Eklerki z kremem budyniowym do karpatki
Eklerki z kremem budyniowym do karpatki
Witam wszystkich w Nowym Roku na słodko i zapraszam na eklerki z kremem budyniowym do karpatki. Eklery przygotowane w domu to niebo w buzi. Są kruche i delikatne. Wprost rozpływają się w ustach. Składniki (około 40 małych eklerów): krem do karpatki + 100 g masła + 500 ml mleka 1 szklanka wody (250 ml) 125 g masła 1 szklanka mąki (250 ml) 4 jajka Przygotowanie kremu: Krem do karpatki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Proponuję jedynie dodać o połowę mniej masła niż w przepisie. ... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu
Autor
Agade
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
krem, ciasteczka, ciastka , karpatka, ciasto, ciasto ucierane , bez pieczenia, ciasta z masa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasta z kremami, ciasto z kremem, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, ciasto z masą budyniową, jajka nadziewane, ciasto budyniowe
Inne przepisy z Smak mojego domu
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję