sernik z dodatkiem brzoskwiń jest wilgotny i rewelacyjnie pyszny! Polecam gorąco! Może ktoś się skusi na taki wypiek z racji weekendu majowego :) Składniki: Spód: 2,5 szklanki mąki 2 żółtka 125 g masła lub margaryny 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia śmietana - ile zabierze ciasto Masa serowa: 1 kg białego sera - u mnie wiaderkowego 1 puszka brzoskwiń(...)oraz olej. Ciasto będzie rzadkie i takie powinno być. 3. Masę serową ostrożnie wylać na ciasto kruche i brzoskwinie, Piec w 180 st. C przez 60 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w zamkniętym piekarniku jeszcze przez 15 minut. Smacznego!!! Źródło: Smaker
Kuchnia domowa Animojprzepisna.pl | Tarta śmietankowa ze szpinakiem Dawno miałam ochotę na coś takiego, ale nigdy nie miałam odwagi, w końcu koleżanka Kamila, namówiła mnie na taką tartę na
moj przepis namojprzepisna.pl | Zdrowe Brownie jaglane wegańskie i bezglutenowe Dziś u mnie na blogu kolejny przepis z udziałem kaszy jaglanej. To chyba moja ulubiona kasza, super sprawuje się
moj przepis naDomowy chlebek zawsze jest najlepszy. Wiemy z czego jest zrobiony i dlatego smakuje o dużo lepiej niż kupowany. Dziś idealny chlebek dla ludzi bardzo zabieganych i
Kuchnia Łukaszamojprzepisna.pl | Deser ptasie mleczko z niespodzianką Na przyjazd siostrzyczki postanowiłam zrobić coś pysznego i lekkiego. Deser w smaku podobny do wedlowskiego ptasiego mleczka, jest jednak z
moj przepis nawyrównać. Wstawić sernik do piekarnika do 180stC na jedną z niższych półek. Pod spodem podstawić blaszkę, by skapujący tłuszcz z wodą nie zabrudził piekarnika. Piec ok 60min. Sernik najlepiej smakuje na zimno. Serniczek przepyszny, smak naprawdę wyjątkowy. przepis z Pracowni Porannych Przyjemności http://pracowniaporannychprzyjemnosci.blogspot.com/2013/09/kulinarna-niedziela-sernik-z-czerwona.html
Ukojenie Podniebieniaciepły połóż drugi, górny blat ciasta. Możesz też posmarować czekoladą masę serową i na to położyć ciasto. Moja polewa czekoladowa to 70% rozpuszczona gorzka czekolada. Smacznego! ps. Jak każdy sernik trzymaj go w lodówce, a jedz gdy już będzie wystudzony, mu jedliśmy jeszcze ciepły, gdy masa nie była idealnie stężona
greenscarfnadaje Poduszkownia , gdzie można skosztować specjałów z naszego menu siedząc na miękkich poduchach przy tradycyjnych stołach rodem z Północnej Afryki czy Azji Środkowej." [źródło: trojmiasto.pl ] Skusiliśmy się tu na Sernik Sułtański(...)gorącymi wiśniami (powyżej) lub z gorącymi malinami (poniżej). Przyjemność za 5,50 PLN/sztuka w promocji. Nawet przy 11 PLN w menu codziennym, ciasto było warte swojej ceny! Domowy sernik był delikatny, puszysty, zachwycający smakiem. I te owoce na ciepło do towarzystwa - bajka! Obydwie porcje nie wiadomo kiedy zniknęły nam z talerzy :) Szacunek dla obsługi , która dwoiła się i troiła
Grunt to przepis!białka na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Masę białkową równomiernie rozprowadzamy na gorącym serniku. Zmniejszamy temperaturę do 170st, pieczemy przez około 12-15 minut. po upieczeniu odstawiamy sernik w chłodne miejsce. Po około godzinie powinna pojawić się rosa
Gotowanie moimi oczamimojprzepisna.pl | Babeczki burczane, wegańskie i bez cukru Świetne ciasto a’la brownie. Buraki w nim są tak dobrze ukryte, że prawie ich nie czuć. Ciasto
moj przepis namojprzepisna.pl | Karpatka z kremem bawarskim Ciasteczko na życzenie mojego małżonka, który uwielbia ciasta z kremem. Ja natomiast zdecydowanie wolę zdrowsze wypieki, ale co tam, raz na
moj przepis naPyszny sernik, łatwy w przygotowaniu, idealny na nadchodzący sezon owocowy. Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami. SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) 1 kg serka mielonego np. z wiaderka 3 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe ok. 100 g biszkoptów lub biszkopt z połowy składników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Galaretkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, i odstawić
RAROSSATrudno jest wyobrazić ciasto bez cukru, glutenu, laktozy i tłuszczu, ale to jest możliwe. Już wcześniej przedstawiałem Wam ciasto jaglane bez cukru i mąki , zaś dziś
Kuchnia ŁukaszaOt sobie wymyśliłam, kombinację, ale kombinację bardzo pyszną. Wilgotny makowiec a nim delikatna masa serowa z kawałkami ananasa. Jeśli lubicie ciasta z makiem musicie koniecznie spróbować
Cynamonowe szczęścieMarchewka jest moim ulubionym warzywem od samego dzieciństwa. Pamiętam gdy mając 7-8 lat mama wręczała mi marchewkę, a ja ją chrupając biegałem po domu pełen
Kuchnia Łukasza