wieprzowych 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 1 duża marchewka 1 pietruszka 1 mały seler 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 3 ziemniaki 2 łyżki ryżu 500 g ogórków kiszonych 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kości zalewamy woda (1,5 l), dodajemy łyżeczkę soli, liść laurowy(...)rozgrzanym maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy i zalewamy mięsnym wywarem, dodajemy mięso. Gdy warzywa będą półtwarde dodajemy ryż, gotujemy dalej od czasu do czasu mieszając. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości. Zupę zabielamy śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem
R'n'G Kitchenniedrogie. Ryż możecie zastąpić również makaronem. Polecam! Składniki (na ok. 6-7 porcji): 1 1/3 szklanki ryżu (białego lub brązowego) 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2-3 kiszone ogórki 1 puszka groszku konserwowego 1 duży pęczek szczypiorku (ew. 1 średnia, drobno posiekana cebula) sól(...)pieprz Wykonanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu (w ok. 3-3,5 szklankach wody), a następnie odstawiamy go do całkowitego wystudzenia. Tuńczyka oraz groszek dokładnie odsączamy z płynu. Ogórki kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy ze sobą dokładnie. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Smacznego
MyCookBook.plłodygi selera naciowego 2 ogórki kiszone 1 marchewka 1 jabłko natka pietruszki sok z 1/2 cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól cukier pieprz Seler pokroić w paski. Ogórki kiszone i jabłko ze skórką zetrzeć na grubej tarce, a marchewkę na drobnej. Natkę pietruszki posiekać i wymieszać wszystkie składniki razem. Dodać sok z cytryny i oliwę z oliwek
kuchnia doskiadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 200 g pieczarek, świeżych ok. 15 oliwek czarnych, bez pestek 200 g szynki 2 ogórki kiszone 2 jabłka sok z 1/2 cytryny 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cukru sól, pieprz(...)opcjonalnie: 2-3 łyżki majonezu wykonanie: Pieczarki myjemy, oczyszczamy, kroimy w półplasterki i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 5-10 min. Odcedzamy. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki również kroimy w kostkę. Szynkę kroimy w paseczki lub również w kostkę. oliwki kroimy w plasterki. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy olej i doprawiamy sokiem z cytryny oraz solą
Domowy Smak Jedzeniaschabu bez kości - pęczek cebuli dymki, biała i zielona część - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - 1 czerwona papryka - 3 średnie pomidory lub 1 puszka pomidorów - 40 dag pieczarek - 3 ogórki kiszone - sól - pieprz - słodka i ostra papryka(...)szklanki pomidorowej passaty - bulion Przyprawy znajdziecie na www.Skworcu.com.pl . 1. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy schab pokrojony w plastry. Dodajemy kolejno pokrojone warzywa: cebulę zwykłą i dymkę, pieczarki, paprykę, ogórki, pomidory, czosnek oraz przyprawy, podlewamy bulionem. Mieszamy i dusimy do miękkości, czekamy aż sos się zredukuje. Doprawiamy do smaku, podajemy posypane zieleniną
Apetyczna babeczkasprawdzi się również jako dodatek do potraw z grilla. Jest błyskawiczna i prosta w przygotowaniu a przy tym bardzo smaczna. Składniki na 3 porcje : 10 pomidorków koktajlowych 2 ogórki zielone 150 g sera mozzarella 1 czerwona cebula 5-6 liści sałaty lodowej 100 g oliwek zielonych sos 3 łyżki(...)oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy czarny pieprz sól Przepis : Porwane na mniejsze części liście sałaty wrzucamy do miski. Pomidorki przekrawamy na pół a ogórki kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa dodajemy do sałaty. Czerwoną cebulę drobno siekamy, ser mozarella kroimy w kostkę i łączymy z pozostałymi warzywami, do sałatki dodajemy również odsączone z zalewy
Smakowite Daniapomidory 2 średnie ogórki 1papryka sól, pieprz 2 łyżki majonezu WYKONANIE Ryż gotujemy tak , by się nie sklejał. Studzimy. Mieszamy z tuńczykiem, dodajemy kukurydzę. Szczypiorek drobno siekamy. Ogórki, paprykę i pomidory kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy z majonezem. Sałatkę odstawimy w chłodne miejsce. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne
