Eklerki z kremem budyniowym do karpatki

Eklerki z kremem budyniowym do karpatki

Eklerki z kremem budyniowym do karpatki

Witam wszystkich w Nowym Roku na słodko i zapraszam  na eklerki z kremem budyniowym do karpatki.  Eklery przygotowane w domu to niebo w buzi. Są kruche i delikatne. Wprost rozpływają się w ustach. Składniki (około 40 małych eklerów): krem do karpatki + 100 g masła + 500 ml mleka 1 szklanka wody (250 ml) 125 g masła 1 szklanka mąki (250 ml) 4 jajka Przygotowanie kremu: Krem do karpatki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Proponuję jedynie dodać o połowę mniej masła niż w przepisie. ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Autor

Agade

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, ciasteczka, ciastka , karpatka, ciasto, ciasto ucierane , bez pieczenia, ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasta z kremami, ciasto z kremem, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, ciasto z masą budyniową, jajka nadziewane, ciasto budyniowe

Inne przepisy z Smak mojego domu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.