Latem wysiewam w dużych donicach bazylię. Gdy wyrośnie, ścinam ją i mrożę z oliwą, aby mieć pyszny dodatek do różnych dań. Jest to bardzo wygodne. Polecam tą metodę . Bazylia nie traci na smaku, aromacie ani kolorze. Na zdjęciu jest oszroniona :) Składniki: oliwa extra vergine bazylia Wykonanie: Listki bazylii i oliwę miksujemy blenderem. Oliwy dajemy tyle, aby po zmiksowaniu, bazylia była plastyczna, ale gęsta. Bazylię przekładamy do silikonowych foremek do lodu. Zamrażamy. Po zamrożeniu wyjmujemy z foremek i ... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...