Czerwona porzeczka zawsze zachwyca mnie smakiem, zapachem, kolorem no i oczywiście wyglądem. Jest bardzo dekoracyjnym owocem. Jeśli macie ochotę na coś orzeźwiającego mam dzisiaj dla Was przepis na lemoniadę porzeczkową. Składniki: 400 g czerwonej porzeczki 1,5 l wody 2 gałązki mięty 3 łyżki cukru cytryna Porzeczkę dokładnie opłukujemy w zimnej wodzie ( nie obieramy),wrzucamy do garnka i zalewamy 1,5 l wody. Dodajemy miętę (ja użyłam ogrodową , ponieważ ma bardziej intensywny zapach i smak) oraz 3 łyżki cukr... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować, eksperymentować w kuchni odkrywać nowe smaki ,zapachy. Nie ma nic piękniejszego jak przygotowywanie smakołyków dla najbliższych i dzielenie się z nimi tym w co wkładam dużo serca i zaangażowania. Mój przepis na sukces to nutka fantazji, szczypta pomysłowości, kilogramy pozytywnej energii i nie ograniczona ilość serca które wkładam w każdą potrawę :)