprzeć szczególnie, że przełożone były jej ulubiony powidłami. Składniki: 300 g mąki pszennej 200 g masła 75 g cukru pudru 2 żółtka surowe(...)szklanki cukru pudru sok z cytryny cukrowe kwiatuszki Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść i wstawić na godzinę do lodówki. Schłodzone rozwałkować na podsypanym mąką blacie i wykrawać ciasteczka. Piec je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia kilka minut w 200*C aż będą złote. Wystudzić, smarować powidłami i sklejać po dwa. Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babeczki z musem jabłkowym 153

mąką i cukrem pudrem, dodać  śmietanę, żółtko, sól i zagnieć  ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez około pół godziny.Ciasto rozwałkować, wyciąć foremką okrągłe ciasteczka .Ułożyć ciasto w foremce na mufinki. Na dno ciasteczek wysypać ziarna fasoli. Wstawić ciasteczka do nagrzanego do 180° piekarnika.Piec , aż c iasteczka się zarumienią.  Mus jabłkowy jabłka cukier do smaku

Moje domowe kucharzenie
Ciastka z karobem (czekoladowe) 183

uzyskania jednolitej konsystencji. Z masy uformować kulki - nie co  mniejsze od orzecha włoskiego. Kuleczki ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia i dość mocno spłaszczyć. Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku) 15 minut w 180 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione.) Ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (*) Możecie użyć kakao, ale wtedy dodajcie

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania