lody - 12901 przepisów (strona:643/861)

Domowa kostka rosołowa / pasta bulionowa 632

nieco większe drobinki warzyw. Jedna łyżeczka takiej pasty to mniej więcej tyle samo, co jedna " sklepowa " kostka rosołowa. Przechowywanie Mięsną kostkę (pastę) bulionową przechowuję w zamrażalniku w foremkach do lodu. Pastę warzywną mocno soloną przechowuję w lodówce bez pasteryzowania, a lekko soloną pasteryzuję w niewielkich słoiczkach i zostawiam w spiżarni. Składniki Przyprawy i zioła - proporcje możecie dostosować do własnych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Makaron z brukselką, bekonem i orzechami 192

ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Brukselkę ugotować w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli i cukru. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do zimnej wody z dodatkiem kostek lodu aby zachowały ładny kolor. Bekon pokroić w kosteczkę, zrumienić na patelni z łyżką oliwy. Dodać posiekany czosnek, brukselkę, orzechy i makaron. Doprawić do smaku solą, pieprzem i miodem. Wymieszać

Smakołyki Asi
Zdrowe koktajle na jesień. 4 najlepsze koktajle sezonowe. 216

polecam Breville Blend-Active Pro blender personalny , który dodatkowo jest wyposażony w sportowy bidon z neoprenowym pokrowcem, w który można zabrać przygotowany koktajl. Blend-Active Pro pokruszy nawet lód lub zamrożone owoce, oraz zmieli orzechy, kawę lub przyprawy. Butelka o poj. 500 ml jest bardzo funkcjonalna, zajmuje mało miejsca, estetycznie wygląda, a swoje zadanie wykonuje w ekspresowym tempie. Od czasu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BAGIETKI 201

piekarnika. Mój piekarnik  mocno grzeje więc 230 wystarcza. Bagietki przed wstawieniem do piekarnika nacinamy i smarujemy wodą. W chwili gdy je wkładamy na spód rzucamy parę kostek lodu lub wstawiamy naczynie z wodą ( pół szklanki gorącej wody). Po 10 minutach piekarnik skręcamy na 200 stopni C i jeszcze pieczemy ok 20 minut, ja nastawiłam grzanie dolne. Bagietki sprawdzamy

Pani na deser
PSZENNY CHLEB NA WODZIE Z OGÓRKÓW 198

ściereczką. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C, chleb smarujemy wodą lub białkiem (miałam akurat w lodówce) i posypać ziarenkami. W chwili gdy wkładamy do piekarnika na spód wrzucamy kostki lodu lub na dolną półkę wstawiamy naczynie z gorącą wodą ok. 0,5 szklanki. Pieczemy ok. 40 minut, ja po 30 minutach wyciągnęłam chleb z blaszki i jeszcze dopiekałam na ruszcie

Pani na deser
CHLEB Z DODATKIEM MAŚLANKI 158

godziny do podrośnięcia. U mnie ciasto zrównało się z blachą.  Piekarnik nagrzewamy do temperatury 250 stopni C. Chlebek przed wstawieniem nacinamy, a na spód piekarnika  wrzucamy kostki lodu lub dajemy pojemnik z wodą. Pieczemy 20 minut, a następnie skręcamy temperaturę na 180 stopni C i dopiekamy ok. 15 minut. Gdy zbliżamy się do końca pieczenia chleb możemy wyjąc

Pani na deser
Jabłkowe martini 160

Idealny na imprezę. Skład na 2 porcje: 120 ml wódki (ja dałam białą żubrówkę) 120 ml cydru jabłkowego 1 łyżeczka cukru pudru Wszystko mieszam w shakerze. Podaję z kostkami lodu. Szybki drink- zachwyci Waszych znajomych   Artykuł Jabłkowe martini pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Drink French 75 166

samego kopa jak to działko Składniki: 60 ml wina musującego 30 ml soku z cytryny 30 ml ginu 1 łyżka cukru pudru Wszystko mieszam w shakerze. Podawać z kostkami lodu i z plastrem lub dwoma cytryny.   Artykuł Drink French 75 pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Shoyu ramen drobiowo-wieprzowy – bulion na kurczaku i żeberkach 328

razu zmniejszamy gaz na minimum. I gotujemy w takiej ledwo mrugającej wodzie przez równe 7 minut. Po 7 minutach zalewamy jajka lodowatą wodą albo wkładamy je do miski z lodem, żeby od razu przerwać proces gotowania. Jajka delikatnie obieramy, najlepiej pod wodą. Białko będzie idealnie ścięte, a żółtko kremowe i płynne. W miski nakładamy porcje makaronu, wykładamy na makaron porcje

