Już chyba pobiłam rekord zjedzonych borówek na ten rok! Jakoś ostatnio smakują mi one tak wybitnie, że nie umiem przestać ich jeść… zaraz chyba zamienię
Be Fit Be StrongRacuchy drożdżowe z żółtym serem i pieczarkami to idealna propozycja nie tylko na smaczne śniadanie oraz kolację, ale nadają się też na ekspresowy obiad bez mięsa
Di gotujePlacki ziemniaczane, idealne, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Jeden z lepszych przepisów na placki, smak dzieciństwa. Polecam Ci mój przepis na placki ziemniaczane, które
Zasmakuj KuchniPancakes, czyli przepis na amerykańskie placki – pyszne i puszyste. Przepis na pancakes jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy kilka podstawowych składników, by stworzyć pulchne placuszki
Kulinarne PrzebojePuszyste placki bananowe, czyli najlepszy przepis na szybkie i smaczne wykorzystanie dojrzałych bananów. Przez słodycz dojrzałych bananów możemy nie dodawać do nich cukru, a także smażyć
WegePrzepisGofry orzechowe z dodatkiem masła orzechowego i migdałów. Delikatnie chrupiące i przepięknie pachnące orzechami. Świetnie smakują zarówno solo, jak i z dodatkiem bitej śmietany i orzechów
WegePrzepisPlacki z cukinii i marchewki to idealny pomysł na obiad, kolację lub przystawkę na ciepło. Przygotujecie je przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Chrupiące z
Zasmakuj KuchniRazowe placuszki z melonem to idealna propozycja na zdrowe śniadanie na słodko zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Są delikatne i bardzo smaczne. Pamiętajcie, że
Di gotujerozwałkować na owalny placuszek o długości około 20 cm. Wcześniej roztopić 50 g masła. wystudzić. Za pomocą pędzelka każdy placuszek smarujemy niewielką ilością masła i zawijamy w rulonik jak naleśnika, wzdłuż krótszego boku. Po zawinięciu uformować rogalika. 4. Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (ja ułożyłam na blaszce 6 a pozostałe 6 na desce obsypanej mąką
kruche babeczkiciasto jeszcze raz krótko wyrabiamy. Dzielimy je na 13 równych części, z każdej formujemy kulkę. Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy na placuszek. Smarujemy marmoladą lub nutellą. Zwijamy w rulon (jak naleśnika). Nożem nacinamy go wzdłuż, pozostawiając nieprzecięty ok 1cm kawałek od góry. Zaplatamy, a następnie zwijamy na kształt ślimaka (jak na zdjęciu). Formę z wyposażenia kuchenki wykładamy papierem do pieczenia
Fascynacje AniSkładniki: tortilla 4 placki- 1 opakowanie, udka kurczaka bez kości i skóry 4 sztuki, jogurt naturalny 180 gram, przyprawa kebab-gyros 1 opakowanie, przyprawa w płynie
W Mojej Kuchni LubięPlacki z dużą zawartością twarogu. Bardzo aromatyczne, bo z dodatkiem bananów i aromatu waniliowego. Placki są doś
BullioPrzepis, lekko zmieniony, z bloga Mirabelki . Składniki: (na okolice 18 sztuk) 9 łyżek mąki pszennej, 3 łyżki skrobi kukurydzianej (oryginalnie- mąki ziemniaczanej), 2 duże
Lejdi of the houseRacuchy drożdżowe, pachnące świeżymi drożdżami i pięknie wyrośnięte to idealny widok na śniadaniowym stole, obok kubka aromatycznego kakao lub gorącej czekolady. Racuchy oprószam cukrem pudrem, polewam
Zasmakuj Kuchni