wrzątku na maksymalnie 3 minuty a szparagi zielone na 2 minuty. Nie dłużej. Dla pewności można spróbować jednego :) Wyjmuję szparagi i wkładam do lodowatej wody (najlepiej z dodatkowym lodem w kostkach). Pięknie się zahartują i zachowają swój naturalny kolor. W między czasie przygotowuję jajka w koszulce. Przepis mega prosty znajduje się TUTAJ: http://myjemypijemy.blogspot.com/2016/05/jajko-w-koszulce-jajko-poszetowe-jajko.html Szparagi wyjmuję z zimnej wody
Jemy Pijemycytrusów i otartą skórką z limonki. Całość miksujemy do uzyskania ciemnozielonego koloru. Przekładamy do lodówki, do schłodzenia. Przed podaniem dokładnie mieszamy. Napój można podać dodatkowo z kostkami lodu w cieplejsze dni, dla smaku dodać miodu
Moja smaczna kuchnianiezauważalnie. Stoper ustawiamy na 7 minut i dokładnie tyle czasu gotujemy jajka na minimalnym ogniu, pod przykryciem. Po 7 minutach jajka wyławiamy i natychmiast schładzamy – najlepiej w misce z lodem i zimną wodą. Obieramy delikatnie jajka ze skorupek. Rozkładamy porcje grillowanych szparagów na talerze, skrapiamy je sokiem z cytryny i oliwą truflową, posypujemy pozostałym tartym parmezanem. Jajka przepoławiamy ostrożnie, żeby
Karo in the KitchenWoda z miętą i cytryną to orzeźwiający napój, który podany z lodem idealnie sprawdza się w upalne dni. Przepis jest banalnie prosty, wystarczy dzbanek, woda, kilka listków mięty i plasterki cytryny. Polecam szczególnie osobom, które mają problemy z trawieniem. Do przygotowania wody z miętą i cytryną potrzebne nam będzie: * 200 ml przegotowanej wody * 800 ml zimnej wody mineralnej * 3 plasterki
Zrób to smaczniecałość, zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zupowar mimo wskazania samej nazwy nie jest tylko do zup :) bez problemu ugotujemy w nim warzywa na parze, jajka, pokruszymy lód, zmiksujemy koktajl i ugotujemy zupę oczywiście. Dla mnie to idealny sprzęt wyjazdowy
Gotowanie i blogowanieokoło 5 minut, aż ryż zgęstnieje (nie za długo, bo mogą pojawić si grudki). Najlepiej gwałtownie ostudzić, aby nie pojawił się kożuch (garnek można wstawić do miski z kruszonym lodem albo do zlewu z lodowatą wodą i mieszać, aż ryż ostygnie). Nakładać do miseczek (zimny ryż można formować np. w kulki) i podawać ze skarmelizowanymi wcześniej owocami. Kremowy ryż
Pociąg Do Kuchnipapierowym ręcznikiem i ułożyć w lodówce lub zapakować w torebkę foliową w lodówce. Większą ilość ziół można zamrozić w kubeczkach np. po jogurtach lub w pojemnikach na kostki lodu. Posiekane świeże zalewamy niegazowaną wodą mineralną i wkładamy do zamrażalnika. Gdy będzie potrzeba, takie kostki wrzucamy do zupy czy innej, gorącej potrawy. Modna jest także konserwacja przypraw , zalewanie ich olejem
Moja smaczna kuchniaPrzygotowanie Przygotowanie koktajlu jest identyczne w obu wariantach. Melony i arbuza należy pozbawić pestek, a następnie wraz z pozostałymi składnikami zmiksować w blenderze. Opcjonalnie można dodać kilka kostek lodu
Kulinaria - potrawy z różnych stron światałyżki soku z cytryny lub limonki (tego w Gothicu na pewno nie było, ale drink bez cytrusów ma mniejszą głębię smaku ;)), kilka kropel tabasco, szczyptę soli oraz 2 kostki lodu. Pijemy za zdrowie Khorinis i Innosa! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości *czcionka wykorzystana na zdjęciu pochodzi
Nerds Kitchenuzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy koktajl solą i pieprzem cayenne. Przelewamy napój do szklanek, dekorujemy świeżymi listkami rukoli i kiełkami, podajemy gdy jest jeszcze chłodny. Możemy też dodać kilka kostek lodu. Smacznego. The post Koktajl z rukoli i kiełków appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfunkcjami. Nie wiem, czy to urządzenie jest niezbędne w kuchni, ale wiem jedno – jest genialne na wyjazdy! W zupowarze przygotujemy zupę klasyczną, zupę krem, koktajl, sos czy sam kruszony lód. A! Ugotujemy również jajka oraz warzywa na parze. Nie będę Was póki co zanudzać specyfikacją techniczną, a pokażę co fajnego można ugotować. Składniki: 250ml bulionu warzywnego 250ml mleka 200g śmietanki
Gotowanie i blogowanieMój drugi tort o tematyce bajkowej krainy lodu- prezent dla małej Lenki. Wszystkie dekoracje zrobione własnoręcznie z domowej masy cukrowej
Maślane ciasteczkorybami? Oczyma duszy było widziane, jak paczka wielkości XIX-wiecznego kufra podróżnego dobywa się z dostawczej furgonetki i ląduje na parkingu pod biurem, ryby rzucają się jeszcze oszołomione powietrzem, lód wysypuje się na chodnik, ludzie się gromadzą, ruch na ulicach ustaje, helikopter TVN-u krąży nad miastem… Na wszelki wypadek została zawiadomiona ochrona od wjazdu cargo, że jeden kurier
GRUBY WAŁEKpołówek formujecie kule, owijacie je w folię i wkładacie do zamrażalnika celem schłodzenia na około 30-40 minut lub na tyle, ile potrzebujecie do wypicia dwóch brandy z lodem w miłym towarzystwie. Po schłodzeniu część ciasta bez kakao (powiedzmy, że nieco więcej niż pół) ścieracie do okrągłej foremki. Na nie wykładacie wiśnie. Na nie ścieracie ciasto z kakao
GRUBY WAŁEKWykańcza mnie ta cała zima nie-zima... zdecydowałoby się w końcu czy ma być śnieg czy lód... chociaż jak dla mnie to mógłby być mróz i suchy asfalt na drodze ;-) a jutro jeszcze sobie wyprawę zaplanowałam - mam nadzieję, że to wszystko nie zamarznie przez noc, bo będę jechała bardzo rano... Może bym i lubiła tę porę roku gdybym sobie siedziała
Czary - gary w kuchni