jest dobry na wszystko! – ten z dodatkiem maślanki, kremowy, schłodzony, pyszny. Jak dla mnie drugie śniadanie, przez ten upał w sam raz syci, chłodzi, dodaje energii. Dodajcie kostkę lodu lub kulkę sorbetu, np. truskawkowego, malinowego lub mango a dodatkowy efekt chłodzenia murowany Na zdrowie! SKŁADNIKI: 300 g truskawek 1 kiwi 1/3 szklanki maślanki PRZYGOTOWANIE: Do misy blendera wrzucam umyte
Zasmakuj Kuchnibardzo szybko i są pyszne. Dlatego myślę, że nie muszę Was specjalnie zachęcać do ich przygotowania. Wystarczy blender i owoce. Dodatki według uznania, mleko, jogurt, mogą być pokruszone kostki lodu. Co kto lubi :) Dziś mam propozycję, na koktajl, truskawkowo bananowy. Podaje składniki, na dwie porcje. Składniki: 300 g. truskawek 2 banany 1 łyżka miodu 1/2 szklanki mleka Wykonanie: Truskawki umyć
Agusiowe smakołykiprzez sitko, aby żadna mała pestka nie trafiła do lemoniady. Dodaję wodę, wystudzoną wodę z cukrem i dokładnie mieszam – lemoniada jest gotowa. Lemoniadę podaję dobrze schłodzoną lub z kostkami lodu. Życzę przyjemnego orzeźwienia i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Uwaga Babcia Gotujełyżki) mięta Truskawki umyj, pokrój w plasterki i lekko podgrzej. Kiedy puszczą mocny czerwony sok zawartość wlej do dzbanka uzupełnij wodą mineralną. Wlej syrop klonowy. Pycha z lodem i listkami mięty
AZgotuj!stopni w domu, a to u mnie oznacza, że najwyższa pora na orzeźwiające napoje i zapasy lodu w zamrażalniku 😂 Arbuz do wszelkich nawadniających koktajli nadaje się idealnie, ponieważ w 90% składa się z wody, a jeżeli dodatkowo jest bardzo schłodzony, to fantastycznie gasi pragnienie i chłodzi. W połączeniu z truskawkami smakuje naprawdę dobrze👌 około 1 litr napoju: 800 g arbuza
Kraina Miodem Płynącałyżek posiekanego koperku 3/4 szklanki sosu czosnkowego 2 garście słonecznika uprażonego Brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 2 minuty od momentu zawrzenia. Przekładamy do zimnej wody najlepiej z lodem, następnie odcedzamy. Ogórka kroimy w drobne paseczki. Słonecznik uprażyć. Ser feta kroimy w kosteczkę lub kruszymy. W salaterce umieszczamy brokuł. Polewamy sosem czosnkowym. Posypujemy posiekanym koperkiem( trochę zostawiamy do dekoracji
Andzia Pichcizimna wodą. Ugoru wodę i zalej kwiaty bzu wrzątkiem, zostaw do ostudzenia, aż napar z bzu ostygnie. Dodaj miodu i sok z cytryny. Wszystko wymieszaj i wrzuć tyle lodu ile tylko chcesz aby schłodzić lemoniadę. Miłego Dnia
Niezły Młynekprzypadku problemów z trawieniem. Jej orzeźwiający, słodkawy smak doskonale komponuje się zarówno z daniami słodkimi, jak i wytrawnymi. W upalne dni sprawdzi się jako dodatek do wody z lodem i cytryną lub owocowych sorbetów. Rozmaryn Rozmaryn jest ziołem o mocnym, zdecydowanym aromacie, dlatego najczęściej używa się go do różnego rodzaju mięs – wołowiny, jagnięciny, wieprzowiny, dziczyzny, ale także drobiu
RozdomowionaPlacuszki z ricottą i truskawkami to moje popisowe danie na szybkie i smaczne śniadanie. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie przepis, zaskoczcie swoją drugą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wiosenne i letnie upały. Dzięki dodatkowi truskawek i malin kompot nabiera naturalnie lekko słodkawego smaku i ma cudownie czerwony kolor. W upały można podawać go z dodatkiem kostek lodu i listkami mięty. 4 łodygi rabarbaru bez liści (około 300 g) garść malin garść truskawek pół łyżeczki cynamonu syrop z agawy 2 litry wody Rabarbar obieramy z wierzchnich włókien i kroimy
Dieta bez mlekanajlepszych darów domowej apteczki . Doskonale leczy wszelkie infekcje górnych dróg oddechowych . Dzięki melisie działa kojąco i antystresowo , a do tego jest pyszny . Doskonały jako orzeźwiający napój latem z kostką lodu i plastrem cytryny jest najlepszym drinkiem Polecam własne syropy ich wyrób jest prosty ,a korzyści płynące z tych butelek są po prostu nieocenione . składniki : 2 reklamówki , luźno wrzuconych , świeżych gałązek
Ogrodnik w podróżydodatkowi jogurtu, c hlebki są niezwykle delikatne, puszyste i dłużej zachowują swoj ą świeżość. Po przygotowaniu należy przechowywać je w szczelnym opakowaniu umieszczonym w lod ó wce a przed podaniem wystarczy tylko odgrzać na patelni. Przy okazji chciałam Was zaprosić na jutrzejszy przepis, w którym podam swój ulubiony sposób
La grande e la piccola cuocacytrusów, podzielić na cząstki i zblendować razem z ananasem i imbirem. Następnie dodać wodę i jeszcze raz zblendować do połączenia się składników. W upalne dni można dodać kostkę lodu. Smacznego Koktajl „Bomba witaminowa” Artykuł Koktajl „Bomba witaminowa” pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki Armine