bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli szukasz „wyszukanego” deseru, który zachwyci twoją rodzinę i znajomych, to obiecuję, że ten jest strzałem w dziesiątkę ;) SKŁADNIKI: ok. 100 g ciasteczek typu digestive/ pełnoziarniste/owsiane 250g serka mascarpone 130g śmietanki 30% ok. 2 łyżek cukru pudru DODATKOWO: Maliny Borówki Świeża mięta Gorzka czekolada Ciasteczka mielimy w malakserze lub tłuczemy ręcznie(...)minut po czym dodajemy serek mascarpone. Do masy dodajemy cukier puder (w razie potrzeby dodać więcej cukru) i chwilę miksujemy. Na samym dnie pucharka lub szklanki układamy po kolei: ciasteczka, mus malinowy, masę z mascarpone, a po górze sypiemy świeże owoce: maliny i borówki. Można przyozdobić świeżą miętą
Calzonella.comPiekłam w ramach akcji "Ciasto na niedzielę". Pyszne, różne i różniste serniki znajdziecie w tym tygodniu również u: Bożeny , Iwony , Dagmary , Joanny , Magdy , Lidii, Elżbiety , składniki: spód: 200 g ciasteczek owsianych 100 g masła masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 5 jaj 3/4 szkl cukru opakowanie budyniu śmietankowego łyżka ekstraktu cytrynowego polewa: 50 g masła jajko 1/2 szkl cukru(...)skórka starta z połowy cytryny ponadto: 2 łyżki leśnych jagód 2 łyżki świeżych kwiatów lawendy (lub łyżka suszonych) Ciasteczka rozdrobnić (np. w malakserze ) na pył, masło stopić, wymieszać z ciasteczkami do konsystencji mokrego piasku. Masą, przypominającą nieco bułkę tartą wyłożyć dno formy pokrytej papierem do pieczenia(boki blaszki natłuścić). Na czas przygotowania masy serowej blaszkę włożyć do lodówki. Wszystkie składniki
6niebomasła, 1 szklanka mleka, 1/2 budyniu czekoladowego, 1 łyżeczka cukru wanilinowego, owoce: morele, banany, winogrona bezpestkowe, czerwone porzeczki. Przygotowanie: W rondelku rozpuszczamy masło z czekoladą. Ciasteczka rozbijamy tłuczkiem lub kruszymy blenderem. Dodajemy ciasteczka do masła i czekolady i mieszamy. Foremki od tartaletek smarujemy masłem i wypełniamy ciasteczkami, dokładnie dogniatając. Chowamy do lodówki. W tym czasie gotujemy połowę
Aga w kuchnitemperaturze pokojowej.Rozwijamy ,kroimy w kwadraty ,a z nich trójkąty.Na każdej połówce trójkąta układamy po kawałku czekolady tuż przy szerszym brzegu,zwijamy w rogalik.Smarujemy po wierzchu każdego ciastka żółtkiem i pieczemy na złoty kolor w 200 stopniach.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwysłanej papierem do pieczenia. (Ja ciasto delikatnie rozwałkowałam i wykrawałam z niego okrągłe ciasteczka.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. (Amarantuski powinny być delikatnie zarumienione.) Ciastka ostudzić na kratce i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Produkty do ciasteczek można nabyć w sklepie Eko Zdrowie
Di gotujeCiastka bez dodatku jajek, które można bardzo szybko przygotować. Są smaczne i długo zachowują świeżość. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnesuszonymi pomidorami Makaron "3 sery" Zupa pomidorowa z serowymi grzankami Słodkości: Ciastka francuskie z serkiem i truskawkami Chrupiące bułeczki na truskawkach Ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i kruszonką Ciasteczka owsiane z bakaliami Cytrynowe ciasteczka owsiane Przekąski: Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Inne: Kompot z truskawek i rabarbaru Dżem truskawkowy z wanilią Pojawiły się także poradniki(...)Moja Mama #Porady - co zawsze warto mieć w lodówce Top 5 najpopularniejszych wpisów czerwca to: #Porady - jak sprzątać kuchnie #Porady - co zawsze warto mieć w lodówce Ciasteczka owsiane z bakaliami #Inspiracje - Moja Mama Chrupiące bułeczki na truskawkach Ponownie na topie były wpisy poradnikowe, cieszę się, że moje porady i wskazówki tak Wam się podobają - szykuję nowe inspirujące
Cooking MonsterNajzwyklejsze kruche ciasteczka z mąki żytniej, które zawsze się udają! Zachęcam do upieczenia ich ze swoimi pociechami. Na pewno dadzą radę. Polecam! Składniki: (na ok. 30 sztuk) 150 g zimnego masła 360 g mąki żytniej typ 720 1 jajko 1 żółtko 3 łyżki miodu 60 g cukru trzcinowego Przygotowanie: Wszystkie składniki najpierw wyrobić(...)formować z nich kulki wielkości orzecha włoskiego. Umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niedużych odległościach od siebie. Każdą kulkę spłaszczyć widelcem robiąc wzroki. Blaszkę z ciasteczkami schłodzić przez 10-15 minut w lodówce. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180 st.C. Ciastka piec przez ok. 15-20 minut do ładnego zarumienienia. Czas pieczenia może się skrócić
Nastoletnie Wypiekanieimbiru i gałki muszkatołowej 3 zmielone/posiekane goździki Mąki wymieszać, dodać masło. Posiekać wszystko nożem, a następnie rozcierać palcami do uzyskania wyglądu bułki tartej. Dodać pozostałe składniki, ugnieść ciasto. Powycinać ciasteczka, piec 10-12 minut w 200 st. C. SMACZNEGO! Myślę, że mąkę żytnią spokojnie można zamienić na pszenną wedle uznania. Ciasteczka nie są typowo FIT, ale są na pewną zdrowszą(...)wersją kruchych ciasteczek :)) Wartość energetyczna* 1 dużego serduszka: 114 kcal 1,7 g białka 6,5 g tłuszczów (w tym 3,9 g tłuszczy nasyconych) 13,5 g węglowodanów ogółem 1,15 g błonnika IG** = 69 (na granicy średniego i wysokiego) Ładunek glikemiczny (porcji 2 ciastek) = 17 (górna granica średniego) Dla porównania
Vroblewska-fitlifebrązowy cukier w kryształkach do oprószenia Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy na blasze. Smarujemy warstwą nutelli całą jego powierzchnię. Posypujemy cynamonem i wzdłuż długiego boku zwijamy. Kroimy na małe ciastka i wstawiamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na 18-20 minut. Po wyjęciu możemy posypać brązowym cukrem.Z kawą smakuje idealnie :) Smacznego
ChilliJemykażdy kawałek ciasta porcję farszu i zlepiamy rogi, dociskając je widelcem. Pierożki układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 *C, przez około 15 minut. Ciastka studzimy, polewamy płynnym lukrem, posypujemy orzechami, przecinamy pierożki na pół. Układamy na półmisku i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolikąpieli wodnej. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i owijamy szczelnie folią aluminiową . Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wstawiamy dużą blaszkę na którą wlewamy wodę na wys ok 3 cm. Ciasteczka Oreo rozdrabniamy w mikserze/blenderze ,masło roztapiamy ,mieszamy i wykładamy na blaszkę do pieczenia , równomiernie ugniatamy spód i wkładamy blaszkę do lodówki . Wszystkie składniki na jeden blat sernika mieszamy ,można(...)mikserem ale nie za długo aby nie napowietrzyć za bardzo masy . Masę wylewamy na spód z ciasteczek i wstawiamy do piekarnika ,na blaszkę z wodą ,piekarnik ustawiamy na 120 stopni i pieczemy 90 minut po czym studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Z drugim blatem robimy tak samo ale już bez ciasteczek Oreo. Sernikowe blaty wystudzić w lodówce. Rozrabiamy
Wypieki ReneChrupiące, lekko słodkie o pięknym maślanym zapachu. Są tak pyszne, że ciężko powstrzymać się od zajadania się nimi gdy tylko wyjdą z piekarnika!:) Ciasto jest bardzo wdzięczne, a powstałe ciasteczka możecie formować do woli jak chcecie i dekorować je czymkolwiek pysznym chcecie. Ja dekorowałam je na przemian suszoną żurawiną, orzechami włoskimi, makiem i wiórkami kokosowymi. Pychota! Składniki: 300 g mąki(...)środkowej półce na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Moje wyglądały tak (pierwsza tura), bo było ich trzy. Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo urosną. Wystudź na kratce lub na płaskim talerzu. Moja rada: Jeśli chcecie ciasteczka kakaowe dodajcie do ciasta łyżkę do półtorej kakao. Smacznego
Zasmakuj Kuchniwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Warsztat Smaku . Ciasteczka są przepyszne, bardzo delikatne i niezwykle kruche. Idealnie sprawdzą się do podjadania w ciągu dnia, do wina, piwa - czy jako przekąska przez telewizorem. Możecie doprawić je wg własnego smaku lub zrobić w sposób (*) opisany na końcu postu. Pycha! (około 14 dużych sztuk, 30 mniejszych) 150g mąki pszennej(...)mąką i przyprawami. Zagniecione ciasto wstawić do lodówki - minimum na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować (podsypując mąką) na grubość 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 12 minut w 190 stopniach. (Powinny być lekko zarumienione.) (*) Ciasteczka można też zrobić w inny sposób
Di gotujegrecki to świetna baza do tworzenia błyskawicznych, dietetycznych deserów o różnorodnych smakach, w zależności od dodatku. Cudowny również z domową nutellą lub np.tahini. Do dzisiejszego dodaj ulubione ciasteczka - u mnie oczywiście amarettini - sezonowe owoce jagodowe i deser gotowy. Składniki na 2 pucharki: 350 g jogurtu greckiego 2 łyżki masła orzechowego 10-12 ciasteczek amarettini 2 łyżki ksylitolu/miodu/cukru(...)uznania borówka amerykańska Wykonanie: jogurt wymieszać ze słodzikiem i masłem orzechowym na dno pucharków wyłożyć ciasteczka, następnie jogurt naprzemiennie z jagodami przed podaniem schłodzić w lodówce Przed podaniem ozdobić listkami mięty
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!