W kuchennym oknie Ewyogórków gruntowych ½ kg marchewki 40 dag cebuli 5 ząbków czosnku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 szklanka oleju ¾ szklanki octu 3 łyżki soli 3 łyżki cukru Wykonanie: Ogórki obrać i pokroić w talarki razem z cebulą, a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie wymieszać, dodać natkę pietruszki, posiekany czosnek, wlać olej i ocet. Po czym doprawić
Tradycyjna Kuchniapęczek botwinki z ładnymi buraczkami, sok z 1/2 cytryny, sól, cukier, 300 ml mocnego bulionu (może być warzywny lub drobiowy), 50 – 100 ml śmietany 12%, dodatki: 3 ogórki (gruntowe -wielkość takie jak na kiszenie), 3 jajka ugotowane na twardo, 3 rzodkiewki*, koperek, 1 nieduży burak, marynata(...)wody, 60 ml cukru, 30 ml octu winnego Marynata: wszystkie składniki marynaty zagotować. Dodatki: buraka umyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Włożyć do gorącej marynaty i odstawić do ostygnięcia. Ogórki obrać, przeciąć wzdłuż na cztery, wyciąć pestki, resztę pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Botwinkę oczyścić, wyrzucając brzydkie liście, porządnie umyć i posiekać. Włożyć do garnka
królestwo garówPyszna i lekka surówka z kapusty pekińskiej , ogórka i rzodkiewek, przygotowałam ją z sosem Cezar od firmy Fanex . Podałam ją do grillowanego mięsa, wszystkim bardzo smakowała. Składniki: Pół główki kapusty pekińskiej Pęczek rzodkiewek 1 ogórek zielony Pęczek szczypiorku 1 saszetka sosu Cezar Sól, pieprz Sok z cytryny Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno siekamy, umyte rzodkiewki kroimy w plastry, ogórka zielonego
Bajeczna Kuchniabardzo sycąca. Idealna do pieczywa. Potrzebujesz puszka czerwonej fasoli 2 kiszone ogórki garść ziaren słonecznika natka pietruszki świeżo mielony pieprz Wykonanie Fasolę, ogórki wrzuć do kielicha, dodaj uprażony słonecznik, kilka listków pietruszki. Całość zblenduj. Dopraw do smaku
Kukuleczkimarchewka 2 małe ogórki garść żurawiny 2 pomidory ja użyłam malinowego i pomarańczowego Przygotowanie Umyty i osuszony szpinak przełożyć do miski. Pomidory , ogórki pokroić w kosteczkę. Marchewkę zetrzeć na tarce dodać do reszty. Na wierzch posypać żurawiną. Dressing musztardowo- miodowy 2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego 5 łyżek
Kukuleczkipodwójna pierś z kurczaka 400g mąki 300ml mleka 15g proszku do pieczenia pół szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 3 jajka sól i pieprz olej do smażenia ryż ogórki słodko-kwaśne Mąkę miksujemy z mlekiem, proszkiem do pieczenia, wiórkami, jajkami i cukrem. Piersi kurczaka oczyszczamy, kroimy na małe kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Kawałki wrzucamy do przygotowanej panierki(...)tłuszczu jak pączki. Kawałki kurczaka wkładamy na łyżce do gorącego oleju, smaży na złoto. Usmażone kawałki przekładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Kurczaka podałam z ryżem oraz ogórkami słodko-kwaśnymi. Ważne: Olej nie może być zbyt gorący, bo panierka się przypiecze a kurczak będzie surowy w środku. Temperatura powinna być taka jak przy smażeniu pączków
Gotowanie i blogowanieSKŁADNIKI : mięsne pulpety: 300 g mięsa wieprzowego mielonego np z łopatki 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól i pieprz potrawka: 3 papryki czerwone 1 puszka krojonych pomidorów 2 - 3 ogórki kiszone 250 ml wody sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra - do smaku(...)PRZYGOTOWANIE : Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w większą kostkę - przekładamy do rondla. Następnie dodajemy pomidory i wodę, doprawiamy solą, pieprzem i paprykami - gotujemy kwadrans. Ogórki kroimy w kosteczkę - dodajemy do potrawki - gotujemy przez 10 minut. Przygotowujemy mięsne pulpeciki: do miseczki przekładamy mięso, dodajemy szczypiorek, doprawimy sola i pieprzem - mieszamy. Z powstałej masy formujemy pulpeciki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: 6 dużych ogórków kiszonych 1 średnia cebula około 1 szklanki startego żółtego sera (ja użyłam tylżyckiego) olej rzepakowy według uznania pieprz oregano Tak wyglądały moje składniki: Wykonanie: Ogórki kroimy w kosteczkę, cebulę również. Ser w kawałku trzemy na tarce o większych oczkach (podobnie jak na zdjęciu). Mieszamy, przyprawiamy, pieprzem i oregano, polewamy olejem - ja wlałam około
Zasmakuj Kuchni