Wczoraj naszła mnie ochota na taką sałatkę. Bardzo ją lubię, dlatego robię ją dość często. Warzywa i sos czosnkowy to moje ulubione połączenie. Dodatkowo warzywa są grubo pokrojone, więc robi się ją szybko. Polecam Wam tym bardziej, że właśnie teraz jest najlepszy czas na robienie takich sałatek, ponieważ warzywa są najsmaczniejsze. Składniki: 1 brokuł 1/2 opakowania sera feta(...)miski. Dodać odsączoną kukurydzę i pokrojony w kostkę ser feta. Przygotować sos. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i wlać do sałatki. Wymieszać. Doprawić sola i pieprzem do smaku
Agusiowe smakołykiznajdę to kupuję i gotuję a potem zajadamy. Tym razem szparagi zostały połączone z fetą, miętą i oliwkami, efekt super. Może nie wygląda najpiękniej, bo tak jest z sałatkami w których jest feta ale smakuje wybornie, polecam. Idealna sałatka na lipcowy dzionek jako obiad, czy śniadanie, właściwie i na kolację będzie wyborna. Sałatka ze szparagami w stylu śródziemnomorskim. ROZWIŃ
Moje Małe CzarowanieNajsłynniejsza sałatka💚 z serem feta to sałatka grecka. Jenak jeśli się komuś już znudziła to proponujemy bardziej polską wersję takiej sałatki...😁 Jeśli ktoś chce, to można potraktować ją jako wersję posiłku i dokładnie w takiej postaci serwuje mi ją Agnieszka. Mówiąc krótko, posiłek wegetariański z porcją białek... Może nie koniecznie jest tak dużo białka jak w chudym
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePrzepyszna sałatka w zalewie pomidorowej, zamknięta w słoiku która, w zimie przypomni swym smakiem oraz aromatem letnie dni. SKŁADNIKI 1 kg małych ogórków 700 g cebuli 200 g koncentratu pomidorowego 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka octu 1/4 szklanki oleju 2 liście laurowe 2 ziela angielskiego łyżki soli SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Umyte i starte na szatkownicy ogórki odstawiamy na dwie(...)cebule pokrojoną w plastry, gotujemy około 10 minut, często mieszając. Po tym czasie do gotujące się zalewy wraz z cebulą dodajemy, ogórki, często mieszając gotujemy 10 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do słoików i zakręcamy. Pasteryzujemy w nagrzanym do 125C piekarniku około 20 minut. (słoiki podczas pasteryzacji nie powinny się dotykać) Odstawiamy do przestygnięcia, można zajadać tuż po przestygnięciu
RAROSSAkroimy na pół. Przygotowujemy dresing. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym i musztardą. Opcjonalnie doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzach układamy rukolę,tuńczyka, pokrojone awokado i pomidorki koktajlowe. Polewamy naszą sałatkę sosem oraz posypujemy sezamem. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami Artykuł Sałatka z tuńczykiem i awokado pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFECzas bobu nastał, nastał zatem czas na sałatki, potrawki i rozmaitości z bobem. Szukajcie przepisów w zakładkach na blogu albo pod linkiem: bób . Dziś sałatka na ciepło, idealna na letni obiad, gdy cieplej i gdy chłodniej, polecam. Sałatka na ciepło z ziemniakami i bobem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSałatka, którą dziś Wam przedstawiam, świetnie nadaje się na obiad, bo jest bardzo sycąca. Super sprawdzi się też jako dodatek do innych dań, podczas grillowania czy piknikowania. Jest prosta i naprawdę pyszna, a dodatek limonki dodaje jej fajnej świeżości. pół kilo młodych ziemniaków 300 g bobu 400 g pieczarek pęczek cienkiego szczypiorku łyżka masła klarowanego sok z całej limonki skórka(...)całość skrapiamy resztą roku z limonki. Doprawiamy pieprzem i jeśli trzeba solą. Przed podaniem dodajemy skórkę startą z limonki. Użyłam także gotowego vinegretu mango, ale i bez niego sałatka smakuje dobrze. Smacznego :) Artykuł Sałatka na ciepło z ziemniakami, bobem, pieczarkami i limonką pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogJest to szybka i prosta sałatka, która zachwyca smakiem oraz może niezbyt klasycznym połączeniem. Przyznam, że bazylia idealnie komponuje się nie tylko z pomidorem, ale również z ogórkiem i rzodkiewką. Koniecznie spróbujcie! 2 ogórki gruntowe 5 rzodkiewek 2 listki bazylii (duże) U mnie dodatkowo: 1 opakowanie (40g) dressingu włoskiego beztłuszczowego (*) Ogórki obrać i wraz z rzodkiewką pokroić na półplasterki, natomiast(...)bazylię należy drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w misce, a następnie wymieszać z dressingiem. (*) Użyłam gotowego dressingu Folwark , który bardzo smacznie skomponował się z całością. Sałatki nie musiałam dosalać, dzięki czemu warzywa nie puściły soku i sałatka po przestaniu w lodówce przez kilka godzin nadal wyglądała świeżo oraz apetycznie. Jednak zamiast dresingu możecie użyć sosu vinegret, czy też samych
