Przepis na : śniadanie
Dzisiaj mam dla Was nie jeden przepis a trzy. I wszystkie z wykorzystaniem pysznych miodów smakowych. Ostatnio miałam okazję testować produkty Pasieki Rodziny Sadowskich i od razu pojawiło się w głowie mnóstwo pomysłów na zastosowanie miodów innych niż wszystkie. Dlaczego innych? A no dlatego, że producenci poza powszechnymi rodzajami miodów, jak np. miód wielokwiatowy, rzepakowy, lipowy, gryczany, spadziowy - wytwarzają również miody z różnymi dodatkami. W ofercie znaleźć można miód z kurkumą i piepr... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...