lody - 12901 przepisów (strona:650/861)

Deser i lemoniada z rabarbaru 204

posypać suszonymi owocami lub startą czekoladą lemoniada: Wymieszać sok który pozostał po osączeniu rabarbaru z winem (lub wodą) i sokiem z cytryny. Schłodzić przed podaniem w lodówce, podawać z lodem. Smacznego

Stare Gary
Przepiórki duszone w cydrze gruszkowym, podane z czerwoną quinoą i młodym szpinakiem 203

Ostatnio był debiut z pancakes, a dziś kolejny ;) Przepiórki! Pierwszy raz spotkałam je w sklepie, wołały mnie z miski z lodem i jak mnie znacie, to wiecie, że nie było opcji, żebym powstrzymała się przed ich zakupem ;) Zastanawiałam się długo nad sposobem ich przygotowania, nie chciałam zepsuć tak delikatnego mięsa. Zrobiłam przegląd lodówki i znalazłam w niej fantastyczny trzebnicki cydr

Quinoa Raz!
Napój truskawka-arbuz-rabarbar 144

Truskawki umyć i usunąć szypułki. 5) Wszystkie składniki wrzucić do kielicha blendera, dolać wodę i blendować do uzyskania jednolitej konsystencji. 6) Podawać od razu po przygotowaniu z kostkami lodu

Fitsweet.me
Budyń rabarbarowy 210

prędkość, 100⁰C i czas 2 minuty. Gotowy budyń przelewamy do pucharków, lekko studzimy. Mrożone truskawki wrzucamy do oczyszczonej i suchej misy z ostrzem do wyrabiania ciast i kruszenia lodu, dodajemy jogurt oraz syrop klonowy. Uruchamiamy sprzęt ustawiając prędkość na 10, temperaturę na 60⁰C i czas 2 minuty. Gotowym musem pokrywamy nasz budyń rabarbarowy. Schładzamy deser w lodówce

Kuchnia w czekoladzie
Napój kokosowo-miętowy. 175

naturalnego 100 ml wody gazowanej szczypta soli listki świeżej mięty syrop klonowy lub inny słodzik (opcjonalnie) Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem. Podawać z kostkami lodu

zadanie-gotowanie
Koktajl bananowo-brzoskwiniowy i bananowo-karmelowy 152

jogurt naturalny 1 łyżeczka Inki o smaku karmelowym   Banan pokroić na mniejsze kawałki, razem z jogurtem i kawą wrzucić do blendera i zmiksować. Podawać schłodzone lub z kostką lodu

Simply Food
Domowa lemoniada rabarbarowa 226

Lemoniad nie może być za słodka lecz kwaskowata i orzeźwiająca, wiec nie przesadźcie ze słodzeniem. Na końcu dodać plastry cytryny.  Lemoniadę podawać mocno schłodzoną. Dodatkowo można dorzucić kostki lodu i listki mięty. Spróbuj także: klasycznej lemoniady napoju ogórkowego z miętą i cytryną orzeźwiającego rabarbarowego ponczu z korzenną nutą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Shikanjvi. Lemoniada indyjska. 228

łyżki cukru trzcinowego (lub innego słodzika) 1/2 łyżeczki soli himalajskiej kilkanaście listków mięty Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w dzbanku i wymieszać, do ich połączenia. Schłodzić lub podawać z kostkami lodu

zadanie-gotowanie
Chia fresca. Meksykańska lemoniada. 192

listków mięty Wykonanie: Do wody dodać sok z limonki oraz miód. Wymieszać. Następnie dodać nasiona chia i listki mięty. Odstawić na 10 minut. Przed podaniem wymieszać, można dodać kostki lodu

zadanie-gotowanie
Koktajl KiBa 267

słoika) Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy. Przelewamy do szklanek. Jeżeli chcecie żeby napój był dodatkowo orzeźwiający to możecie użyć mocno schłodzonych owoców i dodać kilka kostek lodu. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Czekoladowe limonczello 242

cukru W rolndlu podgrzewamy śmietanę z masłem i cukrem. Dodajemy posiekaną czekoladę cały czas mieszamy aż się rozpuści. Następnie rondel wstawiamy do miski z zimną woda i lodem, studzimy. Potem przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 2 godziny dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki 12 herbatników ciemnych 12 herbatników jasnych Wykonanie: Z upieczonego i ostudzonego biszkoptu odcinamy wypukłą część

Bon appetit mon amie
Domowa lemoniada - przepis podstawowy 193

zbyt słodka , lecz kwaskowa. Tylko wtedy orzeźwi i ugasi pragnienie. Dlatego nie ma potrzeby słodzić jej za bardzo.  W upalny dzień do dzbanka z lemoniadą można dodać kostki lodu lub dzbanek trzymać w lodówce. Kupując cytryny wybierajmy te ekologiczne . Jeśli cytryna ma błyszcząca i lekko klejąca skórkę, to znaczy, że została zakonserwowana. Unikajmy takich cytryn, jeśli nie chcemy faszerować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kompot z rabarbaru i mięty 169

podroczyć.  Niebawem będziemy szukać napoju by ugasić pragnienie podczas upału. Taki domowy,orzeźwiający kompot będzie idealny pod warunkiem,że mocno go schłodzimy i dodamy do niego kilka kostek lodu.  Rabarbar i mięta to doskonałe połączenie.    0k. 1,5 kg łodyg rabarbaru 4 litry wody 3/4 szkl. cukru 10 gałązek świeżej mięty Rabarbar dokładnie umyć i pokroić

Kolorowa kuchnia Elki
KOMPOT Z RABARBARU I TRUSKAWEK 213

truskawki i gotować jeszcze ok.10 min.żeby rabarbar się za bardzo nie rozpadł :).Gotowy kompot może przelać przez sitko i wlać do dużego dzbanka.Jak kompot ostygnie można dodać kostki lodu. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Smoothie z banana i mango. 163

Owoce Bananowca Składniki : 1 dojrzały banan 1 dojrzałe mango 1 i 1/2 szklanki soku jabłkowego 1 łyżka soku z cytryny kilka kostek lodu Sposób wykonania :   B anana obierz ze skórki, pokrój w plasterki. Mango obierz, usuń pestkę , miąższ pokrój na kawałki. Banana, mango i pozostałe składniki zmiksuj w blenderze, aż powstanie gęsty napój. Rozlej do szklanek, podaj do picia

Przepisy i porady kulinarne