Di gotujeZdrowa sałatka z kaszą kuskus Uwielbiam kaszę kuskus z różnymi dodatkami, ale najlepiej lubię z sezonowymi owocami. Po dodaniu mięty, sałatka jest orzeźwiająca. Składniki : 2 szkl kuskusu 2 szkl wody gotowanej sól - szczypta 1/2 szt granata ( pestki ) 1/2 szkl jagody kamczatki 5 dużych truskawek 1,5 łyżki posiekanej mięty Sok sok z 1/2 cytryny miód - 2 łyżki Przygotowanie(...)kuskus wsypać do miski, zalać lekko osoloną gotowaną wodą, odstawić do napęcznienia. Przemieszać delikatnie kaszę, dodać owoce i posiekaną mięte. Sok z cytryny wymieszać z miodem, polać przygotowanym sokiem sałatkę, ostrożnie wymieszać. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script
Kuchnia Danusikolorowa, lekka i oryginalna sałatka z rzodkiewką, pomarańczą, ziarnami granatu i roszponką, podana z miodowo-pomarańczowym dressingiem jest idealną przystawką na wiosnę i lato. Możecie ją również zabrać na lunch do pracy. Moich gości ta kompozycja smakowa zdecydowanie uwiodła, więc myślę, że Wam również przypadnie do gustu. Przygotowanie : 15 min. Dla 4 osób : Składniki : ● 1 pęczek rzodkiewek ● 2 pomarańcze(...)granatu i talarki rzodkiewki. Przygotuj dressing: wyciśnij sok z cytryny i pozostałej pomarańczy. Wlej sok do miseczki, wymieszaj z olejem z oliwy i miodem. Dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę winegretem z cytrusów i miodu. Delikatnie wymieszaj i wstaw do lodówki na około 15-30 minut. Podawaj sałatkę mocno schłodzoną
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaostra rzodkiewka świetnie komponuje się z pozostałymi składnikami. Kromka świeżej bułki wrocławskiej lub bagietki to do takiej rzodkiewki świetny dodatek. Jeśli jesteście na diecie, albo po prostu chcecie by sałatka była lżejsza możecie zrezygnować z majonezu. Ja jak wiecie lubię go, więc jakoś u mnie nie mogło go zabraknąć:) Jeżeli natomiast jesteście zainteresowani podobnym przepisem, zapraszam na sałatkę z rzodkiewek
Smaki Na TalerzuDzień bez sałatki to dzień stracony“ to moje hasło na czerwiec. I rzeczywiście codziennie na stole pojawia się nowa sałatka. Przeważnie przepisy są bardzo proste, lekkostrawne, bez majonezu, tylko na dobrej oliwie. Dzisiaj prawdziwa bomba kaloryczna. ,, Słonecznik“ - imieninowa sałatka mojej Mamy. Podana jest jako piękny słonecznik z malutkimi biedronkami z pomidorków. Na przyjęciu
dolcevitainmykitchenDawno nie robiłam sałatki z tortellini, a w połączeniu z kalafiorem nie robiłam nigdy :) Postanowiłam wypróbować to połączenie i wyszło bardzo smacznie. Przepis zapisuję bo sałatka zostanie u mnie na stałe :) Mam nadzieję, że przepis i dla Was będzie przydatny, może zaskoczycie tą sałatką swoich gości. Składniki: 1 opakowanie makaronu tortellini 250 g. (ja miałam z szynką) 1 mały kalafior
Agusiowe smakołykimałe słoneczka. Teraz udało mi się zakupić buraki białe i choć dziwnie tak jeść coś co smakuje jak burak a wygląda jak rzepa, są pyszne. Wizualne fajnie wyglądają w sałatce, polecam do zrobienia. Sałatka samo zdrowie. Sałatka z białych buraków. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWiosenna sałatka do kolacji Jest to propozycja ekspresowej sałatki do dania głównego. Zajmuje to 5 minut, a efekt? Proporcje dla dwóch osób: Składniki: 2 garści świeżych liści sałaty (u mnie batawia, moja ulubiona) 1 garść świeżej bazylii 2 dojrzałe pomidory 130 g mozzarelli 1 szczypta oregano 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy(...)pomidor, mozzarellę w kostkę. Do malej miseczki przełożyć posiekany i lekko osolony ząbek czosnku, dodać szczyptę pieprzu, oregano, sok z cytryny, 2 łyżki oliwy i całość energicznie wymieszać. Polać sałatkę sosem przed podaniem. Smacznego
Wino Francja Kuchnia