posypać suszonymi owocami lub startą czekoladą lemoniada: Wymieszać sok który pozostał po osączeniu rabarbaru z winem (lub wodą) i sokiem z cytryny. Schłodzić przed podaniem w lodówce, podawać z lodem. Smacznego
Stare GaryOstatnio był debiut z pancakes, a dziś kolejny ;) Przepiórki! Pierwszy raz spotkałam je w sklepie, wołały mnie z miski z lodem i jak mnie znacie, to wiecie, że nie było opcji, żebym powstrzymała się przed ich zakupem ;) Zastanawiałam się długo nad sposobem ich przygotowania, nie chciałam zepsuć tak delikatnego mięsa. Zrobiłam przegląd lodówki i znalazłam w niej fantastyczny trzebnicki cydr
Quinoa Raz!Truskawki umyć i usunąć szypułki. 5) Wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera, dolać wodę i blendować do uzyskania jednolitej konsystencji. 6) Podawać od razu po przygotowaniu z kostkami lodu
Fitsweet.meprędkość, 100⁰C i czas 2 minuty. Gotowy budyń przelewamy do pucharków, lekko studzimy. Mrożone truskawki wrzucamy do oczyszczonej i suchej misy z ostrzem do wyrabiania ciast i kruszenia lodu, dodajemy jogurt oraz syrop klonowy. Uruchamiamy sprzęt ustawiając prędkość na 10, temperaturę na 60⁰C i czas 2 minuty. Gotowym musem pokrywamy nasz budyń rabarbarowy. Schładzamy deser w lodówce
Kuchnia w czekoladzienaturalnego 100 ml wody gazowanej szczypta soli listki świeżej mięty syrop klonowy lub inny słodzik (opcjonalnie) Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem. Podawać z kostkami lodu
zadanie-gotowaniejogurt naturalny 1 łyżeczka Inki o smaku karmelowym Banan pokroić na mniejsze kawałki, razem z jogurtem i kawą wrzucić do blendera i zmiksować. Podawać schłodzone lub z kostką lodu
Simply FoodLemoniad nie może być za słodka lecz kwaskowata i orzeźwiająca, wiec nie przesadźcie ze słodzeniem. Na końcu dodać plastry cytryny. Lemoniadę podawać mocno schłodzoną. Dodatkowo można dorzucić kostki lodu i listki mięty. Spróbuj także: klasycznej lemoniady napoju ogórkowego z miętą i cytryną orzeźwiającego rabarbarowego ponczu z korzenną nutą
Codzienna kuchnia niecodziennałyżki cukru trzcinowego (lub innego słodzika) 1/2 łyżeczki soli himalajskiej kilkanaście listków mięty Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w dzbanku i wymieszać, do ich połączenia. Schłodzić lub podawać z kostkami lodu
zadanie-gotowanielistków mięty Wykonanie: Do wody dodać sok z limonki oraz miód. Wymieszać. Następnie dodać nasiona chia i listki mięty. Odstawić na 10 minut. Przed podaniem wymieszać, można dodać kostki lodu
zadanie-gotowaniesłoika) Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy. Przelewamy do szklanek. Jeżeli chcecie żeby napój był dodatkowo orzeźwiający to możecie użyć mocno schłodzonych owoców i dodać kilka kostek lodu. Smacznego
Szybko Tanio Smaczniecukru W rolndlu podgrzewamy śmietanę z masłem i cukrem. Dodajemy posiekaną czekoladę cały czas mieszamy aż się rozpuści. Następnie rondel wstawiamy do miski z zimną woda i lodem, studzimy. Potem przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 2 godziny dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki 12 herbatników ciemnych 12 herbatników jasnych Wykonanie: Z upieczonego i ostudzonego biszkoptu odcinamy wypukłą część
Bon appetit mon amiezbyt słodka , lecz kwaskowa. Tylko wtedy orzeźwi i ugasi pragnienie. Dlatego nie ma potrzeby słodzić jej za bardzo. W upalny dzień do dzbanka z lemoniadą można dodać kostki lodu lub dzbanek trzymać w lodówce. Kupując cytryny wybierajmy te ekologiczne . Jeśli cytryna ma błyszcząca i lekko klejąca skórkę, to znaczy, że została zakonserwowana. Unikajmy takich cytryn, jeśli nie chcemy faszerować
Codzienna kuchnia niecodziennapodroczyć. Niebawem będziemy szukać napoju by ugasić pragnienie podczas upału. Taki domowy,orzeźwiający kompot będzie idealny pod warunkiem,że mocno go schłodzimy i dodamy do niego kilka kostek lodu. Rabarbar i mięta to doskonałe połączenie. 0k. 1,5 kg łodyg rabarbaru 4 litry wody 3/4 szkl. cukru 10 gałązek świeżej mięty Rabarbar dokładnie umyć i pokroić
Kolorowa kuchnia Elkitruskawki i gotować jeszcze ok.10 min.żeby rabarbar się za bardzo nie rozpadł :).Gotowy kompot może przelać przez sitko i wlać do dużego dzbanka.Jak kompot ostygnie można dodać kostki lodu. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaOwoce Bananowca Składniki : 1 dojrzały banan 1 dojrzałe mango 1 i 1/2 szklanki soku jabłkowego 1 łyżka soku z cytryny kilka kostek lodu Sposób wykonania : B anana obierz ze skórki, pokrój w plasterki. Mango obierz, usuń pestkę , miąższ pokrój na kawałki. Banana, mango i pozostałe składniki zmiksuj w blenderze, aż powstanie gęsty napój. Rozlej do szklanek, podaj do picia
Przepisy i porady kulinarne