Pierogi z rzodkiewką, czemu nie. Do tego farsz twarożkowy i mamy super wiosenne połączenie. U mnie zniknęły bardzo szybko bo takie dobre były. Polecam bo są
wesoła kuchniaJuż chyba pobiłam rekord zjedzonych borówek na ten rok! Jakoś ostatnio smakują mi one tak wybitnie, że nie umiem przestać ich jeść… zaraz chyba zamienię
Be Fit Be StrongRacuchy drożdżowe z żółtym serem i pieczarkami to idealna propozycja nie tylko na smaczne śniadanie oraz kolację, ale nadają się też na ekspresowy obiad bez mięsa
Di gotujePlacki ziemniaczane, idealne, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Jeden z lepszych przepisów na placki, smak dzieciństwa. Polecam Ci mój przepis na placki ziemniaczane, które
Zasmakuj KuchniPancakes, czyli przepis na amerykańskie placki – pyszne i puszyste. Przepis na pancakes jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy kilka podstawowych składników, by stworzyć pulchne placuszki
Kulinarne PrzebojePuszyste placki bananowe, czyli najlepszy przepis na szybkie i smaczne wykorzystanie dojrzałych bananów. Przez słodycz dojrzałych bananów możemy nie dodawać do nich cukru, a także smażyć
WegePrzepisGofry orzechowe z dodatkiem masła orzechowego i migdałów. Delikatnie chrupiące i przepięknie pachnące orzechami. Świetnie smakują zarówno solo, jak i z dodatkiem bitej śmietany i orzechów
WegePrzepisPlacki z cukinii i marchewki to idealny pomysł na obiad, kolację lub przystawkę na ciepło. Przygotujecie je przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Chrupiące z
Zasmakuj KuchniRazowe placuszki z melonem to idealna propozycja na zdrowe śniadanie na słodko zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Są delikatne i bardzo smaczne. Pamiętajcie, że
Di gotujerozwałkować na owalny placuszek o długości około 20 cm. Wcześniej roztopić 50 g masła. wystudzić. Za pomocą pędzelka każdy placuszek smarujemy niewielką ilością masła i zawijamy w rulonik jak naleśnika, wzdłuż krótszego boku. Po zawinięciu uformować rogalika. 4. Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (ja ułożyłam na blaszce 6 a pozostałe 6 na desce obsypanej mąką
kruche babeczkiciasto jeszcze raz krótko wyrabiamy. Dzielimy je na 13 równych części, z każdej formujemy kulkę. Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy na placuszek. Smarujemy marmoladą lub nutellą. Zwijamy w rulon (jak naleśnika). Nożem nacinamy go wzdłuż, pozostawiając nieprzecięty ok 1cm kawałek od góry. Zaplatamy, a następnie zwijamy na kształt ślimaka (jak na zdjęciu). Formę z wyposażenia kuchenki wykładamy papierem do pieczenia
Fascynacje AniSkładniki: tortilla 4 placki- 1 opakowanie, udka kurczaka bez kości i skóry 4 sztuki, jogurt naturalny 180 gram, przyprawa kebab-gyros 1 opakowanie, przyprawa w płynie
W Mojej Kuchni LubięPlacki z dużą zawartością twarogu. Bardzo aromatyczne, bo z dodatkiem bananów i aromatu waniliowego. Placki są doś
BullioPrzepis, lekko zmieniony, z bloga Mirabelki . Składniki: (na okolice 18 sztuk) 9 łyżek mąki pszennej, 3 łyżki skrobi kukurydzianej (oryginalnie- mąki ziemniaczanej), 2 duże
Lejdi of the house