Karo in the Kitchen
Domowy sok warzywno-owocowy – z buraka, selera, marchewki i jabłek 219

prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Warzywa obieramy.\r","Ca\u0142o\u015b\u0107 kroimy o ile trzeba w mniejsze kawa\u0142ki i wrzucamy do sokowir\u00f3wki.\r","Sok przechowujemy w lod\u00f3wce do 2 dni."]} Drukuj Domowy sok warzywno-owocowy – z buraka, selera, marchewki i jabłek Składniki 5 marchewek 1 seler 2 jabłka 2 buraki Sposób przygotowania Warzywa obieramy. Całość kroimy

Mieszam w Garnku
Puder z kani i borowików 217

paski/kawałki i porządnie suszymy. Osobno gatunkami (bo mają różne aromaty - ale oczywiście możecie też wymieszać :)) mielimy za pomocą młynka lub blendera  ( u mnie nóż do kruszenia lodu) na pył. Przechowujemy w szczelnych słoiczkach. Bardzo polecam zrobić sobie taką doskonałą przyprawę :)     Puder z borowików to ten jaśniejszy po lewej stronie, ciemniejszy po prawej jest z kani

Moje Kuchenne Rewelacje
Fit ciacho bez pieczenia jak Kinder Country 187

podanych sk\u0142adnik\u00f3w za wyj\u0105tkiem pszenicy robimy polew\u0119.\r","Rozprowadzamy na wierzchu ciasta.\r","Posypujemy pszenic\u0105.\r","\r","Wstawiamy na kilka godzin do lod\u00f3wki."]} Drukuj Fit ciacho bez pieczenia jak Kinder Country Składniki Masa 250 g mascarpone 450 g sera Wieluń 3 łyżki erytrolu (opcjonalnie, jeśli ma być mniej słodko pomińcie) 3 łyżki odżywki białkowej

Mieszam w Garnku
Koktajl marchwiowo-bananowy z cynamonem i płatkami owsianymi 161

koktajl owocowo-warzywny. Blender stojący Amica BTK 5011 IN o mocy silnika 800 W pozwala na przygotowanie nie tylko koktajli. Świetnie poradzi sobie z zupami, kremami, napojami i kruszeniem lodu. Pojemność szklanego kielicha to 1500 ml. Pokrywa blendera wyposażona jest w miarkę do odmierzania składników. To bardzo stylowy niezbędnik kuchenny każdej Pani domu. Elegancki, z podświetleniem ledowym, płynną regulacją prędkości

Moja smaczna kuchnia
Termos/dzbanek Caffe Accent marki Sagaform - recenzja + kilka rad 140

Około 3-4 minuty przed wlaniem właściwego gorącego napoju warto napełnić termos wrzątkiem. Dzięki temu nasz napój dłużej pozostanie cieplejszy.   - W przypadku napojów zimnych - należy wlać wodę z lodem.   - Po każdym użyciu termos należy dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć. - Długo nieużywany termos powinien być przechowywany otwarty

Di gotuje
Kopytka idealne. Jak mrozić kopytka? 704

Wrzucać na gotującą się i osoloną wodę. Gotować 3 minuty od wypłynięcia. Mrożenie kopytek: Kopytka wyjąć po 2 minutach od wypłynięcia i przełożyć do miski z zimną wodą i lodem, żeby kopytka zahartować. Gdy porządnie wystygną, odcedzić i przełożyć do suchej miski. Zalać olejem i dokładnie wymieszać, tak aby tłuszcz oblepił każdego kopytka. Porcjować (ja wkładam 1- 2 porcje

CookYourself